Er staan de komende maanden nog heel wat leuke trips op ons programma.  We gaan de Aziatische toer op, voor ons nog een vrij ongerept gebied. Mijn man en ik zijn vooral fan van Afrika, maar de kinderen net iets minder. Daarom trekken we de volgende vakanties naar Azië. Uiteraard hebben we al heel wat leesvoer verslonden, maar de beste tips komen van mensen die de bestemming al bezochten.  En waar moet je dan zijn?  juist, bij collega-reisbloggers.

Herfstvakantie: Bali en Singapore

In de herfstvakantie trekken we naar Bali en Singapore.  Een pittige trip.  We vertrekken vanuit Amsterdam, met een tussenstop op London Heathrow naar Singapore.  Aangezien we dan toch al volledig geradbraakt zijn, vliegen we meteen door naar Bali. We kunnen het reizen maar in één keer gehad hebben.  De eerste dag op Bali genieten we van het strand en het zwembad om te bekomen van de lange reis.  We boekten, op advies van kennissen, kamers in The Mulia.  Als ik de commentaren mag geloven, is het geen straf om daar te verblijven.  Condé Nast verkoos het tot #1 Beach Resort of the World en #3 on top 100 Hotels and Resorts of the world.

Mulia Resort Overview
Mulia Resort Beach Front Sea View
Mulia Resort Ocean Pool

Wil je weten wat wij in Bali deden?  Lees dan de blogpost over het eiland van de 1000 tempels.

Na 5 dagen Bali vliegen we terug naar Singapore.  Daar verblijven we 2 nachten in het iconische Marina Bay Sands. Kennissen vertrokken in 2016 voor een jaar naar Singapore.  Ze hebben het daar zo naar hun zin dat ze hun verblijf (voorlopig) al met 2 jaar verlengd hebben.  We hebben dus de beste gidsen bij om ons de verborgen parels van Singapore te verklappen.

Staat een reis naar Singapore ook op jouw bucketlist?  Bekijk dan alvast dit voorstel voor een citytrip Singapore.

Marina Bay Sands Singapore
Marina Bay Sands Pool

Tips van bloggers

Uiteraard komen de beste tips van reizigers die de bestemming al bezochten.  Ik informeerde bij collega-bloggers naar hun favoriete adressen en activiteiten.  Het valt op dat veel van die tips over restaurants en bars gaan.  Singapore en Bali zijn duidelijk bestemmingen voor foodies.

Singapore

Alex, de Engelse travelblogster van Gingey Bites was onlangs in Singapore.  zij stuurt ons naar Maxwell Court Food voor een beste Hainanese Chicken Rice. Blijkbaar staat iedereen in de rij bij het bekende stalletje Tian Tian.  Twee deuren verder, bij Ah Tai, serveren ze echter hetzelfde gerecht. De kok van Ah Tai leerde de stiel bij Tian Tian. Hier geniet je in alle rust van hetzelfde gerecht. Bovendien is het ook nog eens goedkoper.  Win win! 

Maxwell Road Hawker Centre Gingey Bites
Maxwell Road Hawker Centre Gingey Bites6

Voor de cocktail met het beste uitzicht moet je bij Marina Bay Sands zijn.  Aangezien we daar logeren, zal dat zeker lukken. Alex toastte er met haar partner op het einde van hun 7 maanden durende trip.

Marina Bay Sands Cocktails Singapore Gingey Bites

Wil je meer lezen over de avonturen van Alex, dan kan dat op Gingey Bites. Volg haar ook op Facebook, Instagram en Twitter.

Maria van Both Paths vind dat iedereen bij zijn bezoek aan Singapore een keer in de Singapore Flyer moet zitten. Dit reuzenrad is met 165 meter maar 2.5 meter lager dan het grootste reuzenrad ter wereld.  Vanuit het rad krijg je het ultieme uitzicht over de Singapore Skyline. Het spectaculairste uitzicht heb je 's nachts door de miljoenen lichtpuntjes.  Een ritje duurt ongeveer 30 minuten en is volgens Maria de ultieme Singapore Experience.  Ik zet hem op mijn lijstje want de kids zullen dit ongetwijfeld fantastisch vinden.

Singapore Flyer At Night

Alles over onze 48 uur in Singapore vind je hier.

Bali

Allison van Flights to fancy woont in Sydney en reisde onlangs al voor de 7de keer naar het Eiland van de Goden. Hier zijn een paar van haar tips:

Ze verblijft liefst in Seminyak. Deze plaats heeft blijkbaar heel veel luxueuze villa's en Air B&B's zodat er voor alle prijscategorieën wat te vinden is.

The Club Villas Private Pool

In Seminyak komen de foodies aan hun trekken want er zijn ontelbaar veel restaurants.  Voor de authentieke Indonesische keuken kan je terecht bij Kultur. Bij Nostima Grill serveren ze dan weer heerlijke souvlaki.

Beef Redang Kultur Seminyak

Ook de shoppers hebben het hier naar hun zin want er zijn veel fantastische boetiekjes. Zin om je te ontspannen? Dat kan want je kan je hier laten masseren voor een prijsje. Allison trakteert zichzelf dagelijks op zo'n massage.

Voor 5 dollar per dag huur je een scooter.  Geen zin om je in het chaotische verkeer te storten?  Taxi's zijn goedkoop en massaal aanwezig. Neem een taxi met Bluebird logo en vraag hen om de meter aan te zetten. Op die manier kom je niet bedrogen uit.

Een drankje bij zonsondergang is een must. Dat kan in één van de talrijke beach clubs.  Voor een speciale ervaring neem je de taxi naar Jimbaran's Rock Bar.  Dit iconische barretje stond al op mijn to do lijstje.

Sunset Drinks At Rock Bar

Wil je meer lezen over de avonturen van Allison dan kan dat op Flights to Fancy.  Volg haar ook op Facebook, Instagram en Twitter.

Penny van Globe Trove is helemaal gek van het plaatsje Ubud. Hier volgt haar verhaal.

Elk jaar komen massa's toeristen naar Bali. De meesten komen er voor de prachtige stranden, spectaculaire duiklocaties en talrijke feesten.  Ubud toont echter een andere kant van Bali. Genesteld in het hart van het eiland, wint  het kleine plaatsje Ubud aan populariteit. In eerste instantie dacht ik dat wij de enige bezoekers zouden zijn, maar er bleek toch vrij veel volk te zijn.

Ubud is populair omwille van de omliggende rijstvelden en de nabijheid van de vulkaan Batur. De meeste mensen maken een daguitstap om snel een oog te werpen op Mount Batur om daarna naar de warmwaterbronnen te gaan voor een ontspannend dagje. Monkey Forest is een andere populaire attractie. Wij hadden wat tijd over en ontdekten het dorpje te voet. Daardoor ontdekten we dat de inwoners van Ubud in Indonesië bekend staan om hun prachtige houtsnijwerk.  Het zijn ook geweldige zangers en dansers. Als je in de buurt bent, moet je zeker naar een Kecak dansshow.

Agung Ubud

Wil je meer lezen over de avonturen van Penny dan kan dat op Globe Trove. Volg hen ook op Facebook, Instagram en Twitter.

Meer lezen over Bali kan in de guestblog van Ella over haar rondreis door Bali.

Krokusvakantie: Bangkok

Tijdens de krokusvakantie reizen we naar Bangkok.  Ook nu vliegen we weer vanaf Amsterdam, met een tussenstop in London Heathrow.

Aangezien wij geen echte stadsmensen zijn en we graag de drukte ontvluchten, kiezen we in Bangkok voor een hotel aan het water.  Het kleinschalige Chakrabongse villa's leek ons de perfecte uitvalsbasis om de stad te ontdekken. Het ligt in het historische stadsgedeelte, aan de oever van Chao Phraya River. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op de toren van Temple of Dawn.  

De villa werd in 1908 gebouwd als buitenverblijf voor Prins Chakrabongse.  Vandaag is het in handen van zijn kleindochter Narisa. Tegenwoordig is het een kleinschalig boutique hotel dat oog heeft voor de rijke geschiedenis van haar familie met veel aandacht voor Thaise kunst, keuken en cultuur.  Als het goed genoeg was voor de prins, zal het ons ook wel bevallen.

Hier lees je alles over onze ervaringen in dit kleinschalig tophotel in Bangkok.

Chakrabongse Villa
Hotel Wat Arun

Bangkok

Ook hier kreeg ik weer een paar leuke tips.

Megan van Wandertoes is net als ik een werkende mama met een man die veel reist voor de job.  Ze probeert dan ook elke vakantie optimaal te benutten om met haar gezin de wereld te ontdekken.

Haar favoriete bezienswaardigheid in Bangkok is Wat Pho and the Reclining Buddha. Hier volgt haar verhaal.

Onze eerste stop bracht ons naar de tempel met de liggende Buddha. Ik was verbluft door de grootsheid van deze Buddha.  Hij is maar liefst 15 meter hoog en 46 meter lang. Het interieur van de tempel is rijkelijk gedecoreerd. De voetzolen van de Buddha zijn versierd met 108 parelmoeren afbeeldingen. Neem zeker de tijd om die even te bekijken.

Het What Po complex zelf is één van de oudste tempelcomplexen van Thailand. Toen Koning Rama I met de restauratie begon, startte hij ook met het verzameling van Buddha-afbeeldingen. Tegenwoordig vind je hier meer dan 1000 Buddha's.  Je kan hier vrij rondwandelen door de omliggende tuin. Geniet van de architectuur, kleuren en vormen. Een feest voor de ogen en voor je fototoestel.

Reclining Buddha
Wat Pho Architecture
Wat Pho Buddhas

Wil je meer lezen over de avonturen van Megan dan kan dat op Wandertoes. Volg haar ook op Facebook, Instagram en Twitter.

In deze blogpost vind je wat wij vonden van al die tempels en andere bezienswaardigheden.  Top activiteiten in Bangkok.

Ook Madhurima van Orange Wayfarer is dol op Bangkok.  Hieronder volgen haar tips.

Bangkok is de levendige stad aan de oevers van de Chao Phraya. De Thai noemen hun stad ook wel Kunthrep.  Hier gaan Oriëntaalse mystiek en een moderne stad hand in hand. De wolkenkrabbers aan beide kanten van de rivier bepalen de skyline.  De rivier brengt je dan weer terug naar de tijd waarin de stad volledig afhankelijk was van het verkeer langs deze waterweg. De stad dankt haar naam 'Venice of the East' aan de rivier en kanaaltjes doorheen de stad. Ik logeerde een week in deze cosmopolitische stad.

Bangkok View From River

Het is een stad die nauwelijks slaapt (waar kennen we dat van?).  De Thaise markten starten om 4 uur in de ochtend en eindigen om 8u.  Tegen die tijd wordt het druk op de rivier. Toeristen gaan met ferries en boten op pad om de tempels aan de oever van de rivier te ontdekken. The Grand Palace, het beeld van de liggende Buddha en talrijke andere tempels geven je een goed beeld van het rijke Siamse verleden.  Heb je genoeg van de stad, bezoek dan zeker één van de drijvende markten in de naburige dorpjes. Deze drijvende markten zijn typisch Thais. Meng je onder de locals en geniet van een heerlijke maaltijd met superverse ingrediënten.  Ook in de stad zijn er trouwens talrijke markten en shopping malls.

Voor het beroemde nachtleven van Bangkok moet je naar Khaosan Road.  Het is het backpackers district met de nadruk op goedkoop bier (ik denk dat je ons daar niet zal vinden).

Ik was zelf vooral fan van het eten in China Town. Het eten is er heerlijk en goedkoper dan in eender welke plaats in Thailand. Proef zeker de noodles met garnalen.

Feesten, shoppen en eten zijn de belangrijkste redenen om naar Bangkok te reizen.  Je kan naar de dierentuin (Safari World) aan de rand van de stad, maar ga alsjeblieft niet naar de dansende dolfijnen.

Buddha Beeld
Tempel Reclining Buddha
The Reclining Buddha

Wil je meer lezen over de avonturen van Madhurima dan kan dat op Orange Wayfarer. Volg haar ook op FacebookInstagram en Twitter.

Al deze enthousiaste verhalen, maken het wachten alleen maar moeilijker.  Heb jij nog tips voor één van deze bestemmingen?  Deel ze dan hieronder.

Bangkok viel bij ons letterlijk en figuurlijk in de smaak.  Hier lees je alles over het heerlijke streetfood.   Vanuit Bangkok kan je ook een super leuke daguitstap maken. Meer daarover lees je in de blogpost Daguitstap vanuit Bangkok.

Ben je nog op zoek naar een goede reisgids?

Bali:

Singapore:

Bangkok:

Bloggers Tips On Bali Singapore And Bangkok