Ik leerde Chris en Johan ruim 20 jaar geleden in Leuven kennen. Tijdens onze studententijd deelden we lief en leed en ook daarna hield de vriendschap stand. Ook zij maken graag mooie reizen met hun kinderen (en aanhang ondertussen). Chris was vroeger al een creatieve duizendpoot en de laatste jaren heeft zij zich toegelegd op de fotografie. Als je dus nog op zoek bent naar een topfotografe voor de communiefoto's van je kinderen, voor een feestje of voor je bedrijf, neem dan zeker contact met haar op via haar site. Als je na het bekijken van haar reisverslag jaloers bent op haar foto's, wil ze misschien wel met je op stap als reisfotograaf. Hieronder neemt zij je alvast mee naar Lesbos.

Op zoek naar een zonzekere bestemming, waar je lekker kan eten, liefst ergens aan zee, niet te ver vliegen én met 3 tieners, kwamen we uit bij Lesbos, het derde grootste Griekse eiland. De twee grote baaien geven het eiland zijn uitzonderlijke vorm. De lengte van het eiland is 70 kilometer, de breedte 45 kilometer en het heeft een omtrek van 320 kilometer.

Het eiland is dicht begroeid met pijn- en olijfbomen. Het heeft zacht glooiende heuvels en bergen die niet hoger dan 1.000 meter zijn. Lesbos is vooral bekend om zijn olijfolie, tafelolijven en kaas, maar helaas ook voor de vluchtelingen die er stranden vanuit het nabijgelegen Turkije. We laten ons niet afschrikken door dit alles; Ελλάδα, εδώ ερχόμαστε ofte Greece, here we come!

 

Lesbos luchtfoto

We hebben via Tui een appartement geboekt (inclusief ontbijt en fietsen) in het Time-to-Smile Méraki-complex, net buiten Molybos, een supergezellig havenstadje. Dit geeft ons de vrijheid om zelf op verkenning te gaan in de buurt, tijdens de warmste momenten van de dag de verkoeling van het zwembad op te zoeken en ’s avonds leuke restaurantjes te zoeken in Molybos.

Lesbos Meraki

Molybos

We gaan op verkenning in Molybos of Mythimna. Het ligt helemaal tegen de heuvel aangebouwd en we genieten van de pittoreske smalle straatjes en de kleurrijke vissershaven. De huisjes tegen de berg, met bovenaan de burcht is echt prachtig. In de steile smalle straatjes zijn vele souvenirwinkeltjes en we vinden hier ook talloze restaurantjes met 
adembenemende uitzichten over de baai van Molybos. We zitten hier goed! 

Lesbos Selfb 4514
Lesbosrestaurant
Chrisvankerckhove Lesbos Grjpeg 5278
Lesbosburcht

Pétra

Op een steenworp (en Grieken kunnen blijkbaar ver gooien) van Molybos ligt Pétra, een klein gezellig kustdorpje mét een zandstrand. Ideaal voor een uitstapje met de fiets.

Lesbosterras
Lesboswegwijzer

Dagje zeilen op zee

Bij mijn zoektocht naar info over Lesbos kwam ik op de site van Alternative Sailing, die één- of meerdaagse zeiltochten organiseren rond de kust van Lesbos. We maken kennis met Mirella en George, die ons een hele dag laten genieten van het leven aan boord: prachtige landschappen, snorkelen, vissen, heerlijke maaltijden, een adembenemende zonsondergang, maar vooral hun enorme gastvrijheid. Zeker en vast een dag die ons altijd zal bijblijven.

 Lesbos zeilen

Efthalou

We maken nog een uitstapje naar Efthalou, een badplaats op zo’n 3 km van Molybos en gekend om zijn natuurlijke warmwaterbronnen. De temperatuur van het water is constant 43° en zou helpen bij heel wat vrouwenkwaaltjes. 
Door de vele kleine baaitjes heb je hier een grotere privacy aan het strand.

Lesbos
Lesbos

Lesbos heeft natuurlijk veel meer te bieden dan het kleine stuk dat wij verkend hebben. Met de auto is het perfect mogelijk om een groot stuk van het eiland te zien, maar voor ons was het relaxen eerder belangrijk. 

We kennen allemaal de beelden van de vluchtelingen die met hun bootjes op Lesbos zijn aangespoeld en waardoor de toeristen er momenteel nog steeds wegblijven. Wij hebben van dat alles niks gemerkt, de toestroom van vluchtelingen is onder controle en de Grieken hopen dat de toeristen de weg naar hun paradijs snel terugvinden.

Een aanrader!

Heb jij ook nog tips over Lesbos of andere Griekse eilanden?  Deel ze dan met ons in de reacties..

Wil jij je reisverslag ook graag publiceren op WorldWideWendy.be, stuur me dan zeker een mail. Ik kijk er al naar uit.