Inbraakbeveiliging en inbraakpreventie is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt bij het maken van uw vakantieplannen. Helaas kan een inbraak in uw huis een vakantie behoorlijk verpesten, probeer dit dus te voorkomen.

Een vakantie is iets waar we met zijn allen naar uitkijken. We willen allemaal wel wat welverdiende ontspanning,  leuke activiteiten ondernemen, genieten van mooi weer en van aangenaam gezelschap. Maar als u net heerlijk op een ligbedje bij het zwembad ligt en een telefoontje krijgt dat er ingebroken is in uw huis, dan is uw vakantiepret snel voorbij. 

Tips en adviezen voor inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Er zullen altijd inbrekers actief zijn, maar u kunt wel maatregelen nemen om de kans op inbraak te verminderen. In dit artikel zullen we u tips en adviezen geven waarmee u inbraak kan voorkomen, en bovenal, met een gerust hart op vakantie kan. 

Inbraakpreventie 2

Inbraakpreventie tips voor je op vakantie vertrekt

Inbraakbeveiliging en preventie begint bij de basis

Het voorkomen van een inbraak tijdens de vakantie begint bij de basis, uw sloten. Als uw sloten verouderd, beschadigd of van slechte kwaliteit zijn, dan is het voor een inbreker gemakkelijk om uw huis te betreden.

1. Controleer uw sloten en beslag 

Loop uw huis na en kijk of er een cilinderslot vervangen moet worden, of misschien moet u het slot beslag vervangen als dat beschadigd is, of mogelijk moet het deurslot vervangen worden. Vervanging is nodig als een slot stroef, los, geroest of beschadigd is. Dit maakt het namelijk nog makkelijker voor inbrekers om binnen te  komen. 

Cilinderslot vervangen 

Cilindersloten kunnen bij beschadiging los komen te zitten en een stukje uitsteken. 3 mm is al genoeg voor inbrekers om de cilinder met een tang te verwijderen en uw huis binnen te komen. Een deurslot vervangen kunt u het beste doen met een slot dat een politiekeurmerk heeft, u herkent dit aan het SKG®logo. 

Vakman

Het is aan te raden om een vakman in te huren om de kwaliteit van uw sloten en beslag te beoordelen en de opties met u te bespreken. Uiteraard kunt u zelf uw slot beslag vervangen of nieuwe sloten plaatsen, maar dit komt nogal precies. Het zal u heel wat kopzorgen en frustratie besparen als u dit overlaat aan de vakman. Uw vakman van Slotenmaken.be zal erkende sloten en beslag gebruiken en kan ook een inbraakbeveiliging deurstrip plaatsen.

2. Beveiliging rondom huis

Een belangrijk deel van inbraakpreventie is voorkomen dat een inbreker uw huis überhaupt benadert. Als uw huis er vanaf de straat uitziet alsof het goed beveiligd is dan zullen inbrekers eerder geneigd zijn een ander huis te zoeken.

Beveiligingscamera

Een beveiligingscamera is een perfecte methode om inbrekers op afstand te houden. Camera’s worden over het algemeen steeds beter en geavanceerder. Zo verkopen we beveiligingscamera’s met gezichtsherkenning, zoomfunctie en de herkenning van nummerplaten. Dus mocht iemand uw huis benaderen dan staan ze er goed herkenbaar op.

Tuin 

Een inbreker gaat graag anoniem  en ongezien te werk. Het is daarom aan te raden om struiken laag te snoeien om van straat zoveel mogelijk zicht te hebben op uw huis. Laat daarnaast geen ladders in uw tuin liggen en zorg voor voldoende verlichting. 

Inbraakpreventie

3. Controleer deuren en ramen

 
Voordat u op vakantie gaat is het belangrijk om al uw deuren en ramen goed op slot te doen en de sleutels uit de sloten te halen. Mocht er toch een deur of raam open zijn, dan is dit een directe uitnodiging voor inbrekers. Het volgende kan namelijk gebeuren:
 
 • Hengelen: Als uw voordeur niet op slot zit kunnen inbrekers via de brievenbus uw deurklink naar beneden trekken. 
 • Flipperen: Als een deur niet op slot zit dan kunnen mensen met een pasje het slot open proberen te schuiven. Dit kan voorkomen worden door het plaatsen van een inbraakbeveiliging deur strip.
 • Openbreken: Een deur dat geen goed slot heeft kan makkelijk worden opengebroken met een breekijzer. Dit kan ook weer voorkomen worden met een inbraakbeveiliging deurstrip, het vervangen van het cilinderslot of een nieuw slot laten plaatsen. 
 • Insluipen: Als een raam of deur open is kunnen mensen zonder problemen binnensluipen. Zorg ook dat kleine raampjes en bovenlichten afgesloten zijn als u op vakantie bent.
 • Gaatjes boren: Als u vergeten bent om de sleutels uit uw raam of deur te halen dan kan iemand een gaatje boren onder het slot, hier iets insteken en het slot opendraaien. 
 • Cilinderslot open breken: Een slecht cilinderslot is met een tang  makkelijk te verwijderen. Dit is te voorkomen door het cilinderslot te vervangen.
Inbraakpreventie 1

4. Algemene tips

 
Behalve de inbraakbeveiliging en inbraakpreventie in en om het huis zijn er nog enkele andere zaken waar u rekening mee moet houden. Het gaat hierbij om dingen die makkelijk de aandacht van inbrekers zullen trekken zoals:
 
 • Vuilniszakken: Zorg dat alle vuilniszakken weg zijn. Als u drie weken op vakantie bent en dezelfde vuilniszak op de stoep staat is dit een duidelijk teken dat er niemand thuis is.
 • Social Media: Plaats op Social Media niet dat u op vakantie gaat en voor hoe lang. Uiteraard is het  leuk om vakantiekiekjes te delen maar doe dat privé of achteraf. Dan kunt u er zelfs nog langer van nagenieten. 
 • Brievenbus: Een overvolle brievenbus is een duidelijk teken dat u niet thuis bent. Vraag een bekende om de brievenbus regelmatig te legen.
 • Auto: Als er normaal gesproken dagelijks een auto op de oprit staat en nu niet dan is dit een duidelijk teken dat u niet thuis bent. Vraag uw buren om af en toe hun auto op uw oprit te zetten. 
 • Licht: Zorg dat er voldoende licht is, in en rondom het huis. U kunt hiervoor tijdschakelaars gebruiken.
 • Kluis: U neemt waarschijnlijk niet al uw waardevolle spullen mee op vakantie. Zorg dat de spullen die u achterlaat veilig zijn opgeborgen.
 

Tot slot 

 
Zorg dat u niet op reis gaat zonder goed na te denken over de inbraakbeveiliging van uw huis. Neem vrijblijvend contact op met Slotenmaken zodat een erkende slotenmaker kan bepalen of uw huis goed beveiligd is en de mogelijkheden met u kan doornemen.  Bellen of mailen kan uiteraard ook +32485341176 of info@slotenmaken.be
 
Bewaar voor later!
Inbraakpreventie (1)