Zoals jullie weten, hebben mijn man en ik de reismicrobe doorgegeven aan onze kinderen.  We hechten er veel belang aan om hen te laten zien dat de wereld verder reikt dan de kerktoren.  Bovendien ben ik ervan overtuigd dat de dingen die je gezien of meegemaakt hebt beter blijven hangen dan de schoolse leerstof die ze voorgeschoteld krijgen.

Ik vond het vroeger zelf een ramp om de wereldkaart van buiten te leren, maar eens ik ergens geweest ben, kan ik het blindelings aanduiden.  Hetzelfde geldt voor mijn kinderen.

 

Oude Wereldkaart

Als extra hulpmiddeltje hebben ze met kerst een wereldkaart cadeau gekregen.  Op de site wereldkaarten.nl bestelde ik de ‘Kras Wereldkaart’ . De hele wereldkaart is bedekt met een goudlaagje. De landen die je al bezocht kan je wegkrabben met een muntje. Hoe meer je krast, hoe kleurrijker de wereldkaart wordt.

Onze oudste zoon (13) was supertrots toen hij zag dat hij al meer dan 20 landen weg mocht krassen.   De kaart hangt boven zijn bed en zonder het te beseffen, leert hij de wereld kennen.

 

Lucca Kraskaart

Wil jij je kinderen ook zo’n kaart cadeau doen? Of hou je ze liever voor jezelf? Dan kan ik je misschien blij maken.
Deel  de Facebookpost en like mijn pagina .   Laat hieronder nog even weten welk land jij als eerste wil wegkrassen op de kaart.  

Op 31 mei loten we winnaar!

Hopelijk hangt er straks een kraskaart van wereldkaarten.nl in jouw kamer.