Vorige week bereikte de thermometer hier 16 graden.  Bij mij slaat het lentegevoel dan in alle hevigheid toe.  Mijn winterkleren ben ik in één keer beu en ik kijk naar alle leuke lente-uitstapjes.  

Als je aan buitenlanders vraagt wat het eerst in hen opkomt als ze aan Nederland denken, dan is dat vaak ‘Kaas, molens en bloemen’.  Voor dat laatste moet je in het Keukenhof zijn. Eén van de toppers tijdens de lente is een bezoek aan deze jaarlijks weerkerende bloemententoonstelling.

Geschiedenis 

De geschiedenis van Keukenhof gaat terug tot de 15de eeuw toen Gravin Jacoba van Beieren hier groenten en fruit haalde.  In 1641 werd kasteel Keukenhof gebouwd en eind 19de eeuw werden de tuinen opnieuw aangelegd.  In 1950 werd hier voor het eerst een tentoonstelling van voorjaarsbloeiende bloembollen gehouden en dat bleek een schot in de roos te zijn.  Dit jaar is de tentoonstelling aan haar 69ste editie toe.  Het thema is dit jaar ‘Romantiek in Bloemen’.

Daguitstap Nederland Keukenhof (3)

Praktisch

Vanaf 22 maart tot 13 mei kan je in het Keukenhof genieten van een overweldigende bloemenpracht.   Meer dan 7 miljoen bloembollen, waaronder 80 verschillende soorten tulpen, staan in bloei.   Daarnaast zijn er bloemenshows, inspiratietuinen en unieke kunstwerken.   Ook voor de kinderen valt er hier heel wat te beleven.   Er is een speurtocht georganiseerd, maar ook in de kinderboerderij, speeltuin en doolhof zullen ze zich ongetwijfeld amuseren.

Open van 22 maart 2018 tot en met 13 mei 2018.  Alle dagen van 08.00 - 19.30. De kassa sluit om 18.00 uur.  Bezoek de website van Keukenhof voor tickets en meer praktische info.

Daguitstap Nederland Keukenhof (2)

GRATIS KAARTJES

 

WorldWideWendy mag dit jaar 2 gratis kaartjes weggeven.  Wat moet je daarvoor doen? 

Like en deel dit bericht en laat hieronder je mailadres achter.  21 maart maak ik de winnaar bekend.  De winnaar mag achteraf een kort verslagje over zijn/haar bezoek bezorgen met een paar leuke foto’s.

 

Daguitstap Nederland Keukenhof (1)

Tip: Keukenhof ligt op 35 km van Amsterdam en is dus perfect te combineren met een citytrip naar deze prachtige stad.  Meer daarover lees je hier.

Bewaar deze voor later!

Winactie Keukenhof