Wanneer de lente in de lucht hangt, beginnen bij velen de reiskriebels weer op te komen. Tijd dus om je koffers te pakken voor een leuke citytrip. Terwijl de natuur terug ontwaakt en de temperaturen stijgen, zijn de volgende steden geweldig om te bezoeken!

De 5 leukste citytrips tijdens het voorjaar

1. Amsterdam, Nederland

In het voorjaar komt Amsterdam tot leven met bloeiende tulpen en schijnt de lentezon prachtig op de vele grachten. Je kan een fiets huren om door de kleine straatjes te fietsen, of geniet van een ontspannen rondvaart door de grachten. De gezellige terrasjes aan het water nodigen uit tot heerlijke brunches en veel drankjes. Vergeet ook niet de prachtige musea, zoals het Rijksmuseum, te verkennen en verdwaal in de betoverende Jordaan. Een citytrip naar Amsterdam is zeker in het voorjaar een goed idee.

 

Citytrip Voorjaa
Afbeelding van djedj via Pixabay

2. Barcelona, Spanje

De Catalaanse hoofdstad kan in het voorjaar al heerlijk warm en zonnig zijn en bruist in de lente van energie. Wandel over de iconische Ramblas, bewonder Gaudí's meesterwerken zoals de Sagrada Familia en Park Güell, en ontspan op de zonnige stranden. Boek een gezellig hotel in Barcelona en proef tapas op levendige markten zoals La Boqueria. Barcelona is een perfecte mix van cultuur, lekker eten en ontspanning, wat wil je nog meer? 

 

2013 07 12 17.54.05

3. Praag, Tsjechië

Ze zeggen weleens dat Praag net een sprookje is, en in het voorjaar wordt deze leuke stad nog magischer. De oude stad komt weer helemaal tot leven met kleurrijke bloemen en gezellige terrassen. Wandel over de Karelsbrug, verken het indrukwekkende Praagse kasteel en geniet van een boottocht op de Moldau. Ga zeker ook eens op verkenning in de charmante wijken zoals Malá Strana en Vinohrady, en proef de heerlijke Tsjechische gerechten in lokale restaurants. 

4. Madrid, Spanje

Madrid straalt in de lente met haar warme zon en kleurrijke tegelgevels. Breng zeker en vast een bezoekje aan de indrukwekkende Plaza Mayor, ga picknicken in Parque del Buen Retiro en bewonder de prachtige architectuur van het Palacio Real. Ook een bezoekje aan het Prado museum kan niet ontbreken tijdens je ontdekkingstocht in Madrid. Deze stad zal je zeker en vast bekoren met haar heerlijk eten, magnifieke architectuur en zachte temperaturen. Een tip? Boek een hotel in Madrid met een mooi uitzicht op één van de gezellige parken in de stad. 

 

Citytrip Voorjaar
Afbeelding van Karl Oss Von Eeja via Pixabay

 5. Stockholm, Zweden

Terwijl de sneeuw smelt en de bloemen bloeien, is Stockholm een heerlijke bestemming in het voorjaar. In de winter kan het in Stockholm aardig koud zijn, maar wanneer de lente in het land is, bruist de stad terug van energie. Verken de historische Gamla Stan met zijn kleurrijke gebouwen, bezoek het Vasa Museum met het prachtige 17e-eeuwse oorlogsschip en geniet van de rust in de koninklijke paleistuinen. Stockholm is een perfecte mix van geschiedenis, natuur en moderne, hippe barretjes en restaurants.

Wat is jouw favoriete bestemming voor een citytrip in het voorjaar?

Bewaar voor later!

 

Citytripis Voorjaar