Heb je zin om volledig tot rust te komen en zonder zorgen te genieten van een zomerse vibe, lekker eten én mooie azulejos? Dan wordt Porto ongetwijfeld jouw volgende stedentrip! Zowel in het voorjaar als in het najaar kan je er genieten van een zalig zonnetje. Zonder voorbereiding vind je er meteen jouw draai, maar met een paar nuttige tips maak je je verblijf nóg beter! 

Stedentrip naar Porto

Logeren 

Vakantie zonder zorgen begint bij een uitstekend verblijf. Een appartement via AirBnb is misschien wel iets goedkoper, maar in een charmant boetiekhotel voel je je meteen op je gemak. Wat is er bijvoorbeeld zaliger dan opstaan en een heerlijke zijdezachte badjas aantrekken terwijl je wacht op je koffie? Zo kan je rustig op je gemak wakker worden en hoef je niet onmiddellijk zelf de straat op te trekken om je eigen ontbijt te gaan zoeken. 

Lekker ontbijt

Je hotel is pas echt helemaal top als er een lekker ontbijtbuffet is! Een uitgebreid assortiment boterkoeken, yoghurt met granola, cakejes en pannenkoekjes. Heerlijk! Loopt het water jou ook al in de mond? Keuzestress? Wat je toch wel zeker en vast moet proeven is een pastel de nata! Dat is een heerlijk en lokaal gebakje dat bestaat uit bladerdeeg en pudding. Als dat alles dan nog eens gepresenteerd wordt in het trendy HKliving servies kan de luxe-ervaring niet meer stuk en ben je klaar voor de eerste dag van je stedentrip in Porto.

Citytrip Naar Porto
Afbeelding van amurca via Pixabay

Shoppen 

Ben je samen met vriendinnen op stedentrip in Porto? Goed nieuws! De stad heeft een overvloed aan leuke boetiekjes. In de wijk Ribeira zal je eerder toeristische winkeltjes vinden. Wie het drankje Porto wil proeven én kopen, is daar ongetwijfeld aan het goede adres. Als je houdt van vintage shoppen, trek je het best naar Santo Ildefonso. En wie fan is van boeken, moet zeker eens een bezoekje brengen aan de bijzondere boekhandel Livrario Lello. Instant Harry Potter vibes.  Op zoek naar lokale en verse producten? Dan moet je zeker eens langsgaan bij de overdekte markt Mercado do Bolhão. Je kan er alles kopen voor een gezellige picknick in het typische Parque de Cidade. 

Porto Stedentrip
Afbeelding van Susanne Koplin via Pixabay

Cultuur 

Niets moet, alles mag tijdens je stedentrip in Porto. Echte culturele hoogvliegers die je absoluut moet bezoeken, heb je er eigenlijk niet. Het is een stad waar je je kan laten verdwalen in de mooie straatjes. Toch op zoek naar wat cultuur? Breng dan eens een bezoekje aan het prachtige station Estacão de São Bento of woon een concert bij in het moderne Casa da Música. Genieten zal je er sowieso! Veel plezier! 

 

Saint Benedict Station Porto Stedentrip
Afbeelding van josé mendes via Pixabay

Combineer deze plaatsen met je stedentrip in Porto

Heb je nog wat extra vrije dagen?  Combineer dan volgende plaatsen met je stedentrip in Porto:

  • Ontdek de mooiste plekjes in de Algarve.  Pik wat cultuur mee, bewonder de indrukwekkende kliffen of relax in één van de hippe beachbars. De Algarve ligt op ongeveer 500 km van Porto.  Maak er een gezellige roadtrip van.
  • Tussen de Algarve en Porto ligt Lissabon.  Absoluut een bezoekje waard.

 

Bewaar voor later!

Stedentrip Naar Porto