De zomer staat voor de deur en dat betekent maar één ding: we staan te springen om eropuit te trekken. Word jij gelukkig van de zon, de natuur en een lekker glaasje wijn? Dan hoef je het niet ver te zoeken: vive la France. Ik neem je mee door Frankrijk, het wijnland bij uitstek en laat je kennis maken met enkele unieke plaatsjes. 

Als god in Frankrijk 

Dit gezegde spreekt al boekdelen. De Fransen weten als geen ander hoe ze kunnen genieten van het leven. Of je nu in het noordelijke stadje Wimereux wandelt of je vertoeft in het zuidelijke Aix-en-Provence, die joie de vivre van de Fransen neem je snel over. De vakantiestemming is direct on point en je kan niet wachten tot het eerste zomerse terrasje met misschien wel een lekker Frans wijntje.  

5 Dagen Elzas 2

Du pain, du vin et du boursin 

Een lekkere baguette of een heerlijk croissantje met een goed stukje kaas is ideaal om de dag te starten. Maar wat je écht zeker moet doen in Frankrijk: de Franse wijn ontdekken. Het land springt eruit als wijnland dankzij al die bekende druivensoorten. Chardonnay, sauvignon blanc of pinot blanc zullen ongetwijfeld een belletje doen rinkelen. Het zijn gereputeerde druivensoorten voor een lekkere witte wijn. Voor een rode wijn zijn merlot, malbec en cabernet sauvignon dan weer gekender.  

Prachtige wijngaarden 

Wandelen door de wijngaarden moet zeker ook op je lijstje staan als je in Frankrijk bent. Frankrijk heeft verschillende bekende wijnstreken die allemaal hun eigen specifieke wijnen produceren. Zo ken je waarschijnlijk wel de bekendste: Bordeaux, Languedoc, Bourgogne en Rhône. De Bordeaux-streek staat vooral bekend om zijn lekkere rode wijnen. De Languedoc is niet alleen de meest uitgestrekte wijnstreek van Frankrijk, maar zelfs van de wereld en de Bourgogne is gekend voor het gebruik van de chardonnay en pinot noir druiven. Interessant weetje: de wijn moet aan strikte voorwaarden voldoen vooraleer deze verkocht mag worden als wijn uit die bepaalde streek. 

Ontdek hier alles over de mooiste wijnroutes in Europa.

Elzas Landschap 2

Kunst en wijn 

Op slechts een kwartiertje van het idyllische Aix-en-Provence bevindt zich het prachtige wijndomein Château La Coste. Het domein is een absolute aanrader als je in het Zuiden verblijft. De uitbaters zijn erin geslaagd om moderne kunst met wijn te combineren. Geef je beleving dat tikkeltje extra door je aan een artistieke wandeling te wagen in het domein. En op het einde is er uiteraard tijd voor een proevertje! 

Non-alcoholische alternatieven 

Drink je liever geen alcohol, maar ben je wel fan van een lekker aperitiefje? Gelukkig zijn er steeds meer alcoholvrije mogelijkheden. Alcoholvrije wijn, heerlijke mocktails of gezonde gemberdrankjes smaken minstens even goed op een zonnig terras in Frankrijk. Santé!

Ben je meer een liefhebber van champagne?  Dan kunnen deze champagne routes in Frankrijk en Italië je zeker bekoren. 

Bewaar voor later!

Wijn In Frankrijk 2