Ga je met het vliegtuig op vakantie? Je kunt flink besparen door slim je vliegtickets te boeken. Maar wanneer kun je dat het beste doen en wanneer zijn de tickets het voordeligst? En op welke dag kun je het beste boeken? Ook is het goed om te weten via welke websites of luchtvaartmaatschappijen je de goedkoopste vliegtickets kunt vinden. Wil je ook weten hoe je slim kunt boeken? Lees dan verder!

Vergelijk verschillende websites

Er zijn tal van online platforms en tools waarmee je de prijzen van vliegtickets van verschillende luchtvaartmaatschappijen kunt vergelijken. Deze websites verzamelen en laten informatie zien over vluchten, routes en prijzen. Op die manier kun je makkelijk zien waar de beste deals te vinden zijn voor jouw reis. Deze vergelijkingssites zijn meestal gratis en je kunt je zoekopdracht aanpassen op basis van criteria zoals reisdata, het aantal tussenstops en luchthavens. Bovendien bieden sommige platforms prijsvoorspellingen. Dit zou handig kunnen zijn om te bepalen of de prijzen waarschijnlijk zullen stijgen of dalen.

Voorruit boeken

Hoe vroeg moet je boeken voor de beste prijs? De beste kans op een voordelig vliegticket heb je meestal als je ongeveer 3 tot 4 maanden van tevoren boekt. Besluit je op het laatste moment dat je toch even weg wilt? Dan is het slim om je ticket zo'n 5 tot 8 weken voor vertrek te boeken, want rond die tijd beginnen de laagste prijzen vaak te verschijnen. Over het algemeen vind je de goedkoopste vluchten als je 8 weken vooraf boekt. Kijk ook eens naar budget vliegtickets last minute, soms kunnen die goedkoper uitvallen!

 

Vliegtuigtickets Boeken
Afbeelding van ThePixelman via Pixabay

Boek op dinsdagmiddag

Boek je vliegtickets het best op dinsdagmiddag. Luchtvaartmaatschappijen lanceren vaak op maandag nieuwe promoties en hun concurrenten volgen meestal een dag later. Daarom heb je op dinsdagmiddag rond 15.00 uur vaak de grootste kans om de goedkoopste tickets te vinden. Dit is natuurlijk geen vaste regel.

Over het algemeen is vrijdag de duurste dag om te vliegen, dus probeer op die dag liever niet te vertrekken.

Speel met je verblijfsduur

Wissel af hoe lang je ergens blijft. Bij budgetmaatschappijen is de ticketprijs heel transparant: de prijs die je ziet, is de prijs die je betaalt. Bij traditionele luchtvaartmaatschappijen is dat anders. Daar kan de prijs van je ticket afhangen van hoe lang je ergens verblijft en die verschillen kunnen groot zijn. Voor Europese vluchten is het bijvoorbeeld vaak voordeliger om minstens drie nachten te blijven.

 

Goedkope Tickets Boeken
Afbeelding van K Wol via Pixabay

Andere tips

Vluchten tijdens doordeweekse dagen of op vroege ochtenden en late avonden zijn vaak goedkoper. Meld je ook aan voor nieuwsbrieven van luchtvaartmaatschappijen en vergelijkingssites om op de hoogte te blijven van de nieuwste aanbiedingen en kortingen. Zo vind je de beste vliegtickets promoties België en Nederland. Gebruik de incognito- of privémodus in je browser als je zoekt naar vluchten; zo voorkom je dat prijzen stijgen door herhaaldelijke zoekopdrachten. Kijk ook eens naar alternatieve luchthavens dichtbij je bestemming. Deze hebben soms lagere tarieven dan de grote internationale luchthavens. Als je je reisdata ruim van tevoren weet, boek dan ook vroeg om latere prijsstijgingen te ontwijken. Last-minute deals kunnen echter ook voordelig zijn als je flexibel bent.

 

Beste Vliegticket Deals