De prachtige tuinen met 7 miljoen bloembollen, mogen jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers verwelkomen.  Jan Kleijn won onlangs 2 toegangskaarten voor het Keukenhof, het mooiste lentepark ter wereld.  Hij verraste zijn vriendin met een uitstapje naar LIsse, nabij Amsterdam en brengt graag verslag uit. 

Keukenhof (2)

Maandag vroeg togen wij naar Lisse om in de laatste week dan toch nog van de Keukenhof te gaan genieten. Door het mooie weer van de laatste dagen zou alles vast in volle bloei staan, warm weer dus pet op en flesjes water onder handbereik. Natuurlijk voorbereid op het feit dat het ook druk zou zijn met andere liefhebbers want het toeristenseizoen in en om Amsterdam is reeds in volle gang. Toch hadden wij geen oponthoud op de weg naar Lisse en vol verwachting reden wij het parkeerterrein op, dat stond al aardig vol maar er was toch nog een plekje voor ons.

Druk bij de ingang maar het terrein is gelukkig zo groot dat wanneer iedereen zich heeft verspreid je niet over de hoofden heen hoeft te lopen. En dan al die bloemen en planten overal zo ver je kunt kijken, fantastisch! Het terrein is eigenlijk 1 groot park en wordt zo ingedeeld dat er altijd wat groeit, lagen met bloemen naast elkaar of ook boven elkaar geplant zodat wanneer de ene soort is uitgebloeid er weer iets anders naar boven komt.

Wanneer het wat minder weer is zijn er grote kassen met orchideeën, kunst, tulpen en wat al niet dus een bezoek kan op alle dagen worden gebracht.

Natuurlijk wordt de inwendige mens niet vergeten en zijn er diverse gelegenheden om wat te eten en te drinken.

Dankzij WorldWideWendy hebben wij een heerlijke, ontspannen dag beleefd op een plaats die wij iedereen kunnen aanbevelen wanneer je van bloemen en planten houdt,  Hiervoor is een welgemeend  'Bedankt!' op zijn plaats.

Keukenhof (6)
Keukenhof (5)
Keukenhof (1)

Als je Keukenhof zelf wil bezoeken, ben je voor dit jaar te laat.  Het park sloot 13 mei zijn deuren.   Noteer alvast in je agenda dat het Keukenhof volgend jaar open is van 21 maart tot en met 19 mei 2019.

Keukenhof (4)

Pin dit bericht voor later!

Review Keukenhof