Kenia en Tanzania zijn DE safari-bestemmingen bij uitstek.  Uitgestrekte vlakes, moeras en beboste gebieden wisselen elkaar af.  Het ene uitzicht is nog spectaculairder dan het andere.  Als extraatje zie je in Tanzania de Kilimanjaro op de achtergrond. Het uitgebreide wildbestand en de luxe lodges zorgen voor een onvergetelijke vakantie.  Zo'n safari is best vermoeiend dus enkele dagen op het paradijselijke strand van Zanzibar zijn geen overbodige luxe.  Ook je kinderen zullen onvergetelijke herinneringen bewaren aan deze prachtige rondreis.

Highlights van deze luxe rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar

 • Amboseli National Park
 • Lake Manyara National Park
 • Ngorongoro Conservation area
 • Serengeti National Park
 • Parelwitte stranden op Zanzibar

Verblijf

1 nacht in Eka Hotel****+, Nairobi (ontbijt)

2 nachten in Ol Ti-ukai Lodge,****+ Amboseli National Park (Vol pension)

2 nachten in Country Lodge****, Karatu (Vol pension)

1 nacht in Serengeti Kati Kati Tented Camp****+, Central Serengeti (vol pension)

3 nachten in Nasikia Mobile Migration Camp****, Northern Serengeti (Vol pension)

4 nachten in Gold Zanzibar Beach House & Spa*****, Zanzibar (Half Pension)

Circuit

Op de luchthaven van Nairobi word je opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger.  Hij brengt je naar het Eka hotel waar je kan genieten van een rustige eerste dag.

De volgende dag word je opgehaald in het hotel.  Je chauffeur brengt je naar je Lodge in het hart van Amboseli National Park.  Vanuit je luxe kamer heb je  de volgende 2 dagen zicht op de Kilimanjaro.  Er staan jeepsafari's, wandelsafari's op het programma.

Je chauffeur brengt je naar je volgende lodge van waaruit je de komende 2 dagen safari's maakt in Lake Manyara NP en Ngorongoro.

De volgende halte is het alom bekende Serengeti NP. Hier logeer je 1 nacht in een luxe tent in Centraal Serengeti en 3 nachten in Noord Serengeti.  Tijdens de Grote Trek is dit de ideale locatie om dat indrukwekkend schouwspel te bekijken.

Na deze vermoeide reis word je naar de Kogantende Airstrip gebracht vanwaar je naar Zanzibar vliegt voor een paar rustige dagen op een tropisch strand.

Safari met kinderen

Deze reis is ook perfect als je met kinderen reist. Eka hotel heeft een speeltijd en kindermenu, Karaty Country Lodge heeft familiekamers met 2 afzonderlijke slaapkamers. De tented camps hebben een familietent die bestaat uit 2 connecting tenten met gedeelde badkamer.  In Ol Tukai Lodge logeren kinderen tot 11 jaar gratis.

Maatwerk

Bovenstaande reis is slechts een voorbeeld.  Uiteraard kan deze reis volledig aan uw wensen worden aangepast.

Meer of minder safaridagen, luxere of eenvoudigere accommodaties of een strandverblijf op een andere locatie, het kan allemaal.

Prijsindicatie: vanaf 5500 euro per persoon

 • Verblijf in luxe hotels, lodges en tented camps
 • In Nairobi verblijf op basis van kamer en ontbijt.  In Zanzibar op basis van half pension.  De overige verblijven op basis van vol pension.
 • Transfers van en naar de luchthaven
 • Transfers tussen de verschillende hotels met privé chauffeur
 • 2 gamedrives per dag
 • Wandelsafari's

Exclusief internationale vluchten.

Algemene informatie Kenia, Tanzania en Zanzibar

Kenia

Oppervlake: 600.000 km² (20 x groter dan België)

Aantal inwoners: 41 miljoen

Taal; Engels, Swahili en meerdere inheemse talen.

Hoofdstad: Nairobi

Tanzania:

Oppervlakte: 945.000 km² (30 x groter dan België)

Aantal inwoners: 39 miljoen

Taal; Engels, Swahili en meerdere inheemse talen.

Hoofstad: Dodoma

Zanzibar

Zanzibar is een semi-autonoom onderdeel van Tanzania.  Ze verkiezen zelf een president die dan automatisch de vice-president van Tanzania is.

Kaart Oost Afrika

Reizen naar Oost-Afrika

In principe kan je het hele jaar door naar Kenia en Tanzania reizen.  In april, mei, en van half oktober tot eind november is het regenseizoen.  De natuur is dan echter op ziijn mooist.

In het Zuiden en Westen van Tanzania liggen de regenseizoenen iets anders.   

In onze zomer is het in Oost-Afrika meestal fris.  Als je in de zomer op safari wil en toch wil genieten van aangename temperaturen, dan kies je best voor Selous.

14 Dagen Oost Afrika

Interesse in deze reis?  Neem vrijblijvend contact met me op.