Kenia is al sinds het begin van de 20ste eeuw een populaire safari bestemming.  De film Out of Africa deed het succes alleen maar toenemen.  Kenia is dan ook de ultieme safari bestemming.  Je reist van het ene natuurpark naar het andere door adembenemende landschappen.  De ene keer sta je aan de rand van een gigantisch meer vol roze flamingo's en de andere keer zie je een kudde olifanten met de Kilimanjaro op de achtergrond. Stuk voor stuk onvergetelijke taferelen.

Highlights van deze luxe rondreis door Kenia

 • Game drives op zoek naar de Big Five
 • Lake Nakuru National Park
 • Masai Mara National Park
 • Hot air balloon safari

Verblijf

2 nachten in Palacina Hotel****+ in Nairobi (Ontbijt)

2 nachten in Sarova Lion Hill****+ in Lake Nakuru National Park (Vol pension)

2 nachten in Sand River Mara***** in Masai Mara (Vol pension)

Alle hotels hebben een eco-vriendelijk certificaat en gaan zorgvuldig om met drinkwater en energie.  Plastic wordt gemeden 

Circuit

In Nairobi word je opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger en naar je luxe hotel in het centrum van Nairobi gebracht.  Daar kan de vakantie in een relaxte sfeer beginnen.

Na het ontbijt wacht je chauffeur je op voor je transfer naar Nakuru, het eerste gedeelte van je safari.  Onderweg passeer je Hells Gate National Park, de plaats waar Disney zijn inspiratie haalde voor The Lion King.   In de verte zie je Lake Nakuru en vanop een afstand lijkt het alsof het meer een gigantisch strand heeft.  Als je het meer nadert, merk je dat het echter duizenden roze flamingo's zijn.  Het park is uitgeroepen tot Rhino Sanctuary dus de kans is groot dat je aan de rand van het meer neushoorns treft.

In het luxe Sarova Lion Hill geniet je na van je eerste safari.

Na 2 dagen in Lake Nakuru National Park brengt je chauffeur je naar Masai Mara National Park.  Het park telt een groot aantal leeuwen maar ook de rest van de Big Five komt hier voor.  Uiteraard bezoek je hier een Masai dorp en je kan hier een  safari per luchtballon maken.  Je verblijft in het luxe tentenkamp Sand River Masai Mara aan de oever van de Sand River.

Aan het einde van je safari brengt de chauffeur je naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Europa.  

Maatwerk

Bovenstaande reis is slechts een voorbeeld.  Uiteraard kan deze reis volledig aan uw wensen worden aangepast.

Tip: verleng je vakantie met enkele dagen aan Diana Beach in Mombasa of Zanzibar.   Wil je nog meer game drives, overweeg dan een combinatie met Tanzania.

Prijsindicatie: vanaf 4900 euro per persoon

 • Verblijf in luxe hotels en lodges. 
 • In Nairobi verblijf op basis van kamer en ontbijt;  De overige accommodaties verblijf in vol pension.
 • Transfers van en naar de luchthaven
 • Transfers tussen de verschillende hotels met privé chauffeur
 • 2 game drives per dag

Exclusief internationale vluchten

 

Algemene informatie over Kenia

 • Oppervlakte: 600.000 km² (20 x groter dan België)
 • Aantal inwoners: 41 miljoen
 • Taal: Engels, Swahili en meerdere inheemse talen
 • Hoofstad: Nairobi

In de meeste lodges kan je met euro's of creditcards betalen.  Je kan ter plaatse Keniaanse Shillings pinnen, maar hou er rekening mee dat pinautomaten regelmatig niet werken.  U kan ook in uw hotel of lodge euro's laten wisselen.  Neem dus voldoende contact geld mee.

Kaart Kenia

Reizen naar Kenia

In principe kan je het hele jaar door naar Kenia reizen.  In april, mei, en van half oktober tot eind november is het regenseizoen.  De natuur is dan echter op ziijn mooist.

TIP: als je je reis naar Kenia combineert met een bezoek aan Rwanda en/of Oeganda, kan je best voor het East African Visum kiezen ipv afzonderlijke visa aan te vragen.

8 Dagen Safari In Kenia

Interesse in deze reis?  Neem vrijblijvend contact met me op en ik help je graag verder!