Liefhebbers van kunst en cultuur komen in het prachtige Sint-Petersburg ongetwijfeld aan hun trekken.  Alleen al in het Hermitage, één van de beroemdste en grootste musea ter wereld, kan je dagen ronddwalen.  Ook buiten de stad staan tal van goedbewaarde paleizen.  Deze meest noordelijke metropool heeft topklasse hotels en uitstekende restaurants.  Kortom alle ingrediënten voor een boeiende citytrip zijn aanwezig.

Highlights in Sint-Petersburg

 • Hermitage
 • Petrus en Paulusvesting
 • Paleizenplein
 • Church of the Spilled Blood
 • Sint Isaac Kathedraal
 • Nevski Prospekt
 • Mariinsky Theater
 • Peterhof

Verblijf

Je verblijft 4 nachten in een luxe, 4- of 5- sterren hotel in het centrum van de stad.

Circuit

Na een vlucht van amper 2.5 uur arriveer je in de meeste noordelijke metropool van Europa.  Heel de stad ademt geschiedenis. Kunstliefhebbers reserveren een hele dag om het Hermitage te verkennen.  Hier hangen meesterwerken van  Leonardo da Vinci, Rembrandt, van Gogh, Rubens en vele vele anderen.

Ontdek de belangrijkste monumenten van de stad, geniet van het uitzicht vanop de Sint Isaac Kathedraal, flaneer over de Nevski-prospect en geniet van een balletvoorstelling in het adembenemend mooie Mariinsky Theater.

Ook buiten de stad zijn er enkele bezienswaardigheden die u niet mag missen. Een bezoek aan het Peterhof is een absolute must.  Tijdens de rit daarnaartoe ziet u een heel andere kant van Rusland.

Maatwerk

Op basis van uw interesses, stippel ik graag de perfecte citytrip voor u uit.  Verkent u de stad graag op eigen houtje of krijgt u liever de hulp van een enthousiaste gids? Wenst u wachtrijen te vermijden dan reserveren wij uw tickets voor musea en andere activiteiten op voorhand.

Prijsindicatie: vanaf 900 euro pp

 • Vlucht in economy class (businessclass mogelijk mits toeslag)
 • 4 overnachtingen in luxe 4- of 5-sterren hotel
 • transfer naar hotel en luchthaven

Algemene informatie over Sint-Petersburg

Sint-Petersburg heeft ruim 5 miljoen inwoners en is na Moskou de belangrijkste stad van Rusland. Met zijn talrijke, goedbewaarde monumenten en gigantische gebouwen is het één van de mooiste steden van Europa. De stad kende een woelige, interessante geschiedenis en je proeft nog steeds de grandeur uit lang vervlogen tijden.

Moskou St. Petersburg Kaart

Reizen naar Sint-Petersburg

De beste tijd voor een bezoek aan Sint-Petersburg is van mei tot en met september.  De temperaturen zijn dan zacht en er valt weinig neerslag.  In de zomer is de luchtvochtigheid wel vrij hoog. Uiteraard kan je de stad ook in de winter bezoeken.  Ze ligt dan vaak bedekt onder een laagje sneeuw en er heerst een heel andere sfeer. 

TIjdens de Witte Nachten, in juni en juli, wordt het nooit helemaal donker. Er zijn dan dag en nacht culturele evenementen.

4 Dagen Sint Petersburg

Interesse in deze reis? Neem vrijblijvend contact met me op en ik help je graag verder!