Kiev is de hoofstad van Oekraïne en niet de meest voor de hand liggende bestemming voor je volgende citytrip.  Toch heeft deze stad heel wat bezienswaardigheden te bieden.  Bovendien is het de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Tsjernobyl.

Highlights van deze citytrip Kiev

 • Chresjtsjatyk (hoofdstraat)
 • Gouden Poort
 • Graf van Askold
 • Holenklooster
 • Plein van de Onafhankelijkheid
 • Bezoek aan Tsjernobyl

Verblijf

Je verblijft in Premier Palace Hotel, een luxe 5-sterren hotel in het centrum van Kiev.  De Besarabsky-markt en talloze winkels, restaurants, musea en metrostations bevinden zich op wandelafstand.  

Circuit

Na een vlucht van amper 3 uur arriveer je in Kiev, de hoofstad van Oekraïne.  Na een korte transfer check je in in je hotel en heb je de gelegenheid om kennis te maken met de stad.

Tijdens één van de volgende dagen, bezoek je Tsjernobyl.  Je ziet de verlaten gebouwen, de reactor en het spookstadje Pripyat.   Maak je geen zorgen want je bent in het gezelschap van een ervaren gids die de straling met een Geigerteller controleert (je kan ook zelf een Geigerteller kopen).  Tijdens je bezoek aan Tsjernobyl is de straling niet hoger dan tijdens een vlucht van ongeveer 4 uur.

De rest van de tijd kan je besteden aan het verkennen van Kiev.

Maatwerk

Bovenstaande reis is slechts een voorbeeld.  Uiteraard kan deze citytrip Kiev volledig aan uw wensen worden aangepast.

Overweeg een overnachting in Tsjernobyl of combineer je stedentrip Kiev met enkele dagen aan de Zwarte Zee.  Hier hierst namelijk een mediterraan tot subtropisch klimaat.  

Indien gewenst regelen wij ook in Kiev een gids om u de highlights van de stad te laten ontdekken.

Prijsindicatie: vanaf 700 euro pp

Inclusief:

 • 3 overnachtingen in het luxe Premier Palace Hotel**** of gelijkwaardig
 • Bezoek aan Tsjernobyl
 • Vervoer luchthaven - hotel - luchthaven

Exclusief:

 • Vlucht
 • Verzekering

Algemene informatie over Kiev

Kiev is de hoofdstad van Oekraïne en telt ongeveer 3 miljoen inwoners.  

Na de eerste wereldoorlog werd er door de Polen, Oekraïense nationalisten, Russen en Bolsjewieken gestreden om de macht over Kiev.  Tot 1991 was Oekraïne in de handen van de Sovjet-Unie.

Dankzij Dynamo Kiev is voetbal hier een populaire sport. 

Belgen en Nederlanders hebben momenteel geen visum nodig als je minder dan 90 dagen in Oekraïne verblijft.  Check de voorwaarden echter ruim voor je vertrek.

Kaart Oekraine

Reizen naar Kiev

Oekraïne kent koude winters en hete zomers.  Daarom zijn mei, juni en septembers de aangenaamste maanden voor een bezoek aan Kiev en Tsjernobyl.

Overweeg echter eens een citytrip Kiev in de winter.  Met wat geluk is de stad bedekt onder een laagje sneeuw.  Bovendien is het dan veel rustiger in Tsjernobyl.  Ook de prijzen zijn vaak erg interessant.

Citytrip Kiev

Interesse in deze reis?  Neem dan vrijblijvend contact met me op.