Om de Elzas werd eeuwenlang gevochten.  Het ene ogenblik hoorde het bij Frankrijk en even later was het weer in Duitse handen.  Uiteindelijk wonnen de Fransen en sindsdien is de Elzas Frans grondgebied.  Toch waan je je hier in Duitsland dankzij de charmante vakwerkhuizen.  De pittoreske dorpen worden omringd door beboste heuvels, ze maken hier heerlijke (voornamelijk witte) wijnen maar ook een lekkere Crémant d'Alsace is niet verkeerd.  Ook op gastronomisch gebied kom je hier aan je trekken.  Vier zelf een keer vakantie in de Elzas om te zien dat ze hier echt wel meer dan zuurkool kunnen maken.  De regio leent zich uitstekend voor een gastronomisch route in cominatie met de bekende 'Route du Vin'.

Highlights van deze 5 Dagen Elzas: Wijn en Gastronomie

 • Straatsburg
 • Obernai
 • Kronenburg Brouwerij
 • Bedevaartsoord Mont Sainte-Odile
 • Le Hohwald
 • Le Champ du Feu
 • Sélestat
 • Route du Vin
 • Parc des Cigognes
 • Colmar

 

Verblijf

U logeert 4 nachten in een charmant 4 of 5 sterren hotel zoals Hostellerie la Cheneaudière & Spa***** of Hostellerie des Château & Spa****

 

Circuit

De Elzas ligt op iets meer dan 400 kilometer van Brussel.  U heeft dus voldoende tijd om halt te houden in Metz.  Ontdek hier de gezellige Middeleeuwse binnenstad en het Centre Pompidou.

De volgende dag maakt u een uitstap naar Straatsburg.  Hier zetelt het Europees Parlement en de Raad van Europa.  Hier vindt u top gastronomische adresjes, vakwerkhuizen en een imposante kathedraal.  De oude stad en meer in het bijzonder de wijk 'La Petite France' is zeker een bezoek waard.

Op dag 3 ontdekt u het hart van de Elzas.  U passeert stadjes als Obernai en het bedevaartsoord Mont Sainte-Odile terwijl u door een adembenemend landschap rijdt.

De laatste dag volgt u de Route du Vin.  Proef wijn in pittoreske dorpjes, slenter door de straten van Colmar of breng een bezoek aan het Ecomusée d'Alsace.

 

Maatwerk

Bovenstaande reis is slechts een voorbeeld.  Uiteraard kan deze reis volledig aangepast worden aan uw wensen.

Wij hebben een groot aanbod aan hotels in alle prijscategorieën.  Bovendien kan uw reis langer of korter gemaakt worden.

Ter plaatse vult u uw reis in naar believen maar wij regelen ook graag georganiseerde uitstapjes voor u.  Dat kan in groep of privé.

 

Prijsindicatie: vanaf 499 euro per persoon

Inclusief:

 • Verblijf op basis van kamer en ontbijt

Algemene informatie Elzas

De Elzas is de meest oostelijke wijnstreek van Frankrijk.  In het westen liggen de Vogezen, in het oosten de Rijn, in het noorden Straatsburg en in het zuiden ligt Mulhouse.

Na  WO I werd de regio Frans, zeer tegen de zin van een groot aantal inwoners.  In WOII grepen de Duitsers opnieuw de macht maar door de Nazi-terreur en de dienstplicht waren de inwoners uiteindelijk blij terug bij Frankrijk te horen. Ze gaven hun Duits dialect op en zijn nu definitief Frans.

Elzas Kaart

Elzas klimaat

De Elzas heeft, in tegenstelling tot veel andere streken in Frankrijk, een landklimaat.

De zomers zijn aangenaam warm en zonnig terwijl de winters vrij koud en nat zijn.  De temperatuur komt zelden onder het vriespunt.

De beste reistijd is van mei tot september maar ook in april en oktober zijn de temperaturen nog aangenaam.

Bewaar voor later!

5 Dagen Elzas Wijn En Gastronomie

Interesse in deze reis? Neem dan vrijblijvend contact met me op.