Begin oktober start de herfst en zijn de meeste mensen aan het werk.  Wat is er dan heerlijker dan een tripje naar Spanje om het zomergevoel nog wat langer vast te houden?   In The Adelante House kan je terecht voor een aantal dagen vol zonneschijn, ontspannende activiteiten en een culinaire ontdekkingsreis.

Highlights van deze gastronomische reis

  • ontspannen wandeling naar de top van Montgo
  • luxe boottocht
  • wijndegustatie
  • culinaire hoogstandjes van Chef Guy Weyts
  • diner in Bon Amb (2 Michelin sterren)

Verblijf

U verblijft 4 nachten in het luxe boutique hotel The Adelante House in Javea. Dit kleinschalige hotel opende vorig jaar zijn deuren en staat voor persoonlijke aandacht en ontspannen luxe in een waanzinnig mooi kader. 

 Het hotel is ingericht door Jessica Bataille, een bekende Spaanse interieur architecte.  Elke kamer is individueel ingericht maar één ding hebben ze echter gemeen, de Mediterrane sfeer is overal voelbaar.

Programma

DAG 1

Check in vanaf 16 u.   The Adelante House heet u van harte welkom met een heerlijk drankje en tapas.   Daarna heeft u tijd om zich te installeren en de eerste zonnestraaltjes langs het zwembad mee te pikken.

Om 19u serveren we een aperitief met hapjes om ons daarna naar een traditionele tapasbar in Javea te begeven.

 

DAG 2

Na het ontbijt vertrekken we naar Moraira om in te schepen op een luxe privé yacht.   We varen langs Granadella, Baraca, Cap de La Nau, Cap Prim en Sardinera.  Onderweg serveert Chef Guy Weyts de heerlijkste tapas vergezeld van een glaasje cava.

Tijd voor ontspanning.

Om 19u serveren we het aperitief  terwijl Chef Guy Weyts de laatste hand legt aan een overheerlijke paella.

 

DAG 3

Na het ontbijt wandelen we naar de top van Montgo, de heuvel waar The Adelante House op uitkijkt.  De ontspannen wandeling op deze markante heuvel duurt ongeveer twee uur.  Je moet echt niet in topconditie zijn. Bovendien worden de inspanningen beloond want Chef Guy Weyts wacht op de top met een smakelijke verrassing.

Na de middag is er opieuw tijd voor ontspanning.

Om 19u serveren we opnieuw een aperitief waarna Guy Weyts ons enkele culinaire hoogstandjes serveert.

 

DAG 4

Vandaag is het een rustige dag.  's Middags genieten we van een lichte lunch in Chola, een authentieke tapasbar in de oude stad van Javea.  Hier tillen ze de patatas bravas naar een hoger niveau.

In de namiddag is er in The Adelante House een wijndegustatie voor de liefhebbers.

De laatste avond sluiten we af met een diner in Bon Amb, bekroond met 2 Michelin sterren.

 

DAG 5

Na een laatste ontbijt neemt u afscheid van The Adelante House.

PRIJS

1499 euro pp op basis van een tweepersoonskamer

Prijs is inclusief:

  • Alle maaltijden
  • Alle alcoholische en niet-alcoholische dranken bij de maaltijd
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Alle transfers tijdens uw verblijf

Prijzen zijn exclusief:

  • Vlucht

Optioneel kan er nog een yoga-sessie, keramiekworkshop of massage geboekt worden.

Voor golfers kan er, indien gewenst, gereserveerd worden in één van de clubs in de omgeving.

Algemene informatie over Javea en The Adelante House

Javea is een badplaats in de provincie Alicante.  Langs het strand loopt een brede dijk, geflankeerd door de gezelligste restaurants en bars.  The Adelante House ligt op een heuvel en geniet van prachtige vergezichten.  De Vlaamse eigenaars heten jullie van harte welkom in jullie home away from home.

Javea

Klimaat in Javea

Dankzij de ligging tussen 2 kapen, Cabo de San Antonio en La Noa, en door de beschutting door het massief Montgo, geniet Javea van een microklimaat.  EInd september, begin oktober schommelt de temperatuur hier tussen 23 en 25 graden.

Hoe bereik je The Adelante House

Zowel Alicante als Valencia liggen op een uur rijden van The Adelante House.  

Er zijn dagelijks vluchten vanaf Brussel, Eindhoven of Amsterdam.

Wij helpen u graag bij het boeken van de meest interessante vlucht.  De transfers luchthaven - hotel - luchthaven zijn inclusief.

Chef Guy Weyts

Guy runde 21 jaar een gastronomisch restaurant in de Kempen.  Later werd dit getransformeerd in een Bistro en Tapasbar.  Hij ontplooide zich dan ook tot culinaire duizendpoot.  Guy verzorgt ook topcatering aan huis, maaltijden en hapjes op privé jets en luxejachten.  Hij is culinair columnist voor een tijdschrift en je kent hem als culinaire co-host bij een lifestyle TV Programma.  

Sins eind 2018 is hij met het STOKE Outdoor Cooking Centre uitgegroeid tot ambassadeur van de überbarbeque, OFYR.  Bezoekers van Tomorrowland hebben hem zeker al aan het werk gezien.

Guy Weyts

Like it? Pin it!

Gastronomische Reis Naar Spanje

Interesse in deze reis?  Neem vrijblijvend contact met me op en ik help je graag verder!