Het Spaans Baskenland is één van de top regio's in Spanje voor liefhebbers van gastronomie en cultuur.  Bilbao met het bekende Guggenheim museum en San Sebastian met de vele pintxos bars vormen de belangrijkste bezienswaardigheden.  Het Spaans Baskenland telt bovendien het grootste aantal Michelin restaurants ter wereld.

Highlights van deze reis naar het Spaans Baskenland

 • Guggenheim in Bilbao
 • De 3 heuvels van San Sebastian
 • De 3 stranden van San Sebastian
 • Pintxos barren
 • Michelin sterren restaurants

Verblijf

U verblijft 4 nachten in  Hotel Arima****, onderdeel van Small Luxury Hotels.  Het hotel ligt buiten het centrum op een heuvel;  Er stopt een bus voor de deur waarmee u op 10 minuten in het centrum van San Sebastian staat.

Of

U verblijft 4 nachten in Villa Soro****, een bijzonder boutique hotel vlakbij het centrum.  Het hotel stelt gratis fietsen ter beschikking waarmee u in een paar minuutjes in het centrum van San Sebastian staat.

Circuit

Na aankomst op de luchthaven van Bilbao haalt u uw huurwagen op en rijdt u in iets meer dan een uur naar uw hotel in San Sebastian.  

Start uw eerste kennismaking met een bezoek aan één van de vele pintxos barren.  U ontvangt van ons een lijst met de beste San Sebastian Pintxos barren.

De volgende dag maakt u een begeleide fietstocht langs de belangrijkste San Sebastian bezienswaardigheden.  U verkent het oude centrum en fietst langs de 3 stranden.  De ideale manier om wegwijs te geraken in de leukste stad van het Spaanse Baskenland.

Dag 3 staat er cultuur op het programma.  Rij naar het bekende Guggenheim museum.  Trek hier zeker enkele uren voor uit.  

TIjdens uw laatste dag in het Spaanse Baskenland kan u een Pintxos tour in San Sebastian boeken.  Bij mooi weer kan u natuurlijk ook een dagje van het strand genieten.

Maatwerk

Bovenstaande reis is slechts een voorbeeld.  Uiteraard kan deze reis volledig aangepast worden aan uw wensen.

Je kan de reis korter of langer maken.  Als je langer in het Spaans Baskenland blijft, kan je er voor kiezen om enkele dagen in San Sebastian en enkele dagen in Bilbao te verblijven.

Op verzoek reserveren wij voor u een tafeltje in één van de vele sterren restaurants.  Deze zijn lang op voorhand volgeboekt, dus tijdig reserveren is de boodschap.

Prijsindicatie: vanaf 900 euro pp

Inclusief:

 • 4 overnachtingen
 • 4 x ontbijt
 • Fietstocht door San Sebastian met gids
 • Pintxos tour in San Sebastian

Exclusief:

 • Vlucht
 • overige maaltijden
 • Verzekering
 • Huurauto

Algemene informatie Spaans Baskenland

Het Baskenland is een autonome regio in Spanje. Het grenst aan de Atlantische Oceaan, de Pyreneeën en Frankrijk.

De regio werd jarenlang onderdrukt waardoor veel gewelddadige opstanden ontstonden.  Koning Juan Carlos verleende hen meer autonomie waarna de rust weerkeerde.

In het Spaans Baskenland spreekt men zowel Spaans als Baskisch.  De Baskische taal toont geen enkele gelijkenis met andere talen.

Klimaat in Spaans Baskenland

Het Baskenland kent een gematig maritiem klimaat.  De temperaturen liggen hier lager dan aan de Middellandse Zee.  TIjdens de zomermaanden zijn de temperaturen hier dan ook aangenamer.

Het is hier zelden echt koud.  Er valt meer neerslag dan in andere Spaanse regio's waardoor de omgeving zeer groen is.

De temperatuur schommelt van juni tot september tussen 21 en 24 graden.  In die periode valt ook de minste neerslag.  Het is dan ook de ideale reistijd voor het Spaans Baskenland.

 

Bewaar voor later!

 

Spaans Baskenland

Wil jij ook naar het Spaans Baskenland?  Neem dan vrijblijvend contact met me op.