Op amper 5 uur rijden van Brussel kom je in een geheel andere wereld terecht.  Het gebied rond de Loire was in de 15de eeuw het favoriete jachtgebied van de adel.  Dankzij de talrijke, goed bewaarde kastelen die ze hier bouwden, is de regio tot Unesco Werelderfgoed verklaard.  Deze reis voert je langs de mooiste kastelen van de Loire.

Highlights van deze reis langs de mooiste kastelen van de Loire.

  • Chambord
  • Cheverny
  • Chenonceau
  • Villandry
  • Amboise
  • Fontevraud

Verblijf

Tijdens deze 6-daagse reis logeert u in 2 verschillende charme hotels in het Loiredal.  

Circuit

Het Loiredal ligt om amper 500 kilometer van Brussel.   U rijdt met uw wagen naar het eerste hotel van deze reis langs de mooiste kastelen van de Loire.

De volgende dagen bezoekt u o.a. het bombastische Chambord; Cheverny dat model stond voor Kasteel Molensloot uit de Kuifje strips en Chenonceau dat bekend staat als het mooiste kasteel van de Loire.  

Een bezoek aan Amboise, de woonplaats van Davinci, Bourges met zijn gotische kathedraal en L'Abbaye de la Trinité in Vendôme behoren ook tot de mogelijkheden.

Maatwerk

Bovenstaande reis is slechts een voorbeeld.  Uiteraard kan deze reis volledig aangepast worden aan uw wensen.

De Loire telt ongeveer 140 goed bewaarde kastelen dus de mogelijkheden zijn hier eindeloos.   U bezoekt de Loire tijdens een verlengd weekend of u blijft hier 2 wekenn alles is mogelijk.  Ook de talloze charmante stadjes met hun kathedralen en abdijen zijn absoluut een bezoek waard.

In overleg stellen wij graag de perfecte reis voor u samen.  Om lange wachttijden te beperken, boeken wij op voorhand tickets voor de kastelen die u ook aan de binnenkant wil bekijken.

Prijsindicatie:  vanaf 599 euro per persoon

Inclusief:

  • Verblijf op basis van kamer en ontbijt

Algemene informatie Loiredal

Het Loiredal is de regio rondom de 1000 km lange rivier de Loire.  Nergens in Frankrijk vind je zoveel kastelen, historische dorpen en steden.

De regio tussen Sully-sur-Loire en Chalonnes-sur-Loire is dan ook sinds 2000 Unesco Werelderfgoed.

Kaart Loire

Klimaat Loire

Door de rivier ligt de temperatuur in het Loiredal vaak enkele graden hoger dan elders.  het klimaat is dan ook zeer aangenaam hoewel het in juli en augustus wel heel erg warm kan zijn.

Debeste reistijd is in het voor- en najaar maar ook tijdens de winter zijn de temperaturen hier zacht en is het bovendien veel rustiger.

Bewaar voor later!

Reis Langs De Mooiste Kastelen Van De Loire

Interesse in deze reis?  Neem dan vrijblijvend contact met me op.