Malta is een zonnig eiland in de Middellandse Zee.  Het is zonzeker en perfect voor reizigers die op zoek zijn naar natuur, cultuur en gastronomie.  De azuurblauwe lagunes en kleine baaitjes nodigen je uit om te zonnebaden en te snorkelen.  In charmante stadjes als Valletta en Mdina proef je de sfeer van lang vervlogen tijden. In de keuken herken je invloeden uit Griekenland, Italië en Turkije.  Ook sportievelingen komen hier zeker aan hun trekken. Wandelen, fietsen, rotsklimmen en parasailen, het kan hier allemaal.  Ben jij klaar voor een vakantie in Malta?

Highlights van je vakantie in Malta

  • Mdina
  • Valletta
  • Blue Lagoon
  • Blue Grotto
  • Vissersdorp Marsaxlokk
  • Ondergrondse begraafplaats Hal Safliei Hypogeum

 

Verblijf

Onze aanraders:

The Saint John****: Dit boetiek hotel huist in een prachtig 17de-eeuws pand midden in het centrum van Valletta.  Het centrum van de stad is Unesco Werelderfgoed.  Het gebouw werd in 2017 volledig gerenoveerd.

of

Radisson Blu Resort & Spa, Malta Golden Sands*****: Dit luxe hotel ligt aan de Golden Bay op Malta en beschikt over een privé strand.. 

 

Circuit

U verblijft in het hotel van uw keuze en heeft uitgebreid de tijd om Malta te ontdekken en te genieten van het aangename klimaat.  

 

Maatwerk

Uiteraard zijn deze hotels slechts een suggestie.  Er zijn nog veel meer mogelijkheden.  U kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om op het kleinere eiland Gozo te logeren of een combinatie van beide eilanden te maken.

 

Prijsindicatie: vanaf 79 euro per persoon/nacht

Wij maken graag een offerte op maat.

Wil jij ook naar Malta?  Neem vrijblijvend contact met me op.

Algemene informatie Malta

De Republiek Malta is een dwergstaat in de Middellandse Zee die bestaat uit de eilanden Malta, Gozo, Comino, Manoel Island en een aantal onbewoonde eilanden.

Megalitische tempels (ouder dan de Egyptische Piramiden en Stone Henge) verwijzen naar het eeuwenoude verleden van Malta.

De apostel Paulus zu hier schipbreuk hebben geleden en het Christendom hebben geïntroduceerd.  Malta is tot op heden nog zeer religieus.

Tot 1964 was het een Britse kolonie.  Tot 1974 bleef de Britse koningin staatshoofd.  Daarna werd Malta een republiek.

  • Taal: Maltees en Engels
  • Munt: Euro
Kaart Malta

Beste reistijd Malta

De beste reistijd is vna mei tot oktober.  De temperatuur komt dan zelden onder de 25 graden. 

Van november tot april schommelt de temperatuur tussen 16 en 21 graden. en valt er vrij veel neerslag.

 

Bewaar voor later!

Vakantie In Malta