Ah, de vakantie zit er weer op. Het lijkt weer te zijn omgevlogen. Gelukkig ben je wel een heel stel dierbare herinneringen rijker. Om over de foto’s nog maar te zwijgen. Elke vakantie presteer je het weer om met honderden foto’s terug te komen. Stiekem ook wel leuk. Want hoe kun je de vakantie beter herbeleven dan door foto’s te bekijken? Nog leuker natuurlijk als je de mooiste foto’s in een album bundelt. Zo heb je over enkele jaren heel wat fotoboeken met de mooiste herinneringen van jouw avonturen op vakantie.

Hoewel we altijd genieten van het eindresultaat, zijn er ook genoeg mensen die een beetje opkijken tegen het maken van een fotoalbum. Het is tijdrovend, lastig om de beste foto’s te kiezen en je wil natuurlijk wel dat het album er mooi uitziet. Gelukkig hoeft het maken van een fotoalbum echt niet weken van je tijd te kosten. Met behulp van de volgende drie tips is het boek zo gemaakt en kun jij op ieder gewenst moment weer nagenieten van de vakantie.

 

Fotoalbum
Image by Simon from Pixabay

1.      Koop een eigen fotoprinter

Ben je een echte vakantieliefhebber en vind je het heerlijk om fotoalbums te verzamelen? Dan kan het geen kwaad om eens de aanschaf van een fotoprinter of all-in-one epson printer te overwegen. Op die manier hoef je geen externe diensten meer aan te spreken om je favoriete foto’s uit te printen. Je kunt de foto’s printen wanneer jij dat wilt. Bovendien levert de gemiddelde fotoprinter tegenwoordig dezelfde kwaliteit als de fotoprinter van een drogisterij. Als je veel foto’s print, is het zeker de moeite waard om dan een eigen printer in huis te halen. Deze hoeven helemaal niet zo duur te zijn en zorgen ervoor dat het maken van een fotoalbum zo gepiept is.

 

Epson Printer
Image by Harinath R from Pixabay

2.      Handmatig of digitaal?

Bij het maken van een fotoalbum kun je kiezen uit handmatig of digitaal. Beide hebben zowel voor- als nadelen. Het grote voordeel van het digitaal maken van een album is dat dit doorgaans een stuk sneller is. Je kunt handige ontwerpopties gebruiken om binnen korte tijd een fijn boek in elkaar te zetten. Handmatig is echter een stuk persoonlijker. Het maakt de herinnering waardevoller. Bovendien vinden veel mensen het ook nog eens heel leuk om zelf hun foto’s in te plakken.

3.      Wees kritisch bij het selecteren van foto’s

Ben jij iemand die maar foto’s blijft maken op vakantie? Dan heb je nu waarschijnlijk keus uit honderden foto’s. Het is echter goed om kritisch te blijven. Verstandig om dit al op vakantie te doen. Maak je bijvoorbeeld tien foto’s tijdens hetzelfde etentje? Verwijder dan al negen foto’s die het nét niet helemaal zijn. Op die manier wordt het selecteren van de definitieve foto’s straks een stuk makkelijker.

Je kunt jezelf ook een maximum foto’s per dag geven. Gebruik bijvoorbeeld twee bladzijden in het fotoboek per dag. Hierbij mag je maximaal zes foto’s gebruiken. Dit is een flinke uitdaging, maar zorgt er wel voor dat je echt enkel de dierbaarste foto’s gebruikt. Hierdoor wordt het boek een stuk specialer. 

Foto's afdrukken of een album bestellen is niet goedkoop.  Kijk dus regelmatig op deze website.  Misschien ontdek je wel een interessante kortingscode.

Hoe zit dat bij jou?  Zitten al jouw foto's in een grote doos of ben jij ook zo'n fotoalbum-freak als ik?