Canada is één van de mooiste landen om te touren met de auto. Dat komt met name door de veelzijdigheid aan natuur die dit land te bieden heeft. Zo zijn er onder andere prachtige kustgebieden, watervallen, grote meren, rivieren, bergen en bossen. Daarnaast beschikt Canada ook over goede wegen. In dit artikel ontdek je wat volgens ons de drie mooiste autoroutes in Canada zijn. Ben je klaar voor een onvergetelijke reis? Boek dan nu een rondreis met littleamerica.

De mooiste autoroutes in Canada: van de Rockies tot de kust

Route 1: uitzicht op de Rockies

Eén van de mooiste autoroutes door Canada is toch wel die van Jasper National Park naar Icefields Parkway. Deze route brengt je niet alleen door deze nationale parken met prachtige rivieren, maar is vooral bekend vanwege het mooie uitzicht op de Rockies die je onderweg ziet. Dit gigantische gebergte met het hoogste punt van maar liefst 4401 meter is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Actievelingen kiezen er dan ook graag voor om hier bergwandelingen te maken. Toch valt er vanuit de auto ook geweldig te genieten van de Rocky Mountains.

Jasper National Park
Image by med-nunn from Pixabay

Route 2: de Cowboy Trail

Alhoewel Cowboys meestal gelinkt worden aan de Verenigde Staten, zijn er in Canada ook nog steeds Cowboys actief. Dit zijn mensen die zich bezighouden met het hoeden van het vee. Meestal gaan ze te werk op een paard. De Cowboy Trail is een route waarop je deze Cowboys zomaar eens tegen kan komen. De route ligt tussen Edmonton en Calgary. Deze afstand is weliswaar veel sneller te overbruggen via de snelweg, maar dan gaat wel al het moois van het Canadese platteland aan je voorbij. Bovendien zijn er langs de Cowboy Trail genoeg plekken om een tussenstop te maken en te overnachten. Dan ontdek je pas echt de ware Canadese cultuur.

Autoroutes In Canada
Image by Jonibean from Pixabay

Route 3: van kust tot kust

Wanneer je veel tijd hebt, kun je er ook voor kiezen om over de Trans-Canada Highway van west naar oost of van oost naar west te rijden. Zeker wanneer je onderweg voldoende tussenstops inplant, kun je met deze route heel veel van dit mooie land zien.

Canada Highway
Image by dennypop from Pixabay

Zeker wanneer je van autoroutes houdt, is Canada een bezoek meer dan waard. Of je nu houdt van gebergten, Cowboys of gewoon zoveel mogelijk wil zien, voor iedere toerist is er wel een autoroute te bedenken. Ben je klaar om te boeken? Canada auto- en roadtrips regel je gemakkelijk via littleamerica.

Bewaar voor later!

Canada Autoroutes