Vormen jij, je partner en de kindjes een gezellige vriendengroep met andere jonge gezinnen? Dan is er niets leuker dan samen avonturen beleven in het buitenland. En nee, de kinderen hoeven zeker niet thuis te blijven, want zij zorgen juist voor extra sfeer. Bovendien kunnen ze ravotten met hun maatjes, waardoor de vakantie ook voor hen een onvergetelijke ervaring wordt. Nood aan inspiratie? Dit zijn alvast de leukste ideeën voor een geslaagde groepsreis. 

5 leuke ideeën voor een groepsreis met gezinnen

1. Eilandhoppen 

Een week lang verblijven in hetzelfde resort met enkel een zwembad niets voor jou? Kies er dan voor om te gaan eilandhoppen. Op die manier ontdek je samen met de andere gezinnen een nieuw stukje van de wereld in slechts een paar dagen. Doe even research naar interessante eilandengroepen zoals de Griekse Cycladen of de Caribische eilanden.  

2. Roadtrip met caravans 

Vormen jullie een avontuurlijke groep met kinderen die maar al te graag buiten spelen? Dan is een uitdagende roadtrip met caravans het ideale idee voor jullie vakantie. Iedereen geniet zo van flexibiliteit en vrijheid, en vooral ook van veel rust en natuur. Terwijl de kinderen plonsen in het nabijgelegen meer, relax jij samen met de andere koppels in een ligstoel op het zand. Nog op zoek naar de ideale accommodatie? Neem eens een kijkje op https://www.groepen.be/

 

Roadtrip Met Caravans
Afbeelding van Siggy Nowak via Pixabay

3. Themavakantie 

Je vakantie opvrolijken? Dat kan door op voorhand een origineel thema vast te leggen. De volledige reis zal dan bijvoorbeeld draaien rond avontuur, geschiedenis of gastronomie. Plan dan ook activiteiten in die hierbij passen zoals kajakken of een kookworkshop. De reis krijgt  op die manier een leuke touch en het thema zal inspiratie geven om sneller ideeën te vinden om te doen die dag. 

4. Treinavontuur 

Ooit al gedacht aan het beleven van een avontuur met de trein? Dit is opnieuw een makkelijke manier om te genieten van vrijheid, en dus niet vastgeroest te zitten aan één plek of verblijf. Je verplaatst je eenvoudig terwijl je geniet van de meest adembenemende uitzichten. Een beetje planning op voorhand kan voor dit soort reizen zeker geen kwaad. Zo weet je zeker dat er een goed uitgerold treinnetwerk aanwezig is op je bestemming. 

 

Treinavontuur
Afbeelding van David Mark via Pixabay

1. Mystery tour

Tot slot kan een mystery tour een spannend idee zijn voor een topvakantie. Hierbij mag elk gezin bepalen hoe een dag van de reis zal verlopen. Belangrijk is wel dat dit een verrassing blijft. Zo is het voor de kinderen extra spannend wat er hen te gebeuren staat. Vergeet bovendien niet om hen voldoende mee te betrekken in de planning.

 

Ben jij wel eens met andere gezinnen op groepsreis geweest? Wat is jouw favoriete bestemming?

 
Bewaar voor later!
 
De 5 Leukste Ideeen Voor Groepsreis Met Gezinnen (3)