Een roadtrip door Amerika staat op bijna elke bucketlist.   Amerika is gigantisch groot, dus de mogelijkheden zijn eindeloos.  Eén van de klassiekers is een roadtrip door West-Amerika.  Wij nemen je mee langs de top 10 bezienswaardigheden in West-Amerika.

8 bezienswaardigheden in West-Amerika

1. San Francisco bezienswaardigheden

Er zijn talloze routes voor je roadtrip door West-Amerika  maar de meeste tours starten of eindigen in San Francisco.   Als je tijd genoeg hebt, blijf je best enkele dagen in deze prachtige stad aan de Baai van San Francisco.  Neem rustig de tijd om je aan te passen aan het tijdverschil en verken ondertussen de belangrijkste bezienswaardigheden van San Francisco.

Deze bezienswaardigheden mag je absoluut niet overslaan:

  • Alcatraz: Deze gevangenis ligt op een eiland voor de kust en was ooit de zwaarst beveiligde gevangenis van Amerika.  Eén van de beroemdste gevangenen was Al Capone.  De gevangenis sloot in 1963 en is nu een museum en nationaal park.  Een bezoek aan Alcatraz is een absolute must.   Aangezien dit de populairste attractie van San Francisco is, boek je best op voorhand je tickets.
  • Golden Gate Bridge: Het schiereiland van San Francisco en Marin County worden verbonden door deze prachtige brug.  Bezoek de brug bij voorkeur in de avond want dan zorgen de lichtjes voor een magische setting.
  • China Town: San Francisco heeft de oudste Chinatown van Amerika.  Boek een Chinatown tour en passeer langs de fortune cookies fabriek.
  • Fisherman's Wharf: Vroeger was dit de buurt waar de zeelui rondhingen, tegenwoordig is het één van de meest toeristische bezienswaardigheden van San Francisco met talloze restaurants, winkeltjes en attracties.  Als je zeehonden wil spotten, wandel dan naar Pier 39.

En uiteraard ben je niet in San Francisco geweest als je niet met de legendarische tram hebt gereden.

San Francisco Tram

2. Yosemite NP

De volgende stop tijdens je rondreis door West Amerika is Yosemite, één van de legendarische Nationale Parken in het westen van Amerika.  Het park is ruim 3000 km² groot en grenst aan de Sierra Nevada.   Het park is vooral bekend omwille van Yosemite Valley, een gletsjer dal met granieten rotswanden.  Het park staat sinds 1894 op de Unesco Werelderfgoedlijst en hoort absoluut bij de top bezienswaardigheden in West-Amerika.

Yosemite

3. Death Valley

Death Valley is een woestijnachtig dal in de Mojavewoestijn, op een steenworp afstand van Las Vegas.  Het staat bekend als één van de heetste plaatsen op aarde.  In juli en augustus stijgt het kwik hier regelmatig naar 50°C of meer.

4. Las Vegas

Een rondreis West Amerika is niet compleet zonder een stop in Las Vegas.  Verblijf in één van de spectaculaire hotels en waag je kans in het casino.

Las Vegas

5. Bryce Canyon

Bryce Canyon is niet echt een ravijn maar een verzameling van natuurlijk gevormde amphi-theaters.  Het mooiste uitkijkpunt is Bryce Amphitheater.  Als je weinig tijd hebt, moet je hier zeker geweest zijn.  Als je meer tijd hebt en fan bent van pittige wandelingen dan kiezen je kiezen uit een tiental uitgestippelde wandelingen.  De ene al uitdagender dan de andere.

Bryce Canyon

6. Monument Valley

Dit Nationale Park hoort met zijn grillige rotsformaties absoluut in het rijtje top bezienswaardigheden tijdens je roadtrip West-Amerika.  De omgeving vormt de achtergrond van heel wat films en het is de plaats waar je de beste Instagram-plaatjes schiet.

Monument Valley

7. Grand Canyon

Deze diepe kloof vormt waarschijnlijk het bekendste Nationale Park in West-Amerika.  Er leven nog ongeveer 500 Indianen in de Grand Canyon en het is één van de top locaties om poema's te zien.   Op de populairste uitzichtspunten kan het heel erg druk zijn.  Plan je bezoek vlak voor zonsopkomst of zonsondergang voor de mooiste foto's

Grand Canyon

8. Los Angeles

Veel roadtrips door West-Amerika starten of eindigen in Los Angeles.  Maak een tour door Hollywood om te kijken waar the rich and famous wonen, ga (window-)shoppen op Rodeo Drive en bezoek Walt Disney Concert Hall

Om al deze 8 bezienswaardigheden in West-Amerika te bezoeken, heb je minstens 2 weken nodig.  Als je meer tijd hebt, kan je je rondreis West Amerika ook uitbreiden met Mammoth lakes, Zion NP, Arches NP, Moab, Lake Powel of Palm Springs. In principe zijn het voor- en najaar de beste reisperiodes, maar laat je eens verrassen en bezoek West-Amerika in de winter.

Wist je dat je voor Amerika een internationaal rijbewijs nodig hebt?  Je kan dat bijvoorbeeld aanvragen via de International Drivers Association.

Wat is jouw favoriete roadtrip in Amerika?

Like it? Pin it!

8 Bezienswaardigheden In West Amerika