Zuidoostd-Azië staat bekend om zijn authentieke cultuur, overheerlijke keuken en adembenemende natuur. Toch kan je niet alle landen over één kam scheren en zijn er kleine verschillen tussen de bestemmingen die moeilijk te ontdekken zijn tijdens je online zoektocht. Wij nemen je dan ook mee naar de beste boutique resorts in Zuidoost-Azië

Welke bestemming je ook kiest, je beleeft ongetwijfeld een droomvakantie!  Want welk land je ook kiest, er wachten paradijselijke stranden op je.  Maar het zou jammer zijn als je tijdens je huwelijksreis ontdekt dat je voor een eiland hebt gekozen dat perfect is voor gezinnen maar zich niet echt leent voor een romantische vakantie.

Dankzij dit artikel vind je de beste bestemming voor jouw reis.  We richten ons vooral op boutique resorts en hotels met een unieke toets zodat jij een once in a lifetime vakantie beleeft.

De beste boutique resorts in Zuidoost-Azië

Boracay: The Place to Be voor je huwelijksreis

Boracay wordt gezien als één van de beste stranden ter wereld.  De bekende 'White Beach' strip is in 3 secties verdeeld (station 1, 2 en 3) en is de plaats waar je de meeste hotels vindt.   De populariteit van Boracay is de laatste jaren erg toegenomen maar de kwaliteit van de hotels daalde dramatisch.

Daardoor besliste de regering om het eiland 6 maanden lang te sluiten voor toeristen zodat Boracay de tijd had om zijn accommodaties te upgraden.  In oktober 2018 verwelkomde het vernieuwde Boracay de eerste bezoekers.   Volgens YGD Travel, een voorstaand touroperator in de Filipijnen zijn de stranden nu nog mooier en schoner.  Toch is er nog veel werk aan de winkel in Boracay en vermijd je het centrum beter (vooral station 2) en kies je voor de 2 andere gedeeltes van White Beach.

Boracay

Discovery Shores Boracay

Boracay staat bekend als één van de meest romantische stranden in de Filipijnen met Discovery Shores als absolute hoogtepunt.  Het strand ligt in White Beach station 1 op het gedeelte waar het strand het breedst en het meest indrukwekkend is.  Het ligt dicht bij het centrum van het eiland maar toch ver genoeg om geen last te hebben van de drukte.

Het  boutique resort heeft 2 restaurants, buffet en à la carte, en een spa.  In tegenstelling tot veel 5-sterren resorts is dit een kleinschalig complex met slechts 60 kamers.  Kwaliteit gaat hier boven kwantiteit en zelfs de standaard kamers zijn suites die dubbel zo groot en veel mooier zijn dan in gelijkaardige hotels op het eiland zoals The Lind of Shangri-La.  Als dat nog niet voldoende is, zijn ze ook nog eens goedkoper dan hun 5-sterren tegenhangers.

Discovery Shores

COAST Boracay

Met comfortabele accommodaties aan het strand is Coast zowel stijlvol als gezellig.  Hier is aan alles gedacht.  Het boutiqe resort ligt op wandelafstand van het strand en er is een zwembad en bar.  Het resort regelt ook transfers over land of over zee naar Caticlan Airport.

Ook al ligt dit resort midden in het drukke station 2 toch is een verblijf in Coast Boracay het overwegen waard.  Het is het beste 4-sterren resort op het eiland en je krijgt hier echt waar voor je geld.  Het hotel werd dan ook niet voor niets 3 jaar op rij verkozen tot beste resort van het eiland.  Geen enkel overzicht kan dus volledig zijn zonder dit resort te noemen.

Coast Boracay

The District Boracay

Met hun signature gastvrijheid en service biedt The District een uitgebreid gamma aan faciliteiten voor zijn gasten.  Denk aan een zwembad, bar, fitness, spa, lounge bedden, een dakterras, een Filipijns restaurants en zoveel meer.  De smaakvol ingerichte, comfortabele kamers hebben verduisterende gordijnen, geluidsisolatie en directe toegang tot het strand. Bovendien zijn de kamers ruim en minimalistisch ingericht. Dit boutique resort is zowel voor koppels als voor families met kinderen geschikt.

The Distrrict Boracay

Villa Caemilla

Station 3 wordt vaak over het hoofd gezien, vooral door honeymooners, omdat het het minst indrukwekkende strand heeft. Daardoor beschikt het over goedkopere accommodaties en werd het meer een backpackers bestemming met vooral 2-sterren resorts en een paar 3-sterren hotels.

Toch vind je hier één van de verborgen parels van Boracay, Villa Caemilla resort.  Dit boutique resort is eigendom van en wordt uitgebaat door een Nederlands stel expats en levert de ultieme luxe voor koppels.  Het is niet zo overdadig als de vorige boutique resorts maar het is perfect voor reizigers die houden van een persoonlijke touch en een echte VIP-ervaring.  Ondanks de minder goede ligging vind je Villa Caemilla toch steeds in de top 5 van alle grote booking sites dankzij haar uitmuntende service, kamers en algemene sfeer.

Villa Caemilla

Phuket: Het paradijs voor koppels en gezinnen

Niemand verveelt zich in Phuket!  Het is de droom van elke reiziger met zijn uitbundige natuur en groot aanbod aan comfortabele resorts.  Uiteraard zijn er nog veel meer fabelachtige eilanden in Thailand, maar we kozen Phuket om 2 redenen:

  • Ten eerste is het één van de meest verscheiden eilanden van het land zodat het voor elk wat wils heeft.
  • Ten tweede is het de perfecte hub om van hieruit veel andere kleinere eilanden en interessante plaatsen als daguitstap of met een overnachting te bezoeken.  Als je op een verlaten eiland zonder infrastructuur wil verblijven dan is Phuket niets voor jou, maar als je op zoek bent naar comfort en rust dan zal je Phuket zeker weten te waarderen.

 

The Chava Resort

Chava is een weelderige en ontspannen oase met luxe villa's en privédompelbaden. Het is een van de meest populaire resorts in het hart van Surin Beach. Ideaal voor familie-uitjes of reünies van vrienden Het boutique resort is zowel modern als traditioneel. In het Thaise restaurant serveert men authentieke gerechten maar u kan ook terecht in het continentale restaurant.   Vanuit de ruime villa's en tijdens luxe spabehandelingen geniet u van een prachtig uitzicht! Er zijn meerdere verbijfsmogelijkheden en u krijgt de beste prijs als u ter plaatse boekt.

The Chava

COMO Point Yamu Phuket

Dit picture-perfect boutique resort ligt op het afgesloten schiereiland aan de oostkust van Phuket.  Alle kamers zijn minimalistisch ingericht  en laten veel natuurlijk licht binnen door de grote ramen.  U slaapt onder Egyptisch katoen.  Er zijn verschillende verblijfsmogelijkheden en u verblijft in kamers of villa's met zeezicht en geniet van excellente wellness voorzieningen zoals authentieke masages in hun spa studio met zeezicht. Er zijn allerlei activiteiten te boeken zoals inhouse activiteiten, dagtrips en schoonheidsbehandelingen.

Como Point Yamu

Paresa Resort Phuket

Paresa is Thais voor 'Paradijs'.  Het personeel noemt zichzelf 'engelen' en het boutique resort noemt zichzelf de perfecte optie voor een luxe vakantie.  Er zijn 2 gastronomische restaurants met panoramisch uitzicht over de oceaan en voldoende privacy dankzij de ligging op een kliff.  De hemel op aarde!  U bent hier afgezonderd van alle drukte.  De rustige, groene omgeving is enorm rustgevend.  Gasten kunnen gebruik maken van de shuttle service naar het nabij gelegen Kamala Beach.

Paresa Resort Phuket

Bali: Prachtige, rustige vakantiebestemming

Bali is prachtig en biedt zoveel moois om te zien of te doen.  Of je nu alleen, als koppel, met familie of vrienden reist, er is voor iedereen een resort dat aan alle eisen voldoet.  Bali leent zich uitstekend voor een ontspannen vakantie terwijl je geniet van de aangename atmosfeer maar er zijn ook tal van spannende trips te boeken in Bali.  Bali is de perfecte mix tussen ontspanning en avontuur, doordrenkt van rust en spiritualiteit.

Hanging Gardens of Bali

Dit luxe boutique resort ligt in de jungle van Bali.  De suites en villa's hebben allemaal een privé zwembad en terrassen die over de prachtige bossen kijken. Er is een spa, healthy Café, restaurants, bar, enz.  De panoromische uitzichten en state-of-the-art faciliteiten garanderen een geweldige vakantieervaring.

Hanging Gardens Of Bali

Viceroy Bali

Dit luxe boutique resort kijkt uit over de Valley of Kings in Ubud, het culturele hoogtepunt van Bali.  Elke villa beschikt over een minibar en zwembad en sommige hebben zelfs een gazebo in de tuin.  De indrukwekkende infinity pool kijkt uit over de groene vallei.  Privé yoga sessies zijn verkrijgbaar op aanvraag.

Viceroy

Anantara Seminyak Bali

Dit prachtige domein ligt aan Seminyak beach, de plaats waar het allemaal te doen is in Kuta.  Het resort heeft enkel suites met prive terrassen met jacuzzi.  Er zijn 2 restaurants, een rooftop bar, een full spa en 2 zwembaden die uitkijken over de oceaan.

Anantara Seminyak

Weet jij al naar welk boutique resort jij wil tijdens je volgende vakantie?

Like it? Pin it!

De Beste Boutique Resorts In Zuidoost Azie