Avontuurlijk reizen link je wellicht aan bestemmingen als Vietnam of Cambodja. Met de rugzak trek je wekenlang een land door, vertoef je tussen de locals en ga je terug naar de essentie van het leven. Maar om avontuurlijk te reizen, hoe je niet naar de andere kant van de wereld te trekken. Dit kan ook perfect in Europa, bijvoorbeeld in de Alpen. Wij geven je enkele tips om avontuurlijk te reizen.

Actie en avontuur

Je had het wel al in de gaten: avontuurlijk reizen is niet weggelegd voor mensen die houden van een rustige vakantie. Integendeel, actief reizen staat de komende tijd op de planning. Je houdt van uitdagingen en het onbekende en comfort staat onderaan je verlanglijstje. Zolang je het land maar kan verkennen. Een vijfsterrenhotel hoeft niet voor jou, opblaasbare bedden in een slaapzaal in een plaatselijke hostel zijn prima om in slaap te vallen na een vermoeiende dag.

Kamperen In Frankrijk

Backpacken

Backpacken is wellicht de bekendste en populairste vorm van avontuurlijk reizen. Een grote trekrugzak, een matje en een slaapzak en jij bent klaar om weken een land door te trekken. Met een trolley zal je tijdens deze reis niet ver geraken, want die kan je moeilijk meenemen tijdens lange wandelingen. Een goede backpack is dus key. De gouden regel: het gewicht van de rugzak mag niet meer zijn dan 20 à 25 procent van je eigen lichaamsgewicht. Als je een backpack koopt, let er dan ook op dat er een regenhoes ingewerkt zit. In Azië, bijvoorbeeld, kan je zo’n waterproof hoes goed gebruiken tijdens het moessonseizoen. 

 

Trolley

Kleding

In een backpack past maar een beperkt aantal kleren. Aangezien je liefst zo veel mogelijk T-shirts en andere spullen meeneemt, is het een goed idee om je kleren op te rollen. Op die manier nemen je kleren het minst plaats in én je krijgt minder kreukels. Neem ook een linnen zak mee waarin je vuile kleding kwijt kan. Wat je ook kan doen, is gebruik maken van het plaatselijke wassalon zodat je je gedragen kleren toch nog een keertje kan aandoen. Hoe lichter de stof, hoe meer kleren je kan meenemen want een luchtig zomerjurkje weegt helemaal niet veel. Jurkjes of playsuits zijn lekker handig, want met slechts één kledingstuk ben je gekleed. Zelfs in een warm en vochtig land neem je maar best een dikke trui en dikke sokken mee. Zeker als je in een tentje onder de blote hemel slaapt, kan het ‘s nachts heel hard afkoelen. Vermijd tot slot witte of beige kledingstukken, die kunnen toch maar vuil worden. En geloof me, als je aan het backpacken bent in dichtbegroeide bossen of over rotsen moet kruipen, worden je kleren vuil of gaan ze zelfs kapot.

Bewaar voor later!

 

Avontuurlijk Reizen