Stap jij binnenkort ook in het huwelijksbootje? Dan ben je volop het feest aan het organiseren. Alle concentratie op die ene dag, alle details zijn belangrijk. Er komt zoveel meer bij kijken dan verwacht. Om na het feest alle spanning los te laten en te genieten van de liefde, gaan jullie op vakantie! Hier alvast enkele tips op weg naar een zorgeloze droomhuwelijksreis.

Keuzestress

Het feest is afgelopen, de cadeautjes zijn geopend en de trouwbedankjes werden gepost. Eindelijk, de huwelijksreis! Volgens de sociale norm moet die naar de meest unieke, perfecte, liefst verre bestemming. De reis moet onvergetelijk worden uiteraard, maar leg jezelf geen druk op! Het belangrijkste is dat jullie genieten van de bestemming en van elkaar. Dat kan perfect aan de Belgische kust, op stedentrip of in de natuur. De ideale bestemming kies je aan de hand van jullie interesses, niet die van een ander. Ga je liefst kamperen in de natuur? Dan is Zweden misschien wel iets voor jou. Wil je vooral niks doen en van de zon genieten? Boek dan een pakketreis in een all inclusive hotel bij je touroperator. Alles wordt voor jou geregeld, dus dat kan je ook al van je to-do-lijst schrappen. Jij en je partner maken er op welke bestemming dan ook een onvergetelijke vakantie van!

 

Huwelijksreis
Afbeelding van Myriams-Fotos via Pixabay

Lege portemonnee

Trouwen kost geld, of het nu over een budgetvriendelijk huwelijk of het chique totaalpakket gaat. Dan schiet er toch niks meer over om een mooie reis te maken? Dat klopt. Maar er zijn enkele omwegen die je vakantie toch financieel kunnen ondersteunen. Zet dit geld al op een aparte rekening of betaal je reis al een jaar op voorhand. Zo spreid je de kosten. Wie echt slim is, kan de huwelijksreis gewoon laten financieren door zijn gasten. Geef je trip gewoon als cadeautip op de huwelijksuitnodiging. De gasten kunnen dan een cadeaubedrag naar wens op een bepaald rekeningnummer storten. Zo weten de genodigden meteen waar ze jou een plezier mee doen!

Voorbereiden is de sleutel

Vertrek niet holderdebolder naar het station of de luchthaven. Zorg dat je voorbereid bent. Plan je reis genoeg op voorhand, zo weet je waar je aan toe bent. Overleg met elkaar om ter plaatse discussies te vermijden. Vertrek je meteen na het trouwfeest? Maak je koffer al tot in het detail klaar. Tip, laat ook wat ruimte open om een spontane activiteit te doen! 

En nu… genieten! 

Nog op zoek naar de ultieme honeymoon bestemming?  Wat dacht je van de Malediven?

Bewaar voor later!

Op Huwelijksreis Zonder Zorgen