Om een of andere reden stond India, voor ik mijn blog startte, niet op mijn bucketlist.  De afgelopen maanden zag ik echter zoveel prachtige foto's en las ik zoveel inspirerende verhalen, waardoor India mij toch begon te fascineren. Toen ik dan ook nog een verhaal over een tijger safari las, was ik helemaal verkocht.   

Gelukkig kreeg ik mijn man overtuigd (want India stond ook niet op zijn lijstje) en werden er tickets geboekt.  7 april vliegen we naar Delhi.  Daarna rijden we door naar Agra om de Taj Mahal te zien..  We vervolgen onze weg naar Ranthambore om (hopelijk) tijgers te zien.  We eindigen onze reis met een dag in Jaipur.   Een turbotrip, maar aangezien we zonder kinderen reizen, kan het tempo wat omhoog.

Ik informeerde bij enkele collega-bloggers naar hun ervaringen.  Nu ik dit allemaal gelezen heb, kan ik helemaal niet meer wachten. 

Delhi

Door Somnath van Travel Crusade

Delhi is de hoofdstad van India.  Het is eigenlijk een samensmelting van de 3 steden Gurgaon, Noida and Old Nelhi die onder de NCR (National Capital region) vallen.  Het is de hoofdstad sinds 1913 en de stad is sinds die tijd erg veranderd. Ook de vorming van de nieuwe regering heeft zijn gevolgen.

Delhi kan, mits een goede planning, in minder dan een week bezocht worden.  Plan op 1 dag bijvoorbeeld een bezoek aant Qutb Minar, The Red Fort, Jama Masjid, Jantar Mantar, Kashmiri Gate.  Andere interessante plaatsen zoals Akshardham Tempel, The India Gate en de Lotus Tempel kan je ook op 1 dag zien..  Je kan ook een weekend uitstap maken naar de omliggende heuvels en bergen.  De locals trekken hier vaak naartoe. 

De regering neemt ook veel initiatieven om de vervuiling en criminaliteit in de stad aan te pakken.

Delhi Travel Crusade

Volg Somnath via Facebook.

Door Natalia van My Trip Hack

Natalia woonde 2 jaar in India en kan dus als geen ander over dit land vertellen.

Delhi heeft ontelbaar veel cultureel erfgoed, overheerlijk eten and goede transportmogelijkheden.  Toch haten veel bezoekers deze stad.  Eén van de redenen is de prijs.  Delhi is een stad van contrasten als het gaat over mensen, architectuur, eten en geld.  Er zijn hotels in alle prijscategorieën.   Je logeert er voor 3 UDS/nacht in een hostel of voor honderden dollars in een 5 sterren hotel.  Aangezien het een hoofdstad is, blijft het echter een dure stad in vergelijking met de rest van het land.  De prijzen liggen niet veel lager dan in het westen. 

Als je niet gewend bent aan gigantische menigtes, aanhoudend lawaai, doordringende geuren en kleine ruimtes, zou ik niet in de omgeving van  Paharganj logeren.  De prijzen zijn daar niet voor niets zo laag.  Bezoek in elk geval Old Delhi, het meest historische deel van de stad en verblijf in het Zuiden (het residentiële deel) van de stad.  Verhoog je dagelijke budget met een paar dollar en je zal de stad op een heel andere manier ervaren. Delhi heeft veel te bieden maar je moet de stad een kans geven.

Delhi My Trip Hack

Als je meer wil lezen over de minder bekende kanten van Delhi, check dan zeker Offbeat things you need to try in Delhi.

Agra

Door Liz van It's a drama!

Liz reist de wereld rond met haar echtgenoot Brian en hun twee tieners Sonny and Tessa.  En... ze houden van een lekker glaasje wijn..

Als je aan Agra denkt, dan je meteen aan de Taj Mahal  Groot gelijk! De Taj Mahal is dan ook niet voor niets één van de 7 wereldwonderen. De inkomprijs is met 1000 rupees vrij hoog, maar die kan je vermijden door elders te genieten van de zonsopgang of -ondergang boven de Taj Mahal.  Slechts enkele meter verwijderd van de Eastern gate, vind je Hotel Saniya Palaca.  De buitenkant, in een vies klein steegje, ziet er niet bepaald aantrekkelijk uit.  Trek echter je stoute schoenen aan en klim naar boven naar het café op het dak.   Hier ontdek je een tuinterras met spectaculair zicht op de Taj Mahal.  Het bier is fris en goedkoop, de thee is warm en kalmerend. Het uitzicht hier is iets dat je niet snel zal vergeten.

Taj Mahal Liz Its A Drama

Lees hier haar volledige verhaal over het bezoek aan Taj Mahal.

Ranthambore National Park

Door Sarah van ASocialNomad

Sarah en Nigel zijn echte slowtravelers die houden van een lekker hapje en drankje. Zij hadden twee keer een close encounter met een tijger.

Ranthambore is een nationaal park in India,.  Het is echter niet alleen bekend omwille van de tijgers, maar ook omwille van een fort uit 944.   Dit fort is erkend als UNESCO Werelderfgoed onder de naam “Hill Forts of Rajasthan”.  

Wilde Tijger Safaris in Ranthambore kan je ondernemen in kleinere “Gypsy” jeeps voor maximum 6 personen of in zogeheten “Canters” voor 20 personen.  Elke voertuig heeft een chauffeur en gids en elke ochtend en avond bekijken ze in welk deel van het park de kans om tijgers te spotten het grootst is.

Naast tijgers zie je hier ook herten, wilde varkens, pauwen, apen en een grote verscheidenheid aan vogels. Wij hadden het geluk om Ladalite zien terwijl ze onder een boom lag te rusten. We genoten minstens een kwartier van dit uitzicht voor ze opstond en rustig in de bosjes verdween.

 

Wild Tigers At Ranthambore Asocialnomad

Als je alvast meer wil weten over tijger safari's in India, lees dan How to see wild tigers at Ranthambore.

Jaipur

Door Mike van Live, Travel, Teach

Mike woont momenteel in Anchorage, Alaska (staat ook hoog op mijn bucketlist) om de Aurora Borealis (Noorderlicht) te fotograferen.   Enjoy his pictures on IG.

Jaipur was een van mijn favorieten steden in India.  Mijn beste suggestie is de verborgen parel Panna Meena ka Kund.  Deze kleine trappentempel ligt vlakbij Amber Fort, maar de meeste toeristen slaan deze prachtige tempel over en spenderen hun hele dag in Amber Fort.  Toeristen mogen niet over de trappen lopen waardoor de tempel nog steeds goed bewaard is. Panna Meena ka Kund leverde mij een van mijn mooiste foto's ooit op en absoluut een bezoek waard!

Jaipur Live Travel Teach

Lees alle over Mike's weekend in the Pink City.

Al deze prachtige verhalen zorgen ervoor dat ik nog ongeduldiger word.  Ik tel de dagen af en kan niet wachten om mijn avonturen met jullie te delen..

Tip: voor je naar India vertrekt, moet je een visum aanvragen. Gelukkig moet je hiervoor niet met je paspoort naar de ambassade (als je korter dan 60 dagen in India verblijft). . Een visum voor India in het Nederlands, kan je eenvoudig via deze link aanvragen. Moeilijk?  Helemaal niet. Je volgt de voorgaande link en vult online je gegevens in.  Dat duurt maximum een kwartiertje.  Ze willen de namen, geboortedata en geboorteplaatsen van je ouders en een overzichtje van de landen die je de afgelopen jaren bezocht. Daarna betaal je met paypal, creditcard, bancontact of iDeal het verschuldigde bedrag en enkele dagen later ontvang je je visum per mail.  Helemaal vergeten om dat te regelen?  Ook dat is geen probleem.  Er is een spoedprocedure waarmee je je visum de volgende dag al ontvangt.

Bloggers Tips Over India

Reisgids nodig?

Nog 2 weken en ik zit in India.  Deel je tips hieronder