Marrakech is één van de vier koningssteden van Marokko. Het historisch centrum staat al jaren op de werelderfgoedlijst van Unesco, het klimaat is vrij zacht, de hotels zijn uitmuntend, het eten heerlijk en je kan er voor een prijsje kwalitatieve lederen tassen/kleding kopen. Zijn dat geen argumenten genoeg om een retourtje te boeken? Voor mij en mijn BFFje in elk geval wel.

Suite met butler

Uit het grote aanbod aan hotels kozen wij voor Sofitel Lounge & Spa.  Aangezien elke minuut van ons kinder- en manloze weekend kostbaar is, wilden we zo snel mogelijk inchecken om meteen op pad te kunnen. Groot was de teleurstelling toen bleek dat de kamer nog niet klaar was (ook al was het al een eind in de namiddag). Een cocktail van het huis moest het leed van het wachten verzachten. Toen we na een half uurtje nog eens informeerden, bleek de kamer nog niet klaar te zijn. We lieten dan ook horen dat we daar echt niet blij mee waren en plots was er een oplossing. Can we offer you a free upgrade? Yes ofcourse! Voor het eerst waren we blij dat we geen 20 meer zijn, want dan hadden we ongetwijfeld geen suite met butler gekregen. Van een meevallertje gesproken. Het hotel was dan ook echt fantastisch! Onze kamer bestond uit 2 slaapkamers en 2 badkamers en de butler stond ons overal op te wachten. Decadent!
Rond het zwembad staan zalige (dubbele) loungebedden, ze serveren de heerlijkste cocktails en de butler komt zelfs langs om je bril even te poetsen!   Onder de bomen hangen prachtige lusters die de tuin ’s avonds tot een sprookje uit 1001 nacht omtoveren.

Sofitel Marrakech Pool
Sofitel Marrakech Tuin

Ik heb al heel wat mooie hotels gezien, maar het ontbijt in Sofitel Marrakech was hier werkelijk uitmuntend.  Midden in de zaal stond een groot buffet met alle soorten fruit.   Een professionele smoothie-maker creëerde de heerlijkste sapjes voor je.    Er stonden ook allerlei kleine gerechtjes klaar.  Het ene al lekkerder dan het andere.    Na een overdadig ontbijt beslisten we om meteen de stad in te trekken om zo wat calorieën te verbranden.

Historisch centrum

Voor een paar euro neem je een taxi die je vlakbij het historisch centrum van Marrakech afzet.  We wandelden eerst door de Medina, een waar doolhof van smalle straatjes. Het is er vrij chaotisch en het is een grote verzameling winkels, kraampje en terrrasjes. De winkeliers proberen je vol overtuigen binnen te lokken om hun producten aan je te verkopen. Heb je iets leuks gezien? Doe niet te enthousiast. Afdingen is de boodschap! Het is een leuk spel tussen verkoper en koper. Maar, blijf wel respectvol. Ik ben zelf fan van de kraampjes met noten, dadels en ander lekkers. Het water loopt me nog in de mond als ik denk aan de heerlijke, gesuikerde pinda’s die ik daar kocht.

Medina Noten
Medina Souk

Place Rahba Kedima is het oude plein.  Hier hangt nog een echte Marokkaans sfeertje.    Het is lang niet zo toeristisch als grote broer Djemaa el Fna.   Vroeger werden hier slaven verhandeld maar tegenwoordig vind je er vooral kruiden- en specerijenwinkels.     Neem zeker eens een kijkje in de Taj Apothicaire Berbere.   Deze Berberse apotheken verkopen voor elke kwaal een middeltje.

Place Rhaba Kedima Marrakech
Taj Apothicaire Berbere Marrakech

Place Djemaa el Fna is the place to be in Marrakech. Het is één van de grootste en beroemdste pleinen van Noord-Afrika. In de souks achter het plein koop je de typische souvenirs, maar kan je ook prachtige authentieke Marokkanse producten vinden. De geur van de kruiden komt je al van ver tegemoet. Er staan ook allerlei straatartiesten, gaande van muzikanten tot slangenbezweerders. s’Avonds zijn vooral de eettentjes in trek. Je moet hier uiteraard geweest zijn, maar ik vond het toch net iets te toeristisch. Vanaf het plein zie je de minaret van de grootste moskee van Marrakech, de Koutoubia Moskee.

 

Djemaa El Fna Marrakech

In Ville Nouvelle, de moderne wijk van Marrakech zitten heel veel diverse winkels. Er zijn handwerkwinkels, warenhuizen, exclusieve winkels, designershops, antiekwinkels etc. Hier vind je ook wat luxere restaurants.

Gallerie des Tanneurs

Het perfecte souvenir is een mooie lederen handtas of kledingstuk.   Gallerie des Tanneurs is heel bekend.   Als je een goeie afbeelding van een jas (of ander kledingstuk) bij je hebt, maken zij hem in 3 dagen helemaal op maat.   Het leder is echt van heel goede kwaliteit en de producten zijn heel luxueus afgewerkt. Laat je dus niet verleiden door de nep-Louis Vuittons (van slechte kwaliteit), maar koop voor dezelfde prijs een leuke tas die jaren meegaat.   

Tip voor foodies

Er zijn massa’s heel goede restaurants in Marrakech, maar Palais Jad Mahal is echt een aanrader.  Het ligt tegenover het hotel, net naast de Louis Vuitton.   Je gaat door een poort en komt in een sprookje terecht.  Het restaurant is zo mooi ingericht.   Gigantische kroonluchters verspreiden een feeëriek licht, de tafels zijn prachtig gedekt en de stoelen zijn met fluweel bekleed.  Alleen voor de inrichting zou je al komen, maar het eten is dan ook nog eens zalig.   

 

Restaurant Jad Mahal Marrakech

Heb jij ook al zin in een citytrip naar Marrakech?  Het is de perfecte bestemming voor een weekendje in het voor- of najaar. Maud van Maud Geniet bewijst dat een citytrip naar Marrakech ook haalbaar is als je met een baby reist.  Heb jij nog tips voor mijn volgende trip? Deel ze dan hieronder bij de reacties.

Citytrip Marrakech