Tijdens een citytrip in Firenze, was ik samen met mijn BFF op zoek naar een taxi om ons naar ons hotel te brengen.    Het was een bijzonder druk moment, want het lukte ons maar niet om er eentje te strikken. Plots stopte er een vrolijk beschilderde auto met een al even vrolijke dame achter het stuur.   De mevrouw en haar taxi leken zo uit een sprookje te zijn ontsnapt. Mijn BFF en ik keken mekaar even aan en beslisten dan om in deze wel heel bijzondere taxi te stappen.

 

Taxi Milano 25

De mevrouw achter het stuur bleek Caterina te zijn.   Haar partner overleed in 2001 aan een tumor en zij erfde zijn meest kostbare bezit, Taxi Milano 25.   Ze beloofde hem de taxi in ere te houden.  Sindsdien kom je Caterina en haar Milano 25 tegen in de straten van Firenze.   Ze heeft er haar missie van gemaakt om kinderen die behandeld worden in het Instituto Meyer gratis te vervoeren.  Op deze manier wordt de trip naar het ziekenhuis een feestje en zijn de kinderen niet meer zo bang voor de ellende die hen te wachten staat.

Haar slogan: it’s not the destination that’s import, it’s the journey you travel to get there!

Ik vind het echt ongelooflijk mooi dat er mensen als Aunt Caterina bestaan.   Tegenwoordig hoor je alleen maar verhalen over aanslagen en terreur maar als je Aunt Caterina hebt ontmoet, weet je dat er nog hoop is voor onze wereld.

 

Firenze Taxi Milano 25 Achter

Als je naar Firenze reist met kinderen, kan je eventueel vooraf een ritje met haar taxi reserveren.

Caterina leverde trouwens het bewijs dat ze echt een fantastische vrouw is.   Zij leverde ons na een rit van een half uur af aan ons hotel, een eindje buiten Firenze.   Daar zijn de meeste taxichauffeurs al niet blij mee omdat ze dan leeg terug moeten rijden. Toen ik het hotel in liep, realiseerde ik me dat ik mijn jas in de taxi had laten liggen. Ik legde mijn probleem uit aan de receptie, waarop ze meteen antwoordden dat het onmogelijk was om die taxi terug te vinden.   Toen ik beschreef met welke taxi we waren gekomen, wisten ze gelukkig meteen over wie ik het had.  Caterina werd gebeld en zij beloofde om de jas de volgende ochtend te brengen. Uiteraard zei ik de receptionist dat hij mij mocht roepen, zodat ik de taxirit kon betalen.   De volgende ochtend stond hij echter met mijn jas voor de deur van de kamer.  Caterina had hem gratis en voor niks gebracht. Ik heb haar nooit kunnen bedanken, maar Caterina, als je dit leest: Bedankt!   Jij maakt de wereld mooier!

Je vindt meer info over haar op haar facebookpagina en op youtube kan je een filmpje zien.  Je begrijpt dan meteen dat dit echt de meest bizarre taxirit ooit was.