Wil jij er een keer echt helemaal tussenuit?   Dan zit je op de Malediven op het juiste adres. Manlief moest voor een zakelijke afspraak in Dubai zijn en zag het wel zitten om eens 2 dagen uit te blazen op een paradijselijk eiland en aangezien dat leuker is met twee, mocht ik mee.   

Omdat we zelden zonder de kinderen weg zijn, hebben we het er echt een keer van genomen.   Business Class met Emirates tot in Dubai en dan de volgende dag door naar de Malediven.  De vlucht alleen was al een feestje.  Glaasje Veuve Cliquot bij het instappen, à la carte dineren, heerlijke wijntjes en ongeziene service. Bij Emirates is dat toch nog van een hoger niveau dan bij sommige andere maatschappijen. Gigantische TV en een Ipad als afstandsbediening. Uiteraard word je daar moe van. Geen probleem, in een wip is je stoel omgetoverd tot een heerlijk bed. Nog niet moe? Ook geen probleem, dan ga je achteraan toch gewoon even aan de bar hangen!  Ook hier serveren ze weer de heerlijkste wijnen en regelmatig komt er een stewardess langs met wat hapjes.  ’t Is dat we een afspraak hadden in Dubai, anders hadden ze van mij gerust nog wat door mogen vliegen. En als ik volgende keer weer in economy zit, denk ik hier ongetwijfeld met heimwee aan terug.

Emirates A380 bar
Emirates Business Class Seating

Na een gezellige avond in Dubai en een heerlijke nacht in Hotel Armani, vlogen we de volgende ochtend naar de Malediven.  

Bounty eiland

Vanaf Malé airport bracht  een speedboot ons in 35 minuten naar Hotel Antanara Veli.   Vanuit de verte zagen we het hotel al liggen. Een postkaart waardig.  Eén hoofdgebouw op het eiland en dan een hele sliert paalwoningen in de oceaan. Wij hadden een kamer boven het water gereserveerd. Heerlijk rustig en met een ongerept zicht op het turkoizen water. Vanaf je terrasje is er een trapje waarmee je rechtstreeks het heerlijke warme water in kan.

 

Antanara Veli

Het hotel bestaat uit 3 aparte delen, elk op zijn eigen eiland.

  • Wij zaten op Veli, het adults-only gedeelte.
  • Dhigu is perfect voor families.
  • Naladhu is voor de happy few (prive-villa met eigen zwembad en butler).

Je kan van het ene eiland naar het andere met een bootje en je kan ook gebruik maken van de restaurants op de andere eilandjes. De restaurants serveren stuk voor stuk heerlijk eten, maar vooral 73 Degrees, met Japanse showcooking is geweldig. En de cappucino bij het ontbijt was bijna te mooi om op te drinken. Enige minpuntje: aangezien je toch nergens anders naartoe kan, is alles buitensporig duur.

Wil je nog wat andere top resorts op de Malediven bekijken, dan kan dat hier.

Zie je door het bos de bomen niet meer?  Surf dan naar How to plan a dream tip to the Maldives.

73 degrees
Cappucino

Het moet gezegd worden, de Malediven  zijn prachtige eilanden, maar voor ons volstonden 2 dagen. Het is de perfecte locatie om even de drukte van alledag te ontvluchten maar meer kan je er ook echt niet doen. In een hangmat liggen is zalig, maar na een dag hebben wij het dan wel gehad. Alleen onze roomboy Shareef zal ik thuis wel missen.

Maldives Roomboy Shareef
Antanara Veli

Wil je naar de Malediven met een beperkt budget?  Dat kan ook. Isabel van Bel Around the World vertelt je er alles over in deze blogpost.

Ben jij al op de Malediven of een ander exotisch eiland geweest? Wij horen graag wat jij er van vond.

Like it? Pin it!

48 Uur In De Malediven 2