De examens van onze kinderen naderen met rasse schreden.  Zoals steeds is dat ook de tijd van het jaar waarop ik smacht naar vakantie.  Geen zuchtende kinderen, geen stress en geen strak dagritme.  Ik wil genieten van de zon en gezellige uitstapjes. Geen wekker horen maar gewoon opstaan omdat je uitgeslapen bent.  Voetjes onder tafel voor een heerlijk ontbijt en daarna de auto in voor een uitstapje.  ’s Middags neerstrijken op een gezellig terrasje en in de namiddag terug naar het hotel om nog wat te genieten langs het zwembad of aan het strand.  Cocktail in de ene hand en mijn e-reader in de andere.  Meer moet dat niet zijn.

Holiday

Terwijl de zoon voor geschiedenis volop over de Klassieke Oudheid aan het studeren is,  dwalen mijn gedachten af naar een vakantie op Kreta.   

Kreta

Ik ben geen echte zonneklopper maar gelukkig heeft Kreta genoeg te bieden om  platte rust af te wisselen met wat leuke uitstapjes.  Wat dacht je van de Watermolens van de Lassithi-vlakte, de Samariakloof of het palmenstrand Vai? En uiteraard mogen we Knossos niet vergeten.  Een uitstapje naar Spinalonga is een goed excuus om een boottochtje te maken.  Het kan op Kreta namelijk echt heel warm zijn en dan is een verfrissend uitstapje meer dan welkom. Bovendien zie ik de laatste maanden op Instagram zoveel prachtige foto’s voorbij komen van die fotogenieke witte dorpjes. Daar wil ik dus ook naartoe.

Church 2020258

De komende dagen surf ik het internet af op zoek naar het perfecte hotel voor mijn vakantie.

Waar ga jij deze zomer naartoe?  Laat het even weten in de reacties hieronder.