Na 14 jaar is er eindelijk nog eens tijd voor een weekendje Londen.  En dit met mijn twee favorieten, mijn echtgenoot en zoon.

Logeren in Londen

Na een Eurostar rit van 2u komen we vrijdagavond om 19u aan in Victoria Station. We nemen de taxi en na een kwartier staan we aan het ACEhotel in Shoreditch.

Ace Hotel Londen

Shoreditch is een hippe buurt aan de rand van Londen waar heel wat te beleven valt. Wij zijn op vrijdagavond alleen nog even in de hotelbar gedoken om 's morgens vroeg op stap te kunnen. Het ontbijt in het Acehotel is top! Van Pancakes, eggs benedict tot granola… met een zalige koffie naar keuze. 

Breakfast Ace Hotel Londen

Londen highlights

Maar in Londen is veel te doen en altijd te weinig tijd, dus op naar Harrods met de roze taxi!

Pink Cab Londen

Department Store Harrods (87-135 Brompton Rd, Knightbridge) is altijd een feest : van de gigantische afdeling met handtassen voor mij op de eerste verdieping, de verdieping met Apple en aanverwanten voor Victor tot de luxe afdeling waar letterlijk alles te koop is. Vergeet vooral niet de Egyptische lift te nemen want die is adembenemend.

Harrods Handtassen
Harrods Toys

High tea in Londen

Daarna op naar South Kensington voor een High Tea in Kensington Gardens (London W2 2UH), meer bepaald in The Orangery. Deze werd ons aangeraden door @missfoodwise, de leukste blogster over Engels eten en drinken.

Kensington Gardens
High Tea

Vergeet niet door de tuin te lopen die speciaal voor Diana, Princess of Wales, is aangelegd. De giftshop is een must als je thuis ook uit een royal theekopje wil drinken.

Shoppen in Londen

In de namiddag een bezoek gebracht aan Supreme (2-3 Peter Street, London W1F 0AA), een super exclusieve winkel van streetware voor de zoon. Maar in de buurt waren ook heel wat leuke shops/bars/koffietentjes zoals Wah nails salon(4 Peter Street) , Absurd Bird (kip eten , 25 Peter Street) , Randall&Aubin (16 Brewer Street), Cutter&Squidge (koffie, 20 Brewer Street) en Bill’s (Lexington Street).

Absurd Bird

Daarna naar Oxford Street voor Kate Spade,Coach, Topshop, enz

Via Carnaby naar Dehesa (25 Ganton Street, London W1F 9BP)voor een aperitiefje en een hapje.

We sluiten de dag af in Shoreditch om te verdwalen in Brick Lane bij  Backyard Market (rudimentaire foodhal, 146 Brick Lane London E1 6QL)) , Vintage Market, Dark Sugars (chocolade, 141 Brick Lane) en Beigel Bake (24/24 u bagels, 159 Brick Lane).

Backyard Market
Vintage Market
Beigel Bake

Zondagochtend, moederdag, ontbijt in het Acehotel wegens té lekker! Het personeel had opgemerkt dat er een kaart en kraslotjes waren om moederdag te vieren en ze verrasten mij met een gepersonaliseerde marshmellow.

Mothersday

Eerst trekken we te voet naar Columbia Flower Market.  Een heel leuke buurt om op zondagochtend rond te slenteren. Je vindt hier Pot Luck (potterie, 84 Columbia Road, London E2 7QB),Jacey Withers (juwelier, 110A Columbia Road), Garden Shop (tuinbenodigheden, 120 Columbia Road) en Nelly Duff (prints& artwork, 156 Columbia Road).

Columbian Flower Market
Pot Luck Londen

Cruisen over de Theems

Tegen 11u naar Parliament Square, maar daar was het al erg druk, zoals voorspeld door onze vriendelijke taxichauffeur. Dus snel langs Churchill en The Big Ben naar Londen Eye (Lambeth, London SE1 7PB) om daarna de boot te nemen.

Parliament Square Londen

Met Citycruises kan je kiezen hoe lang je over je boottochtje wil doen. Tijdens deze tocht zie je het oude en nieuwe Londen  langs de oevers van the Thames.

Winchester Wharves, Pickfords Wharf ,London Bridge, Tower Bridge. enz. Bij de stop aan de Tower Bridge kan je genieten van een kopje koffie bij Paul.  Het was ondertussen echter middag dus wij trokken naar Five Guys op Villiers Street.  Bij de Five Guys waan ik me weer even in New York.

Meer lezen over Londen?  Dat kan hier.

City Cruises
Tower Bridge 3
Five Guys

Deze buurt heeft nog heel wat winkeltjes om de langs slenterende toeristen te verleiden zoals Kingdom of Sweets (snoep, 72-74 Oxford Street, London W1D 1BR) en Blues&Royals (fruit shakes , Embankment Place, Westminster) aan het station Embankment.  Voor ons was het echter tijd om de Eurostar naar Brussel op te zoeke

Zoek je een hotel in een andere buurt, dan moet je hier even verder lezen.

En heb je nog tijd over nadat je alles hierboven hebt bezocht, dan helpt Natasja je graag verder met haar Cityguide.

Like it? Pin it!

Citytrip Londen 2
Citytrip Londen Shoreditch