Iedere rechtgeaarde Europeaan, wereldreiziger of romanticus moet toch wel een keer in het leven de wereldstad Parijs bezoeken. Parijs heeft de bezoekers veel te bieden, naast een prachtige oude architectuur en overweldigende gebouwen, cultuur, mode en haute cuisine, heeft het ook veel verdere bezienswaardigheden. Wie Parijs bezoekt wil vast en zeker de top bezienswaardigheid bezoeken, namelijk de Eiffeltoren! Omdat iedereen dit idee heeft is het bij deze populaire Parijse attractie vaak enorm druk. Lees hierna verder om tips en trucs te krijgen en zodoende de drukte te vermijden. De eerste tip is, koop het kaartje Eiffeltoren alvast vooraf zodat je daarvoor niet ellenlang in de rij hoeft te gaan staan.

Waarom Parijs?

Parijs is een wereldstad van formaat, de stad van de architectuur, van de romantiek en van vele kenmerkende attracties die iedereen wel wil zien en ook ooit gezien moet hebben. De lichtstad Parijs is daarom ook zeker een bezoek waard en wel om onder andere de volgende bezienswaardigheden: De Eiffeltoren, Het Louvre museum, Een rondvaart op de Seine, de Notre Dame, de Arc de Triomphe, de Sacré-Coeur, de museums en de straatkunstenaars.  Bovendien ligt ook Euro Disney vlakbij Parijs.   Wil je je kids enthousiast maken voor een citytrip naar Parijs, plak er dan als beloning een dagje Euro Disney aan vast. Echter niet alleen voor kunst en cultuur maar ook voor de shop fanaten en Bourgondiërs onder ons is Parijs een echte aanrader. De nr. 1 attractie van Parijs is en blijft echter de wereldberoemde Eiffeltoren. Dat het hier vaak een drukte is van jewelste is niet moeilijk voor te stellen. Om deze drukte te vermijden moet je op een aantal zaken letten.

Img 0253

Hoe drukte vermijden in de Eiffeltoren?

De beste tijd om de Eiffeltoren te bezoeken is buiten de zomermaanden. Tussen juni en september is het de drukste periode en deze kun je dan ook het beste vermijden. Het beste tijdstip om de Eiffeltoren te bezoeken is op dinsdag, woensdag of donderdag. Doordeweeks zijn er veel minder bezoekers dan in het weekend. De beste tijd is vroeg in de morgen of laat in de avond. ’s Ochtends tussen 9 en 11 en ’s avonds tussen 8 en 10 uur vormen vaak de minst drukke tijdstippen. Je kunt de Eiffeltoren beklimmen per lift of per trap, per lift is veel sneller maar vaak erg druk, met lange wachttijden. Ben je op het tweede niveau, ga direct in de rij staan voor de volgende lift, die helemaal naar de top gaat. Er zijn verschillende liften en wachtrijen, zoek de snelste rij uit en sluit aan.

Tips en trucs om de drukte voor te zijn

Koop toegangstickets met prioriteit toegang van tevoren online. 3 maanden voor de termijn zijn online toegangstickets voor de top en de tweede verdieping te verkrijgen. De tickets zijn snel uitverkocht, vooral die voor de top. Heb je al een ticket online gekocht, dan vermijd je de wachtrijen van 1 tot 2 uur, zodoende bespaar je veel kostbare tijd.

Een andere mogelijkheid om lange wachtrijen te vermijden is het reserveren in een restaurant op de top van de toren, hieraan hangt echter wel een prijskaartje maar je hebt er een prachtig uitzicht over de stad.

Heb je geen online ticket gekocht, dan moet je vroeg of laat komen, anders is het wachten maar. Iedere verdieping van de Eiffeltoren heeft zijn eigen kenmerken, restaurants en je leert overal wat van de geschiedenis.

Eiffeltoren

De Eiffeltoren druk maar de moeite waard

Op iedere verdieping van de toren is wel iets te beleven. Je kunt de toren beklimmen via de trap of met de lift. Op de eerste verdieping bevindt zich een glazen vloer waardoor je naar beneden de stad kan bekijken. Op de tweede verdieping is een uitkijkplatform waar je een prachtig en minder vertekend uitzicht hebt over de stad dan vanaf de top. De meeste bezoekers willen toch naar de top, alwaar je een weids uitzicht hebt over Parijs en je een goede indruk krijgt van de afmetingen van deze wereldstad.

Wachten is zonde van de tijd

Om drukke wachtrijen bij een bezoek aan de Eiffeltoren te vermijden hebben we diverse aanbevelingen gegeven. Als je hier rekening mee houdt zal je het meeste uit je bezoek kunnen halen en verspil je niet onnodig je kostbare vakantietijd.

Vooraf online het toegangskaartje kopen is de beste manier om veel wachttijden te voorkomen.

Mocht je geen online kaartje hebben, dan kom je het best vroeg in de ochtend of laat in de avond, of op een druilerige dag. Vermijd in ieder geval de drukke zomermaanden, en de weekends. De dagen midden in de week en buiten het hoogseizoen zijn het rustigst en bieden de grootste kans op het ontlopen van lange wachttijden. Op deze manier wordt het bezoek aan de topattractie van Parijs, wat de Eiffeltoren ongetwijfeld is, ontspannend en tevens een aangename en onvergetelijke belevenis!

Met de tijd die je hiermee wint kan je een romantisch tochtje op de Seine maken, shoppen op de Champs-Elysées of een bezoekje brengen aan het Louvre.

Bewaar voor later!

Tips En Trucs Voor Het Vermijden Van De Drukte Bij Het Bezoeken Van De Eiffeltoren