Dubai is al enkele jaren een populaire vakantiebestemming.  Grote broer Abu Dhabi is echter aan een serieuze inhaalbeweging bezig.  Je kan uiteraard in Dubai logeren en van daaruit een uitstapje maken naar Abu Dhabi.  Er zijn echter ook ook massa’s super-de-luxe hotels in Abu Dhabi.  Wij testten er enkele uit en delen graag onze ervaring.

Luxe hotels in Abu Dhabi

Qasr al Sarab Desert Resort by Anantara 

Bij de Verenigde Arabische Emiraten denk je waarschijnlijk aan drukte, glitter en glamour en stadsgedruis.  Dat klopt uiteraard, maar de Emiraten hebben ook een heel andere kant. In Abu Dhabi ligt het zogenaamde Lege Kwartier of Rub-Al-Khali, met 650.000 km² de grootste en een van de droogste zandwoestijnen ter wereld.  

Vanaf Abu Dhabi airport rijd je in een kleine 2 uur naar Qasr al Sarab, een van de meest luxe hotels in Abu Dhabi.  Het laatste uur voert je kilometers ver door de woestijn.  De weg is links en rechts omgeven door prachtige, oranje zandduinen, zo ver het oog reikt.  Een mens zou van minder sprakeloos worden.

Abu Dhabi Qasr Al Sarab (27)

Uiteindelijk doemt in de verte, als een fata morgana, het meest luxe desert resort in Abu Dhabi  op.  Een kleine oase middenin de absolute leegte.  Je hebt zelden zo’n sfeervolle, serene locatie gezien.

Day Shoot Desert

Qasr al Sarab is onderdeel van de Anantara groep en lost alle verwachtingen in.  Het stijlvolle luxe hotel in Abu Dhabi is opgetrokken uit zandsteen en past perfect bij de omgeving.  

Kamers van Qasr Al Sarab

In de gezellig lobby wacht je een warm onthaal en geniet je meteen van een spectaculair uitzicht over de woestijn.  De kamers zijn groot, gezellig ingericht in locale stijl en  van alle comfort voorzien.  Ook de badkamers zijn prachtig en hebben een bad waarin je een poolparty kan geven.  Vanop je terras wandel je zo de woestijn in.

Deluxe Balcony King

Restaurants in Qasr al Sarab

Dit top hotel in Abu Dhabi  serveert een waanzinnig ontbijt, Ik zou geld geven voor de à la minute bereidde noodle soep, het luchtige omeletje of de overheerlijke dim sums.  

’s Avonds kan je genieten van een uitgebreid Arabisch en internationaal buffet in Al Waha.  In rooftopbar Suhail serveren ze heerlijke grillgerechten.  De laatste avond planden wij een diner in Al Falaj, een restaurant in de duinen, in ware bedoeïenen-stijl.  Een kleine zandstorm gooide echter roet in het eten. 

Naast het zwembad serveren ze o.a. heerlijke burgers, salades en zalige cocktails. 

Al Falaj

Activiteiten in de woestijn vanuit je luxe hotel in Abu Dhabi 

Je vraagt je misschien af wat je in godsnaam de hele dag moet doen in die grote zandbak.  Uiteraard kan je genieten van het zwembad en de spa, maar er is veel meer.

Desert drives

Samen met een ervaren chauffeur van je hotel trek je in een 4x4 de woestijn van Abu Dhabi in voor een spectaculaire rit.  Bergop tot aan de top van een machtige zandduin om dan in sneltreinvaart aan de andere kant de diepte in te duiken.  Machtig!  Er is een softversie en ééntje voor de waaghalzen.

Tip: Ben je snel wagenziek?  Neem dan je voorzorgen en neem een reispilletje 

Abu Dhabi Qasr Al Sarab (30)
Desert walks

Je kan ook te voet met een gids op stap. Hij vertelt je alles wat je wil weten over deze betoverende omgeving.  Vooral bij zonsopgang of –ondergang is dit een magische ervaring.

Kamelentocht

Uiteraard kan je  met een kameel, het schip van de woestijn, op stap.  In kleine groepen maak je een wandeling door de duinen op de rug van een kameel.  Ook kleine kinderen kunnen mee.

Dag 2 Qasr Al Sarab Abu Shabi (14)
Dag 2 Qasr Al Sarab Abu Shabi (13)
Paardrijden

Ruiters (zowel amateurs als doorwinterde ruiters) kunnen een tocht te paard maken.   Dat kan echter alleen in de koudere maanden (van oktober tot mei).  De rest van het jaar is het veel te warm in Abu Dhabi.  De paarden staan dan ook in stallen met air conditioning.

Dag 1 Qasr Al Sarab Abu Dhabi (24)
Yoga in de woestijn

’s Morgens om 6 uur wandel je met je yoga instructeur van je luxe hotel in Abu Dhabi naar de top van een duin.   Terwijl de zon opkomt, geniet je van een intense yogasessie.  Een mens zou van minder zen worden.

Dag 3 Abu Dhabi (20)
Dieren van de woestijn

Breng een bezoek aan de kamelenboerderij, ga op jacht met valken, bezoek de paardenstallen en knuffel de konijntjes.

Falcon And Saluki
Liwa oase

Tijdens een dagtocht bezoek je de nabijgelegen Liwa oase.   Je ontdekt het Liwa Fort, bezoekt een palmboomplantage, een groentenkwekerij en een kamelenboerderij.

Fat biking

Voor de sportievelingen staan er een aantal fat bikes ter beschikking.  Op een fiets met heel brede banden bedwing je de zandduinen.  Daarna geniet je eens te meer van je luxe hotel in Abu Dhabi.

Fat Bike

Sand boarding

Hier zijn geen liften zoals in skigebieden dus je klimt te voet naar de top van een duin en gaat daarna in volle vaart naar beneden op je sandboard.  Voor de kleinere helden zijn er ook sleetjes ter beschikking.

Als je verblijf in de woestijn samenvalt met volle maan, moet je zeker een keer ’s nachts op stap.  Te voet, met de auto, op de rug van een kameel of een paard.  Het schijnt allemaal magisch te zijn.

Wij verbleven 2 nachten in de woestijn, maar achteraf gezien was dat veel te kort.  De omgeving was sprookjesachtig en er waren zoveel activiteiten dat we ons hier veel langer hadden kunnen amuseren.  Als je graag in luxe reist, is dit bijzondere top hotel  in Abu Dhabi een must.

St. Regis Abu Dhabi

De St. Regis hotels behoren tot de Marriott groep.  Op Saadiyat island staat een ouder hotel van de groep, maar wij logeerden in de St. Regis op de Corniche (de ‘zeedijk’ van Abu Dhabi).

Het luxe hotel in Abu Dhabi ligt in de Nation Towers, een van de iconische wolkenkrabbers.  Deze twee torens zijn op de 48ste verdieping met elkaar verbonden door een suite.  In het gedeelte dat tussen de twee gebouwen ligt, zit een glazen bodem waardoor je dus ruim 100 meter naar beneden kijkt.

Daytrip Dubai (72)

De kamers van luxe hotel St Regis bevinden zich op etage 33 t.e.m. 49.  De lobby en restaurants vind je op het gelijkvloers en op de eerste 3 etages.  De overige etages zijn kantoren.

De lobby is bijzonder indrukwekkend met een spectaculaire trap.  Er is een gezellige bar en er staan altijd koffie en dadels klaar.   Lekker!    Het ontbijt serveren ze binnen en buiten.  Tijdens het spitsuur (rond 9u)is het erg druk en moet je soms even wachten in de bar.  Daar staat al wel wat lekkers klaar om de grote honger te stillen, maar wij vonden dat toch een minpuntje.

Dag 7 Abu Dhabi (29)

Restaurants in St Regis

  • Je kan terecht in The Terrace on the Corniche voor een heerlijk buffet. 
  • Villa Toscana serveert, zoals de naam al doet vermoeden, Italiaanse specialiteiten.  Het restaurant is ingericht als een Toscaanse villa.  Heel gezellig.
  • Azura Panoramic Lounge serveert locale gerechten op een heel gezellig terras met uitzicht over de corniche.
  • Onze favoriet was echter de Cabana Beach Bar & Grill.  Heerlijk ontspannen op het strand, met de voetjes in het zand.  Hier serveren ze eenvoudige, maar smaakvolle gerechten.  De bediening is super vriendelijk en de sfeer gemoedelijk. 

 Tip: tussen 17u en 20u is het happy hour voor de alcoholische dranken.  In een land als Abu Dhabi is dat mooi meegenomen want een cocktail kost al gauw  15 à 20 euro, een biertje 10 euro en een frisdrank 6 euro.

Dag 7 Abu Dhabi (11)

Kamers in St Regis

Wij boekten twee tweepersoonskamers in dit luxe hotel in Abu Dhabi centrum.  Bij aankomst waren er geen 2 kamers op dezelfde etage beschikbaar en dat was blijkbaar een probleem.  (Achteraf bleek waarom.  Je moet in de lift je kaart scannen en kan dus alleen op je eigen verdieping uitstappen).  Gelukkig hadden ze een oplossing.  Wij kregen een prachtige suite op de 48ste etage ter beschikking.  Een gigantische woonkamer, eetkamer, keuken, bureel, slaapkamer, inloopkast en badkamer.  Ook hier weer een bad waar je in kan verdrinken en een gigantische douche.  Allemaal geweldig, maar vooral het uitzicht was fenomenaal.  

Dag 3 Abu Dhabi (12)
Het hotel dat je op de foto ziet, is het toekomstige Fairmont Marina Hotel dat binnenkort zal openen.  Het is een kleinere versie van de Atlantis hotels die je o.a. in Dubai en op de Bahama's vindt.

Activiteiten in Abu Dhabi stad

De concierge van het hotel staat klaar om allerlei activiteiten voor je te regelen.  Denk aan sightseeing tours door Abu Dhabi, een trip naar Dubai,dagtochten naar de woestijn, dhow dinner cruises en meer.

Strand

Luxe hotel St Regis ligt aan het strand van Abu Dhabi, maar het vergt toch wat inspanning om er te komen.  Je bereikt het strand via 3 liften en een lange ondergrondse tunnel . Alle hotels zijn namelijk van het strand gescheiden door een 4 baans weg.  De ligbedden op het strand zijn geweldig en de beachboys zijn super vriendelijk.  Het grote zwembad van het hotel ligt ook aan het strand.  Voor een snelle plons kan je op de derde verdieping van het hotel terecht want daar ligt een kleiner zwembad.

Dag 7 Abu Dhabi (3)

Emirates Palace Abu Dhabi

Wil je echt een keer decadent doen, dan is dit the place to be.  Emirates Palace is zo spectaculair dat het dagelijks busladingen toeristen trekt.  Het is dan ook, naast de witte moskee en het Louvre, een van de highlights van Abu Dhabi.
Dit super-de-luxe hotel in Abu Dhabi wordt druk bezocht door koninklijke families en hoogwaardigheidsbekleders van over de hele wereld.  Deze speciale gasten worden ondergebracht in het hoofdgebouw.  De ‘gewone’ gasten logeren in de zijvleugels.

Dag 5 Abu Dhabi (29)

Emirates Palace  ligt aan het einde van de corniche.  Vanop het strand van St Regis heb je perfect uitzicht op dit bijzondere hotel.

Binnenin is het al goud dat blinkt.  Het is gigantisch groot en kitscherig, maar toch zijn ze erin geslaagd om het gezellig te houden.  

Dag 5 Abu Dhabi (19)
Dag 5 Abu Dhabi (9)

Wil jij hier niet logeren, maar wel eens kijken waar de rich & famous verblijven?  Ga er dan langs voor een Afternoon Tea at the palace.  Heb je minder tijd, geniet dan in de bar van een van de volgende specialiteiten:

  • Palace Cappuccino:   De perfecte cappuccino bestrooid met 24 kaarts goudvlokjes.  Hierna zal een cappuccino nooit meer hetzelfde zijn
  • Camelccino: Arabischer kan je je cappuccino niet drinken want hier gebruiken ze kamelenmelk.  Ook de chocolade topping en het snoepje erbij zijn gemaakt van kamelenmelk.  
  • Cosmopolitan: Drink je liever een cocktail?  Ga dan voor een Cosmopolitan, afgewerkt met 24 karaats goudvlokjes

Logeerde jij al in een ander luxe hotel in Abu Dhabi? Deel het hieronder in de reacties.   Staat Abu Dhabi op je verlanglijstje? Overweeg dan zeker een verblijf in de woestijn!

Er valt in Abu Dhabi heel wat te beleven. Je kan je makkelijk 6 dagen in Abu Dhabi vermaken.  Heb jij ook zin in een reis naar de Verenigde Arabische Emiraten?  Bekijk dan alvast deze voorbeeldreis: Highlights of the Emirates.

Like it? Pin it!

Luxe Hotels In Abu Dhabi