De feestdagen komen steeds dichterbij, en wat is leuker dan de ultieme kerstsfeer opsnuiven op een magische bestemming? Van sfeervolle kerstmarkten tot met lichtjes versierde straten, ontdek hier de plekken die je niet mag missen voor een onvergetelijke kerstbeleving.


Praag, Tsjechië

Praag, met zijn middeleeuwse charme, wordt tijdens de kerstperiode omgetoverd tot een waar winterwonderland. Slenter over de betoverende kerstmarkten op het Oude Stadsplein en geniet van de lokale lekkernijen. Terwijl de geur van glühwein in de lucht hangt, zorgen de prachtig versierde kraampjes voor een sfeervolle setting die je niet snel zult vergeten.


Edinburgh, Schotland

Tijdens de kerstperiode wordt Edinburgh omgetoverd tot een waar winterparadijs. De Royal Mile licht op met schitterende lichtjes en de kerstmarkt in Princes Street Gardens is een echte aanrader. Een ritje in het reuzenrad biedt een adembenemend uitzicht over de stad, terwijl je jezelf kunt verwarmen met een heerlijk kopje warme chocolademelk. 

Tip: Houd je voeten warm met comfortabele Chelsea boots en geniet van de gezelligheid die Edinburgh te bieden heeft tijdens de meest magische tijd van het jaar.

Kerstsfeer
Afbeelding van Michelle Raponi via Pixabay

Keulen, Duitsland

Duitsland staat bekend om zijn gezellige kerstmarkten, en Keulen is daar geen uitzondering op. Tijdens de feestdagen straalt deze stad aan de Rijn. De Dom van Keulen vormt het indrukwekkende decor voor de kerstmarkt, waar je kan ronddwalen tussen kraampjes vol handgemaakte ambachten en heerlijke lekkernijen. Proef de lokale glühwein en laat je betoveren door de traditionele Duitse kerstgezelligheid.

Kopenhagen, Denemarken

Ook in de stad Kopenhagen komt de kerstsfeer helemaal tot leven. De straten zijn versierd met fonkelende lichtjes, en de kleurrijke kraampjes op de Tivoli Gardens Christmas Market bieden een scala aan ambachtelijke schatten en lokale lekkernijen. Bezoekers kunnen genieten van glühwein terwijl ze langs de kraampjes slenteren en zich laten betoveren door de unieke Deense kerstsfeer.

Tip: Een wollen trui is de perfecte metgezel voor een romantische wandeling door de sfeervolle straten.

Kerstsfeer
Afbeelding van Chris Spencer-Payne via Pixabay

New York, VS

New York, met zijn indrukwekkende skyline en bruisende energie, biedt een kerstervaring die synoniem staat voor grootsheid. Het beroemde Rockefeller Center Christmas Tree straalt met duizenden lichtjes, terwijl de schaatsbaan eronder een magische sfeer creëert. De etalages van de chique warenhuizen langs Fifth Avenue  worden als kunstwerken ingericht en een wandeling door Central Park met sneeuw bedekte paden geeft een uitzicht op de stad. In New York komt de kerstmagie tot leven, zoals je in de films ziet.

 

Wat is jouw favoriete winterbestemming?

 

Kerstmarkt