Ga jij binnenkort heerlijk op vakantie? Even aan de kou in ons eigen landje ontsnappen en genieten van de heerlijke, warme zon? Dan is het belangrijk dat je de juiste spullen meeneemt om een geslaagde vakantie te kunnen hebben. Maar, het inpakken van je koffer kan soms een lastige taak zijn. Wat nou als je iets vergeet? Dat is nooit een goed begin van de vakantie. Daarom hebben wij hier in dit artikel een lijst voor jou klaargemaakt, zodat jij zeker weten de spullen mee hebt om een onvergetelijke zonvakantie mee te maken. 

 
Een goede zonnebrandcrème

We weten allemaal hoe belangrijk een goede zonnebrandcrème is. Deze zorgt er niet alleen voor dat je huid gezond blijft, maar ook dat jij optimaal kunt genieten van jouw vakantie. Een verbrande huid doet erg veel pijn en zal jouw vakantiepret belemmeren. Daarnaast kun je ook erg ziek worden wanneer je verbrandt. Voorkom deze ongemakken dus met een goede zonnebrandcrème met een hoge factor. Het liefst natuurlijk 50.

Zonnebril en een hoofddeksel

Naast zonnebrand zijn er andere manieren waarop jij je tegen de zon kunt beschermen. Denk aan je ogen en je hoofd. Om optimaal te kunnen genieten van de buitenlucht is het belangrijk om je hoofd en ogen te beschermen van de felle zon. Ook zo kun je een zonnesteek voorkomen. 

Zonvakantie
Afbeelding van Oleg Mityukhin via Pixabay

Kleding

Uiteraard neem je kleding mee, maar zorg ervoor dat je van tevoren het weerbericht van jouw verblijfsplek bekijkt en stem je kleding hier op af. Hoewel je naar de zon gaat, is het altijd wel verstandig om iets van warme kleding mee te nemen. Of trek dit aan in het vliegtuig, zodat je het al bij je hebt en het geen ruimte in je koffer hoeft in te nemen. Verder is het belangrijk om je zwemkleding en badslippers mee te nemen. Zodat je kunt genieten van het zwembad of strand. Verder zijn comfortabele schoenen waar je goed lange afstanden mee kunt lopen, ook enorm belangrijk voor een geslaagde vakantie. 

Lichtgewicht Kleding en Zwemkleding:

Kies voor lichte en luchtige kleding om koel te blijven in de warme temperaturen. Vergeet ook je favoriete zwemkleding niet voor verfrissende duiken in de zee of het zwembad.

Herbruikbare waterfles

Dit puntje is uiteraard afhankelijk van het land waar je heen gaat en of je hier het water uit de kraan kunt drinken. Wanneer dit mogelijk is, is een herbruikbare waterfles iets dat je niet thuis kunt laten. Vooral in de hitte is het namelijk belangrijk dat je goed gehydrateerd blijft. 

Herbruikbare Waterfles
Afbeelding van Hunny Taneja via Pixabay

Vermaak

Natuurlijk ga jij je hartstikke goed vermaken op vakantie, maar het is altijd een goed idee om wat extra vermaak mee te nemen. Denk aan een spelletjes boek, een e-reader en andere spellen voor het gezin. Zo zullen jullie je geen moment vervelen op vakantie.

Met deze tips kun je gaan beginnen met het inpakken van jouw bagage.

Voor mij is de e-reader onmisbaar op vakantie.  Ik check wel 100x of ik hem heb ingepakt.  Wat is voor jou onmisbaar in je bagage?

Bewaar voor later!
Inpaklijst