Als reisblogger heb ik al zoveel gereisd in mijn leven, je zou denken dat ik ondertussen een echte inpakprofessional ben. Maar niets is minder waar. Ook reisbloggers moeten bij elke reis opnieuw een checklist opzoeken, afdrukken en heel minutieus volgen, anders worden een aantal belangrijke items sowieso vergeten. Zelfs mét die handige checklists, zijn er altijd een paar items die je ontglippen. Vaak zijn dat dezelfde. Bij deze geef ik je de vaakst vergeten items én een paar tips mee, in de hoop dat jij niet dezelfde fout maakt deze zomer!

Ik ga op reis en ik vergeet mee te nemen....

Is de zonnecrème ‘m gesmeerd?

Zo belangrijk en zo vaak vergeten! De zonnecrème. Ik weet hoe het komt, hoor. Vaak smeer je jezelf nog in voor je vertrekt, dus moet je tot het laatste nippertje wachten om het in je toilettas te stoppen. En dat gebeurt dus vaak niet, vooral omdat je meestal nogal gehaast bent op dat moment. ‘Dan koop je er toch gewoon ter plaatse?’ hoor ik je denken. Dat kan – en dat zal je uiteindelijk wel moeten doen. Maar als je nogal gehecht bent aan je eigen merkjes voor lichaamsverzorging en die niet overal te krijgen zijn, is het altijd weer een beetje vloeken als je pas op hotel merkt dat je je favoriete smeersel alweer vergeten bent.

De oplossing? Koop je favoriet in drievoud! Eentje houd je thuis in de badkamerkast, eentje stop je alvast in je toilettas (en die blijft daar) en eentje zit steevast in je handtas. Je zal zien: dit systeem werkt goed en zo zal je nooit meer zonder je favoriete zonnecrème zitten.

Zonnecreme
Afbeelding van Dimitris Vetsikas via Pixabay

Heb je niets beters om aan te doen?

Deze vraag stel ik op reis heel vaak aan mijn man. En het antwoord is dan ook vaak: nee. Op reis dragen we liefst van al ons meest gemakkelijke kledij, lekker casual. Gewoon een short en een T- shirt, een paar sandalen eronder, hoedje op en klaar.  Niets mis mee, maar op elke reis wil je misschien wel eens uitgebreid gaan dineren met alles erop en
eraan. Alleen, dan zit je daar met je lange zomerjurk, helemaal opgemaakt, en je man in zijn sportieve T-shirt.

De oplossing? Koop voor hem deze zomer een aantal linnen hemden. Die zijn heerlijk luchtig, en je  hoeft ze – als je de typisch gekreukte look van linnen niet erg vindt – niet te strijken. Perfect vakantiemateriaal dus. Als jullie de volgende keer uit eten gaan, heeft hij gelukkig minstens één hemd om aan te doen. Oef!

Ik heb er alvast goede hoop op dat we nu niet meer op elke reis op zoek moeten naar zonnecrème of een net hemd. Hopelijk heb jij evenveel aan mijn tips!

Wat vergeet jij meestal mee te nemen?

Bewaar voor later!

Ik Ga Op Reis En Ik Vergeet Mee Te Nemen