Ga je op vakantie naar Spanje? Als je gaat vliegen, ligt Spanje aan je voeten. Je bent er binnen een aantal uren. Spanje is bij uitstek het vakantieland om te genieten van een strandvakantie dankzij het heerlijke klimaat. Je kunt namelijk rekenen op zo’n 300 dagen zon per jaar! Maar het land biedt meer dan alleen warme zonnestralen en prachtige stranden. Spanje staat namelijk ook bekend om de hoge bergtoppen, het heerlijke eten en de gezellige dorpjes. Het biedt dus voor ieder wat wils. Het veelzijdige land is met verschillende vervoersmiddelen te bereiken. Wat voor jou het beste vervoersmiddel is, is van wat zaken afhankelijk. We zetten een aantal opties voor je op een rijtje. Lees snel verder! 
 

Met de auto naar Spanje reizen

De autoreis naar Spanje, en de daarbij behorende kilometers die afgelegd moeten worden op bestemming te komen, zijn logischerwijs volledig afhankelijk van de streek die je gaat bezoeken. Als je reist naar Noord-Spanje, bijvoorbeeld aan de Costa Brava of Baskenland en Cantabrië, dan moet je rekening houden met een reistijd van ongeveer 16 uur en een af te leggen afstand van zo’n 1300 kilometers. De meeste Nederlanders reizen met de auto niet verder dan Benidorm, wat neerkomt op zo’n 2000 kilometers. Hoe zuidelijker je gaat, hoe minder Nederlandse auto’s je nog op de wegen zult tegenkomen. Hoeveel kilometers je maximaal wilt afleggen, is natuurlijk per persoon verschillend. Ook speelt het vakantiebudget een rol.

Met De Auto Naar Spanje
Image by Tyler Clemmensen from Pixabay

De bus is een betaalbaar vervoersmiddel

Wil je liever niet zelf rijden maar wel een prachtige route afleggen, of wil je gewoon voordeliger reizen? Dan kan een busreis via Solmar Tours misschien wel iets voor jou zijn! Een busreis is relatief goedkoop, zeker tegenover een vliegreis. De vliegprijzen worden steeds duurder. In 2023 betaal je namelijk fors meer vliegbelasting. Ook tegenover een autoreis is een busreis goedkoper wanneer je met een kleine groep reist. Bijkomend voordeel van een busreis is dat je geen kofferstress hoeft te hebben, en dus niet bang hoeft te zijn dat deze kwijtraakt. De koffer gaat namelijk de gehele reis mee met dezelfde bus. Scheelt weer wat gedoe!

Pak de trein!

Reizen per bus naar Spanje is een duurzamer alternatief dan vliegen. Maar wist je dat het ook mogelijk is om naar Spanje te reizen met de trein? Niet veel mensen staan hier bij stil. Je reist met slechts één overstap in Parijs in ongeveer 11 uur van Amsterdam naar Barcelona. Je ontwijkt lange wachtrijen op vliegvelden en reist ook sneller dan wanneer je met de bus of auto gaat. 

Met De Trein Naar Spanje
Like it? Pin it!
Reizen Naar Spanje