Ik ben Inne Heymans en in het kader van mijn opleiding heb ik 3 en een halve maand stagegelopen in Peru. Naast mijn stage heb ik natuurlijk ook een beetje rondgereisd. Daarom vroeg Wendy mij om een tekst te schrijven over mijn reiservaring. 

Lima

Lima is de hoofdstad van Peru en met meer dan 7 miljoen inwoners ook meteen de grootste stad. De stad is onderverdeeld in meerdere wijken.

Miraflores

Mijn stage vond plaats bij Flanders Investment and Trade in Miraflores, een wijk in de hoofdstad Lima. Miraflores is zowat de internationale buurt van Lima, heel veel expats verblijven in deze buurt. In Miraflores moet je zeker een keer de zonsondergang bezichtigen. De beste plaats daarvoor is El Malecon. El Malecon is een boulevard die langs de kustlijn van Miraflores naar Barranco loopt. Let wel op want in de zomermaanden gaat de zon al om 18 uur onder. Het is eveneens de favoriete plek voor sportliefhebbers. 

Zonsondergang Malecon

Parque Central de Miraflores, of ook wel het bruisende centrum van Miraflores, zit altijd vol leven. Iedereen komt er samen om iets te gaan eten, te gaan drinken, naar de cinema te gaan, noem maar op. Naast Parque Central bevindt zich Parque Kennedy of het kattenparkje, het park loopt namelijk vol katten die, als je er even zit gewoon op je schoot komen liggen. Wanneer je het nachtleven wil opzoeken, kan je best naar Calle Berlin of Calle de las Pizzas gaan, hier vind je de ene discotheek of bar naast de andere. Wil je het liever wat rustiger houden dan kan je beter naar de overkant van het park gaan. Bij Parque Kennedy vind je ook de opstapplaats van de Mirabus. Deze toeristische bus biedt vele interessante tours aan tegen een goede prijs. 

Wil je wat meer cultuur opsnuiven dan kan je Huaca Pucllana bezoeken. Het is een archeologische site van een 1500 jaar oud ceremonieel centrum die zich pal in het midden van een druk bevolkte wijk bevindt.  Je kan deze site ook ’s avonds bezoeken want ze is prachtig verlicht.

Huaca Pucclana Nacht (1)
Huaca Pucclana Nacht (2)

Je kan Peru moeilijk verlaten zonder souvenirs. Bij Avenida Arequipa vind je de ene Incamarket naast de andere, waar je allerlei artisanale en zogezegd handgemaakte producten terugvindt. Let wel op want niet alles is hier wat het lijkt. Wanneer je opzoek bent naar kledij van echte alpacastof kan je beter de locals raadplegen voor een goed adres. 

Ben je meer opzoek naar een echt shoppingcenter dan is Larcomar the place to be. Het is een hedendaags shoppingcenter met de meer chiquere boetieks. Je kan er ook heerlijk eten met prachtig uitzicht op de zee, want Larcomar bevindt zich namelijk in de rotswand van El Malecon. Probeer zeker eens de Lomo Saltado met een Doña Luisa in Tanta. Hier ben ik een aantal keer gaan eten omdat het er zo lekker was. Vraag er ook zeker naar de dessertkaart. 

Tussen Miraflores En Barranco
Barranco

Barranco

Barranco is gelegen naast Miraflores. Barranco is een wijk met een hele leuke, gezellige, artistieke sfeer geheel anders dan Miraflores. Het is tevens een stopplaats voor veel rugzakreizigers, je vindt er dan ook veel jeugdherbergen terug. Typische aan Barranco zijn de vele visrestaurants en de gezellige barretjes. Ook Barranco kent een bruisend nachtleven, El Dragón is zeker een aanrader. Voor de rest kan je er in de zomermaanden zaterdagvoormiddag gratis kajakken op zee, een zeer leuke sportieve activiteit. 

Lima Centrum en omgeving

De eerste dag dat ik in Peru was, had ik het centrum van Lima bezocht met zijn Plaza de Armas. Ik ontdekte samen met een vriend een terras op het dak van 1 van de hoge gebouwen rond het plein. Je kan er iets eten of drinken met een leuk uitzicht op het plein. Om 12 uur ’s middags kan je er de wachtwissel aan het paleis bijwonen. Voor mij was Lima Centrum niet echt een hoogvlieger, mijn verwachtingen lagen een beetje te hoog. We hebben er ook China Town bezocht, hier blijf je beter weg. Het is een heel vuil deel van de stad waar één grote mensenmassa zich door smalle straatjes probeert te proppen. Je moet er dan ook goed oppassen voor zakkenrollers.

Plaza De Armas Lima Centrum

Wat je wel zeker niet mag missen is Parque de la Reserva. Dit park bezoek je beter ’s avonds wanneer het donker is. Het park staat namelijk vol fonteinen die ’s nachts verlicht zijn. ’s Avonds vindt er ook een heuse lichtshow plaats die echt de moeite loont.

Het historisch centrum van Lima, ook wel de stad der koningen genoemd, is sinds 1988 Unesco werelderfgoed.

Pachacamac

Verder is er op een uurtje buiten Lima centrum nog een archeologische site, Pachacamac genaamd. Pachacamac is gelegen in de woestijn aan de zee en is zeker de moeite om te bezoeken. Voor je de archeologische site bezoekt, ga je eerst door een museum waarin heel de geschiedenis van de Yunca’s wordt uitgelegd. 

Lima Centrum En Pachacamac (2)
Lima Centrum En Pachacamac (1) 2
Lima Centrum En Pachacamac (3)

In een volgende post over Peru vertelt Inne jullie meer over de hoogtepunten.

Overweeg je een trip naar Lima, lees dan zeker verder bij ZuidAmerika-Expert.

Hier lees je alles over haar trip naar Machu Picchu en hier vind je meer over haar uitstappen naar Paracas, Ica en Huaraz. Of wacht dacht je van Eilandhoppen in het Titicacameer?

Ben jij al in Lima geweest?  Wat vond jij de leukste wijk?

Wil jij ook naar Peru? In deze blog lees je hoe je die trip het best kan plannen.

Peru Ontdek Lima 2
Peru Ontdek Lima 1