Mijn oudste zoon Lucca mocht voor zijn communie kiezen tussen een groot feest of een tripje naar New York. De beslissing was snel genomen want the Big Apple sprak al jaren tot zijn verbeelding.   Mijn beste vriendin deed hetzelfde voorstel aan haar zoon en zo stonden we eind augustus dus met z’n 4 in Brussel te wachten op de vlucht naar New York.


Travel in style

Als extra verrassing hadden we een limousine gereserveerd om ons van het vliegveld naar het hotel te brengen.  De jongens waren helemaal door het dolle heen toen ze dat ontdekten.  Voor het eerst was het niet erg om in de file te staan want nu konden ze extra genieten van die luxe rit.

New York Limo (1)
New York Limo (2)
New York Limo (3)

Where to stay?

Enkele jaren eerder was ik al in New York en logeerde ik in Gansevoort  Park Hotel.    Prachtig hotel en blijkbaar zelfs goed genoeg voor Rihanna want die liepen we in de lobby tegen het lijf.

Deze keer boekten we het Gansevoort Meatpacking Hotel.    Ook dit was een super hotel en qua locatie nog beter gelegen.

Nog een aanrader is het Dream Downtown Hotel in het Meatpacking District.

De 3 hotels zijn allemaal super gelegen en hebben kamers die groter zijn dan gemiddeld. Ze hebben ook alle drie een rooftop zwembad. Als je in de zomermaanden reist is het wel fijn om je na een drukke dag even op te frissen.   Lekker relaxed langs het zwembad liggen mag je echter vergeten want het is er vaak druk. Bovendien zijn de hotels met rooftop pool vaak erg populair bij de locals.  Er is elke avond wel een feestje aan de gang.  Gelukkig heb je daar in de kamers geen last van.

 

New York (1)

Where to eat in New York

Schuin tegenover het hotel ligt Chelsea Market, één van mijn favoriete plekjes in New York. Een super leuk adresje dat je echt niet mag missen.  Als je binnengaat, waan je je in een andere wereld.   Het is een verzameling van kleine winkeltjes met de meest waanzinnige lekkernijen.  Het perfecte adresje  voor een snelle lunch of een lekkere snack in de loop van de dag. De jongens kozen bijna elke dag voor een heerlijke taco (de eerste dag kozen ze heel stoer voor de ‘spicy’ versie, maar ze wisten meteen dat ‘mild’ al heet genoeg is).  De Lobster Place is dan weer het walhalla voor de visliefhebber.  Hier moet je absoluut een lobster roll proeven.  Goddelijk!  Ben je dol op brownies? Koop dan zeker de brownie-mix bij The Fat Witch.   Als je keuken zich vult met de heerlijke geur van vers gebakken brownies waan je je zo weer in Chelsea Market.

New York 2015 (11)
New York 2015 (1)
New York Chelsea Market

Ontbijt

Ontbijten doe je in New York best niet in het hotel.  Buiten de deur is het veel gezelliger en veel goedkoper.  Enkele aanraders: 

  • Moonstruck op 244 Madison Avenue
  • Penelope op  159 Lexington Av. at 30th street.   
New York 2015 (12)

Dinner

Nobu is een wereldbefaamde keten Japanse restaurants dus deze stond hoog op onze wishlist.   Jammer genoeg een tegenvaller.   Het eten was heerlijk, maar de prijs was belachelijk.  Ga dan liever naar Tao (42 East 58th street) .  Daar krijg je ook heerlijk eten en een totaal ervaring.    Vooraf reserveren is echter een must want het is the place to be.    

New York 2015 (2)

Dos Caminos is dan weer een heerlijke Mexicaan.  (675 Hudson Street at 14th street)

Burgers

Je bent uiteraard niet in New York geweest als je geen hamburger hebt gegeten.  Ik ben zelf hevige fan van The Five Guys.   Die vind je doorheen heel de stad op meerdere locaties.  

Ben je in de buurt van Times Square dan moet je er zeker eentje proeven in de City Kitchen (700 8th Av at 44th street).  Maar voor de ultieme hamburger-ervaring moet je in het Meridien hotel zijn.  In de lobby van het hotel hangt een gordijn.  Daar moet je achter.  Aanschuiven geblazen, maar ze zijn echt heerlijk en het sfeertje is ook geweldig.   Ze zijn dan ook niet voor niets verkozen tot ‘New York City’s best Burgers’.

 

Hamburger Meridien Hotel

Things to do in New York

Naast de gekende plaatsen als Times Square, Rockefeller Center, Little Italy, China Town, (The Bull of) Wall Street, The Brooklyn Bridge, …..  zijn er een paar dingen die je echt niet mag missen.

Zoek je na het lezen van de volgende tips nog meer inspiratie, dan moet je eens kijken op de blog van Travelaar.  Daar vind je een overzicht van 20 bezienswaardigheden in New York

Het Vrijheidsbeeld

Je kan daar uiteraard met de ferry naartoe, maar het is zoveel leuker om The Shark of The Beast te nemen.   Met deze supersnelle speedboten vlieg je over The Hudson.  Als het mooi weer is, neemt de kapitein scherpe bochten waardoor je een heerlijk frisse douche krijgt. De boot stopt voor de obligate fotostops (Brooklyn Brigde, Manhattan skyline en uiteraard het Vrijheidsbeeld).  Als je kinderen bij hebt, zal dit ongetwijfeld het hoogtepunt van hun vakantie zijn.

 

New York 2015 (10)

Central Park

Door Central Park kan je een leuke wandeling maken, maar vergis je niet, het park is best groot.  Het is dan ook veel fijner om een fiets te huren.  Het is af en toe flink klimmen, maar op deze manier kan je het hele park bezoeken. Ben je niet zo sportief? Geen probleem!   Neem een koets en laat je lekker rondrijden.  Het grote voordeel is dat je dan ook meteen nog wat uitleg krijgt over de mooie gebouwen die je passeert.

New York (4)

The High Line

Wil je even aan alle drukte ontsnappen, maak dan een wandelingetje op The High Line.   Dat is een openbaar park op een oude spoorweg die boven de straten van Manhattan loopt (van Gansevoort Street tot West 34th street.  Tussen Av 10 en 12).

New York 2015 (3)

Ground Zero

De belangrijkste bezienswaardigheid is (jammer genoeg) Ground Zero.    Op de plaats, waar destijds de Twin Towers stonden, veranderde de wereld voorgoed. Er zijn nu 2 diepe putten met daarrond een koperen omheining waarin de namen van alle slachtoffers staan. Hier word je echt wel even stil.     

New York 2015 (4)

One World Observatory

Vlakbij Ground Zero staat het fonkelnieuwe One World Observatory.   In 60 seconden voert de lift je naar de top van het hoogste gebouw op het westelijk halfrond.  Tijdens de rit naar boven krijg je op de wanden van de lift zicht op de ontwikkeling van de skyline van New York (van 1500 tot vandaag). Boven krijg je beelden te zien die tijdens de ramp zijn gemaakt en komen slachtoffers aan het woord. Daarna schuiven de schermen voor de ramen weg en krijg je een spectaculair uitzicht over New York. In combinatie met de stemmige muziek op de achtergrond is dit echt een kippelvelmomentje.  Als je hier boven bent geweest, kan je je de files aan Rockefeller Tower of Chrysler building besparen want het mooiste zicht heb je al gehad. Boek je tickets via deze site

View New York
New York One World Oberservatory

5 dagen vlogen zo voorbij.  The highlights hebben we ongetwijfeld gehad, maar ik kom zeker nog eens terug om nog meer van deze bruisende stad te ontdekken.

Wil je weten wat de favoriete plekjes van de locals zijn, dan moet je eens verder lezen bij 'How to explore New York City like a local'

Omdat ik er geen genoeg van kan krijgen, volgen hier nog enkele sfeerbeelden:

Vertrek niet naar New York zonder een goede reisgids.

New York 2015 (13)
New York

Heb jij nog tips die je met ons wil delen? Laat ze dan hieronder in de reacties achter.