Na onze fantastische cruise met Celebrity Silhouette, restten ons nog enkele vakantiedagen. Aangezien het een kinderdroom van mijn man was om met de auto naar  Key West te rijden, maakten we nog een roadtrip van Miami naar Key West.

Van Miami naar Key West

We pikten onze huurwagen op en vertrokken vanuit Miami naar Key West voor onze eerste roadtrip door Amerika. Vanaf Miami neem je de Overseas Highway of US1 die alle eilandjes van de Keys met elkaar verbindt.  Het is dan ook een fantastische (maar toch wel erg lange) rit.    Meestal wordt de weg links en rechts geflankeerd door water.  Regelmatig passeer je schattige, rustige eilandjes. En bovendien ligt hier het langste koraalrif van het Amerikaanse vasteland.   

Roadtrip Miami Keywest Bruggen
Dsc09765

Key West

Na 182 km bereik je Key West (zonder stops doe je daar toch 4 uur over). Het eilandje is nog geen 20 km² groot en is het meest zuidelijke puntje van het Amerikaanse continent.

Het is een super gezellig plaatsje waar je een instant vakantiegevoel krijgt(voor zover je dat nog niet had).   Zowel de mensen als de omgeving stralen vrolijkheid uit.  Prachtige gekleurde, houten huisjes, palmbomen, gezellige restaurantjes en terrasje,….  Het is er allemaal.

Roadtrip Miami To Key West (4)
Roadtrip Miami To Key West (5)
Dsc09706

Hotels in Key West

Wij logeerden tijdens onze roadtrip van Miami naar Key West in Truman Hotel, zonder twijfel één van de betere adresjes van de afgelopen jaren.  Het is een kleinschalig hotel met prachtige kamers.  Het binnenplein lijkt wel een tropisch paradijs en heeft een klein zwembad en een gezellige bar (waar je ook kan ontbijten).  Bovendien ligt het vlakbij Duval Street, het hart van Key West. Van hieruit kan je de meeste bezienswaardigheden te voet bezichtigen.  Tegenover het hotel ligt een Five Guys, toevallig mijn favoriete hamburgertent in The States.

Dsc09654
Hotel Truman
Roadtrip Miami To Key West (3)

Bezienswaardigheden in Key West

Conch Tour Train

Is het te warm om het eilandje te voet te verkennen?   Boek dan een ritje met de Conch Tour Train.   Je kan tickets kopen in het loketje vlak voor de Five Guys.  De bestuurder van dit treintje vertelt je alles over de belangrijkste bezienswaardigheden en je maakt ook een paar stops.

East Martello Tower

Je ziet o.a. de East Martello Tower (1861) die was bedoeld om het Zachary fort te verdedigen.  Men stopte echter met de bouw toen bleek dat de toren al verouderd was, voor hij klaar was.

Roadtrip Miami To Key West (6)

Conch - huizen

De architectuur van Key West valt vooral op door zijn eenvoud.   Vroegere conch-huizen werden vooral gebouwd door scheepstimmerlui.  Zij introduceerden elementen die ze hadden gezien tijdens hun reizen.  Uit de Bahama’s brachten ze dan weer middelen mee om de huizen koeler te maken.  Sinds de jaren 70 zijn veel huizen gerestaureerd zonder hun authentieke karakter te verliezen.   

Three Bay huis

Het Three Bay huis is de meest voorkomende bouwstijl.  Deze is iets luxer dan de noodwoningen die vroeger werden gebouwd voor de sigarenmakers en ook wel shotgun-woningen werden genoemd.   Als je een kogel door de voordeur schoot, kwam hij er aan de achterkant weer uit.

Dsc09718

Ernest Hemingway Home en Sloppy Joe's

Eén van de bekendste inwoners van Key West was Hemingway. Hij woonde hier van 1931 tot 1940 en schreef hier o.a. To have and have not.  Hij wilde eigenlijk geen roadtrip van Miami naar Key West maken want hij was eigenlijk op weg naar Cuba.  Een vriend schonk hem echter een auto die hij hier moest ophalen. Hij werd verliefd op Key West en bleef er wonen.  Bezoek zeker het Ernest Hemingway Home en stop voor een drankje in zijn stamcafé, Sloppy Joe’s.

Roadtrip Miami To Key West (11)

Bahama Village

Ook Bahama village is een bezoekje waard.   Kuier even door de straatjes met vrolijke gekleurde, houten huisjes. Vroeger had de buurt een slechte reputatie.  Door de opening van Blue Heaven, een van de beste ontbijtspots van Key West, werd de buurt populairder bij toeristen.  Er openden meer restaurants waardoor meer werkgelegenheid ontstond en de criminaliteit daalde.  Nu is het een van de kleurrijkste stukjes van Key West.

Roadtrip Miami To Key West (10)

Southernmost Point 

Op de meest zuidelijke punt van het eiland staat nog een kleurrijk monument dat absoluut niet in je fotoboek mag ontbreken.  Alleen al voor deze bijzondere plaats zou je een roadtrip van Miami naar Key West moeten maken.

Roadtrip Miami To Key West (9)

 

 

 

 

 

 

Everglades

Na ons uitstapje op de Keys maken we de roadtrip in omgekeerde richting. Iets meer westelijk vind je de Everglades.  Die stonden dan weer al lang op mijn verlanglijstje.

Roadtrip Miami To Key West (19) 2

De Everglades is een uitgebreid systeem van waterlopen, afkomstig van Lake Okeechobee. Het gebied wordt vaak ten onrechte een moeras genoemd, want het is eigenlijk de traagst stromende rivier op aarde. Het gebied is 32km lang, 80 km breed en zelden meer dan 1 meter diep. De uitdijende bevolking van Florida verstoort, door haar irrigatiekanalen en wegen, de natuurlijke loop van het water.  Ook de hoge concentratie kunstmest is een gevaar.  Deze stimuleert namelijk de groei van onnatuurlijke moerasvegetatie. In de lokale visstand zijn ook grote hoeveelheden kwik aangetroffen. Hopelijk wordt er tijdig ingegrepen zodat dit prachtige natuurgebied bewaard blijft.

Roadtrip Miami To Key West (15)

Iedereen van onze generatie kent wel de boten met vliegwiel die je zag in series als Miami Vice.  Wij boekten in Gator Park een tocht met zo’n airboat.  Langs de route door de Everglades vind je heel veel bedrijfjes waar je soortgelijke tochten kan maken.

Roadtrip Miami To Key West (18)
Roadtrip Miami To Key West (17)

Onderweg krijg je veel uitleg en zie je vogels, slangen, schildpadden en uiteraard ook aligators.  Al waren die laaste heel wat kleiner dan ik verwacht had.  Op een aantal plaatsen ging het full speed en dat vonden vooral de kinderen helemaal geweldig.

Wil je meer lezen over de Everglades, check dan zeker het verhaal van Christophe en Heidi, Alligators spotten in de Everglades.

 

 

 

 

Roadtrip Miami To Key West (16)
Roadtrip Miami To Key West (14)

Naples

Op de terugweg maakten we nog een stop in het oerconservatie, welvarende Naples.   Deze stad heeft maar liefst 55 golfbanen en doet heel Europees aan.  Een kijkje in de etalage van een vastgoedmakelaar leert ons dat het voor de happy few is. Een huisje met zicht op zee kost hier al snel een paar miljoen euro.

Het grootste deel van het historische Naples dateert uit het begin van de 20ste eeuw.  Veel van de 19de eeuwse huizen en de oorspronkelijke pier uit 1887 werden in 1960 verwoest door de orkaan Donna.  De pier werd in 1961 herbouwd.   Maak en wandelingetje naar het eind van de pier en zie hoe talloze pelikanen in zee duiken om een visje te vangen.   Met wat geluk zwemt er ook nog een school dolfijnen voorbij.

Roadtrip Miami To Key West (20)
Roadtrip Miami To Key West (21)
Dsc09882
Dsc09869

Miami

We sloten onze vakantie af in Miami en verbleven hier in Hotel Dream South Beach.   Boek hier zeker een boottochtje op Biscane bay om te kijken hoe the rich and famous wonen

Leuke anekdote: de man die deze eilanden aanlegde betaalde daar 8 miljoen dollar voor. Hij verkocht alles voor 84 miljoen dollar en trok naar New York om op de beurs te spelen.   Eén week later crashte de beurs en was hij bankroet.

Roadtrip Miami To Key West (22)
Roadtrip Miami To Key West (25)
Roadtrip Miami To Key West (24)
Roadtrip Miami To Key West (23)

Ik vond Miami persoonlijk een tegenvaller.    Vergane glorie en vreselijk duur.   Als ik de reis opnieuw maakte, zou ik wat langer op de Keys of in Naples zijn gebleven, maar dat is uiteraard persoonlijke smaak.

 

 

 

Roadtrip Miami To Key West (27)

REISDUUR: 2 weken
REISTIJD: april

Zie jij zo'n roadtrip door de States wel zitten?  Bekijk dan eens de voorbeeldreizen '8-daagse rondreis vanuit New York' en 'Fly & Drive West USA'.

Staat Miami op jouw bucketlist? Of ben je er al geweest? Wat vond jij van Miami?

Like it? Pin it!

Roadtrip Miami Naar Key West