Nadat onze eerste cruise-ervaring enkele jaren geleden erg beviel, beslisten we in 2015 tijdens de paasvakantie een iets langere cruise te boeken. We vlogen naar Miami  en boekten 1 overnachting in Atlantic Hotel & Spa in Fort Lauderdale.   De volgende ochtend scheepten we in op de Celebrity Silhouette voor een cruise naar de Caraïben.

 

Celebrity Silhouette in cijfers

  • Het schip is ruim 300 meter lang en goed voor bijna 3000 passagiers.  Samen met zusterschepen Equinox en Eclipse behoort het tot de Solstice klasse van de rederij, m.a.w. het zijn de paradepaardjes van Celebrity.
  • Er zijn 250 koks aan boord die dagelijks ongeveer 16.000 maaltijden bereiden.   Tijdens een zevendaagse cruise verbruiken ze bijna 8000 eieren, 50.000 liter melk, 13.000 pond rundvlees, ruim 9000 flessen wijn en ruim 1000 flessen andere alcoholische dranken,
  • Aan boord zijn dan ook 8 restaurants en 5 bars.  De meest bijzondere is Crush, een ijsbar voor wodka en kaviaar tastings.
  • Op het bovenste dek vind je aan de Sunsetbar een heuse grasmat!   Het moet echt niet gekker worden.

In de loop van de namiddag verlieten we de haven en zetten we koers richting onze eerste stop.

Cruise Celebrity Silhouette

Mexico

In Mexico gingen we van boord en zochten een taxichauffeur om ons naar Tulum te brengen.  Deze oude Mayastad ligt op een 12 meter hoog klif. Oorspronkelijk heette de stad Zama (stad van de zonsopgang).  De eerste incriptie dateert uit 564 maar de stad kende zijn bloeiperiode tijdens de 11de tot 15de eeuw.  De overblijfselen geven een goed beeld van de oude stad, maar vooral de ligging, net boven het strand, is ronduit spectaculair.  Na een uitgebreide toer en een lekker Mexicaanse biertje was het tijd om weer aan boord te gaan.

 

Tulum Mexico (4)
Tulum Mexico (2)
Tulum Mexico (3)
Tulum Mexico (1)

Kaaiman eilanden

De Kaaimaneilanden waren voor mij de belangrijkste reden om deze cruise te boeken.  Jammer genoeg niet omdat ik hier een vette bankrekening heb, maar omdat je hier met pijlstaartroggen kan zwemmen.

Cayman Islands (2)

We regelden dan ook meteen een boottocht om ons naar de juiste locatie te brengen. Na een dik half uur varen, kwamen we aan een zandbank, midden op zee. Je zag meteen de schaduwen van gigantische pijlstaartroggen langs de boot zwemmen.

Lang geleden stopten de vissers op deze plaats om hun vangst schoon te maken omdat ze aan land meteen belaagd werden door muggen en vliegen. De ingewanden, een feestmaal voor de pijlstaartroggen, gooiden ze overboord. Na verloop van tijd rekenden de pijlstaartroggen op deze makkelijke maaltijd en sinds die tijd houden ze zich steeds in deze buurt op.

Mijn jongste zoon en ik stonden nog maar net in zee of de eerste rog streek al langs onze benen.  Een gids lokte een gigantisch exemplaar onze kant op zodat we  even van dichtbij konden kijken en voelen. Uiteraard wordt het allemaal heel erg toeristisch uitgemolken, maar toch is het een onvergetelijke ervaring.

Cayman Islands (1)

Als jij ook graag een keer met roggen wil zwemmen, maar de Kaaiman eilanden niet met een op je lijstje staan, dan kan je ene keer naar Nusa Lembongan reizen.  In de buurt van dit eilandje (naast Bali) kan je namelijk ook snorkelen met manta rays.

Na deze leuke uitstap wandelden we nog even door de straten van dit Brits overzees belastingparadijs. Alle huisjes zijn felgekleurd en maken een vrolijke indruk.  Als je toe bent aan een nieuw horloge of een ander juweel, ben je hier aan het juiste adres.

Cayman Islands Houses

Jamaica

Jamaica stond nooit hoog op ons verlanglijstje.  We vonden het dus leuk om er even een glimp van op te vangen, been there, done that!  Het land heeft ons echter aangenaam verrast.  De natuur is prachtig, de mensen vriendelijk, het eten heerlijk.  We keren dus zeker een keer terug voor een uitgebreider bezoek.

We bezochten Columbus Park in Discovery Bay.  Columbus zette hier in 1494 voet aan wal en noemde de plaats in eerste instantie Dry harbour omdat er geen drinkbaar water te vinden was.   Er staan nog een paar overblijfselen en je kan er een leuke foto maken voor een tafereel uit de tijd van Columbus.   

 

Jamaica (5)
Jamaica (1)
Jamaica (7)
Jamaica (2)
Jamaica (3)
Jamaica (4)
Jamaica (6)

Daarna reden we richting Ocho Rios om de Dunn’s river falls te bezoeken.   Deze waterval is de drukst bezochte toeristische trekpleister van Jamaica en stort zich over een afstand van 180 meter, 55 meter omlaag (tot op het strand).   Zorg voor goede waterschoenen en beklim de waterval (samen met hordes andere toeristen).  Enne, laat je waterbestendig fototoestel niet in je kajuit liggen. Zeker kinderen zullen dit een geweldig avontuur vinden. Hieronder een leuk filmpje over het beklimmen van de waterval.

Wij waren erg gecharmeerd door Jamaica dus we komen zeker een keertje terug om het eiland volledig te verkennen.

Wil jij op reis naar Jamaica?  Bekijk dan zeker deze voorbeeldreis 'Jamaica Fly & Drive'.

Jamaica

Wist je al dat de mannelijke Jamaicanen erg tevreden zijn met zichzelf?

Jamaica (8)

Vanop het terrasje van onze kajuit genoten we van een fabelachtige Jamaicaanse zonsondergang (deze foto is niet bewerkt).

Jamaica Sunset

Haïti

Labadee is een klein stukje Haïti dat is opgekocht door de rederij. Verwacht hier geen uitstappen om het land te verkennen (jammer) want hier kan je enkel van het strand genieten. Als het schip de haven binnenvaart, komen een aantal jetskiërs langsvaren om deze massa toeristen te verwelkomen. Een beetje te Amerikaans voor ons, maar wij Europeanen zijn dan ook in de minderheid. Tijdens de lunch wordt er een heerlijke bbq op het strand gehouden. De kinderen kunnen zich een namiddag vermaken in de gigantische waterspeeltuin.  

Haiti (1)
Haiti (2)
Haiti (3)

Wij maakten een spectaculaire tocht met een supersnelle rib. Niet voor doetjes en niet geschikt voor mensen met rugklachten. In alle andere gevallen een absolute aanrader.

Haiti (7)

Onderweg werd er gestopt om te snorkelen.  Aangezien we daar niet zoveel zin in hadden, werden wij een uurtje afgezet op een onbewoond eilandje.  We waanden ons even Robinson Crusoe.

Haiti (6)
Haiti (4)
Haiti Sprong

We sloten deze zalige cruise af met een lobsternight. De fotograaf aan boord nam de gebruikelijke kitsch-foto. We genoten nog een laatste keer van de zonsondergang vanop ons terrasje om de volgende ochtend weer voet aan wal te zetten in Miami.

Cruise

Aangezien we nog wat vakantiedagen over hadden, stond er nog wat sightseeing in Miami en omgeving op het programma. Daarover lees je meer in een volgende blogpost.

Wil je meer lezen over cruisen?

Cruisen met Legend of the Seas langs Singapore, Thailand en Maleisië

Mag het wat kleinschaliger en avontuurlijker? Dan is een cruise met de Star Clipper iets voor jou.

Wat is jouw leukste cruise-ervaring?

Cruise Celebrity Silhouette