Nog geen idee waar je in 2017 naartoe wil?   Lonely Planet maakt jaarlijks een lijstje om je te helpen bij deze beslissing.  Ook voor 2017 maakten ze weer een overzicht van de bestemmingen die je absoluut niet mag missen.

Canada

Het op één na grootste land ter wereld heeft heel wat meer te bieden dan de Niagara watervallen en wonderbaarlijk natuurschoon.   Ook steden als Quebec, Vancouver en Toronto zijn zeker een bezoek waard.  Bovendien staat de koers van de Canadese dollar momenteel laag dus is het het moment om de oceaan over te steken.

Niagara Watervallen

C​olumbia

De Tijd dat je bij Colombia vooral aan criminaliteit en drugskartels dacht is al lang vervlogen.    Columbia is een land met een rijk cultureel verleden, groene regenwouden en prachtige stranden.   Alle ingrediënten voor de ideale vakantie. 

Colombia

F​inland

Na meer dan 800 jaar oorlog met Rusland en Zweden werd Finland in 1917 eindelijk onafhankelijk.   In 2017 zat het 100-jarige jubileum in heel Finland gevierd worden.   Het uitgelezen moment om de Finse cultuur en natuur te leren kennen.

 

Finland

D​ominica

Locals zeggen wel eens lachend dat Dominica het enige eiland is dat Christoffel Columbus nog zou herkennen als hij uit zijn graf opstond.  Eén blik op het eiland en je weet waarom.  Het eiland heeft één van de ruigste en natuurlijkste landschappen van de Caraïben.    Het eiland heeft bijna geen stranden, waardoor het betrekkelijk weinig toeristen trekt.  In 2018 open echter het eerste grootschalige resort haar deuren.   Wees dus snel als je het authentieke Dominica wil leren kennen.

 

Dominica

Nepal

Nepal herstelt zich stilaan van de zware aardbeving die het land in 2015 trof.    Het land heeft alle kennis en vaardigheden om monumenten en infrastructuur te herstellen, het ontbreekt hen alleen aan de nodige financiële middelen.   En daar kan jij als toerist je steentje bijdragen.    Het is dus het moment om je ticket te boeken.

 

Nepal

B​ermuda

Dit Brits overzees gebied is in juni 2017 gastland voor de America's cup.   Zeilliefhebbers komen hier dus zeker aan hun trekken.    Een zalige temperatuur en een licht briesje staan garant voor de perfecte vakantie.

 

Bermuda

M​ongolië

In 2017 open Mongolië een gloednieuwe luchthaven die symbool staat voor de pijlsnelle modernisering van het land.    The skyline van Ulaanbaatar bestaat inmiddels uit stalen en glazen wolkenkrabbers die zich kunnen meten met de modernste steden ter wereld.    Voeg daarbij het fenomenale platteland met als hoogtepunt Lake Kho, de blauwe parel van Azië en je hebt alle ingrediënten voor een prachtige reis.

 

Mongolie

O​man

Oman bleef lange tijd wat achter in vergelijking met de booming toeristische industrie in buurland Dubai.   Het stijgend aantal vluchten, the high-end hotels (o.a. Six Senses) en de rijke cultuur zorgen voor een inhaalmanoeuvre.  Tijd om dit sprookje uit 1001 nachten te ontdekken.  In één van mijn volgende blogs vertel ik je meer over mijn reis naar dit prachtige land.

 

Oman Muscat Moskee

M​yanmar

Het vroegere Birma is klaar voor de toekomst.   Deze onbekende Aziatische parel verwacht een enorme stijging van het toerisme.   De infrastructuur staat nog niet helemaal op punt, maar dat maakt het net zo charmant voor de ontdekkingsreizigers onder ons.

 

Myanmar Birma

E​thiopië

Met een eigen kalender, eigen tijd, keuken, taal, kerk en koffie is Ethiopië de meest exotische bestemming die je je kan inbeelden.  In 2017 zullen heel wat nieuwe luchtvaartverbindingen het land bereikbaarder dan ooit maken.    Het is bovendien het land met de snelst groeiende economie van Afrika.   Hoog tijd dus om een bezoek te plannen.

Ethiopie