Om indrukwekkend werelderfgoed te bezoeken, hoef je helemaal niet ver te reizen. 

Grote Markt Brussel

O​nze Brusselse grote markt is erkend als Unesco Werelderfgoed en wordt beschouwd als één van de mooiste pleinen ter wereld. 

De grote markt wordt omringd door prachtige gildehuizen uit de 17de eeuw.   Het Stadhuis van Brussel uit het begin van de 15de eeuw domineert het plein.    De vorm is in de loop van de geschiedenis een aantal keer aangepast en kreeg in 1695 zijn definitieve vorm, toen het plein herbouwd werd na een bombardement door de Fransen.    Net zoals honderden jaren geleden, komen er nog steeds 7 straten uit op het plein.   

Van eind november tot begin januari is het weer 'Winterpret'.    Op de grote markt en omgeving vind je talloze attracties met als hoogtepunt de jaarlijkse ijsbaan.     

Behalve de grote markt heeft Brussel ook talloze musea, het ene nog gekker dan het andere. Voor een overzicht van deze bijzondere musea, kan je een kijkje nemen op de blog van Lia van Practical Wanderlust. Zij bezocht ze allemaal.

Op een half uurtje van Brussel vind je een andere stad die ook absoluut een bezoekje waard is.  Ik heb Mechelen nog nooit uitgebreid bezocht, maar dankzij de prachtige beschrijving van Yourtravelguideonline weet ik nu wat ik in Mechelen allemaal kan doen.

Grote Markt Brussel