Om indrukwekkend werelderfgoed te bezoeken, hoef je helemaal niet ver te reizen. Neem nu de Grote Markt in Brussel.  Onze hoofdstad heeft ongetwijfeld de mooiste 'Grote Markt' van Europa.

Grote Markt Brussel

O​nze Brusselse grote markt is erkend als Unesco Werelderfgoed en wordt beschouwd als één van de mooiste pleinen ter wereld. 

De grote markt van Brussel wordt omringd door prachtige gildehuizen uit de 17de eeuw.   Het Stadhuis van Brussel uit het begin van de 15de eeuw domineert het plein.    De vorm is in de loop van de geschiedenis een aantal keer aangepast en kreeg in 1695 zijn definitieve vorm, toen het plein herbouwd werd na een bombardement door de Fransen.    Net zoals honderden jaren geleden, komen er nog steeds 7 straten uit op het plein.   

Van eind november tot begin januari is het weer 'Winterpret'.    Op de grote markt en omgeving vind je talloze attracties met als hoogtepunt de jaarlijkse ijsbaan.     

Behalve de grote markt heeft Brussel ook talloze musea, het ene nog gekker dan het andere. Voor een overzicht van deze bijzondere musea, kan je een kijkje nemen op de blog van Lia van Practical Wanderlust. Zij bezocht ze allemaal.

Like it? Pin it!

Grote Markt Brussel