Als je mij vraagt naar mijn favoriete citytrip, moet ik niet lang nadenken.  Een citytrip Barcelona staat met stip op één. Deze prachtige Spaanse stad heeft dan ook alles te bieden.  Cultuur, natuur, strand, lekker eten en een aangenaam klimaat. Met deze top 10 bezienswaardigheden in Barcelona in de hand, hou je nog genoeg tijd over om ook van het lekkere eten en het strand te genieten.

Hotels in Barcelona

Tijdens je trip naar Barcelona, kom je na een vermoeiende dag (citytrippen is hard werken) graag thuis in een fijn hotel.  Persoonlijk zijn wij niet zo'n fan van hotels in grote steden.   Er is te weinig 'ademruimte'.  In Barcelona heb je echter een aantal prima alternatieven.   Net naast Barcelona liggen de plaatsje Gavà en Gavà Mar.  Deze dorpjes liggen aan het strand en je staat op een half uurtje in Barcelona.  Met een beetje geluk loop je nog een bekende voetballer tegen het lijf want de meeste voetballers van FC Barcelona wonen in deze buurt.  Bovendien zijn er massa's restaurants waar je goedkoper en veel beter kan eten dan in het centrum.

AC Hotel Gava Mar by Marriott

Als je met je gezin een citytrip Barcelona maakt, is AC Hotel Gava Mar een uitstekende keuze.  Het ligt in een rustige buurt en beschikt over een aantal zeer ruime familiekamers met 2 slaapkamers.  Tijdens het hoogseizoen moet je tijdig reserveren want het hotel is altijd volgeboekt.  Het zwembad is niet zo gezellig, maar het prachtige zandstrand maakt dat dan weer ruimschoots goed.  Ze serveren een heerlijk ontbijt en er zijn een aantal heel goede restaurants op wandelafstand.

Ac Gava Mar

Tropical

Tijdens mijn laatste bezoek aan Barcelona (juli 2019) werd de laatste hand gelegd aan Hotel Tropical.  Dit kleinschalige hotel beschikt over 12 suites van 50 m² waarvan 4 met privé zwembad en terras.  Naast het zwembad is er ook nog een spa en fitnessruimte.  Aan het strand is een gezellige chiringuito (Spaanse beach bar). Het hotel beschikt zelf over een restaurant maar op wandelafstand vind je nog veel meer gezellige eetgelegenheden.  Dit wordt beslist een van de betere hotels in Barcelona en omgeving.

Fairmont Rey Juan Carlos I

Wil je toch liever in de stad logeren en speelt prijs geen rol, dus is dit super-de-luxe hotel, in een tuin van 25.000 m², wat je zoekt.  Vanaf de hogere etages heb je een prachtig uitzicht over de stad.  Er zijn zwembaden, restaurants, een fitness en spa.  U wandelt in een kwartiertje naar Camp Nou, het stadion van FC Barcelona.   Ongetwijfeld een van de beste hotels in Barcelona met allerlei bezienswaardigheden in Barcelona op wandelafstand.

Fairmont Barcelona

Hotel The Serras

Dit kleinschalige boutique hotel ligt in de wijk Barrio Gotic in een historisch gebouw op de plaats waar Pablo Picasso zijn carrière begon.  Op het sfeervolle dakterras vind je een gezellig overloopzwembad en het restaurant werd bekroond met een Michelinster.  Absoluut een top hotel in Barcelona.

The Serras Barcelona

Barcelona is een stad waar je eindeloos kan ronddwalen om steeds weer iets nieuws te ondekken.  Toch zijn er een aantal bezienswaardigheden in Barcelona die je absoluut niet mag missen.

Top 10 bezienswaardigheden in Barcelona

1. La Rambla

De Rambla is het hart van de stad en één van de highlights tijdens je eerste citytrip Barcelona.  Het was oorspronkelijk een droge rivierbedding die bij hevige regen het water naar de zee leidde.  Tegenwoordig is het een gezellige, 1200 meter lange boulevard in het centrum van Barcelona.  Langs de Rambla vind je een aantal leuke bezienswaardigheden:

  • Monument a Colon: deze 60 meter hoge zuil staat aan het begin van La Rambla op de Plaça del Portal de la Pau. De zuil werd ontworpen voor de wereldtentoonstelling van 1888 en geeft de plaats aan waar Columbus in 1493, na de ontdekking van Amerika, aan land kwam.
  • La Boqueria of de Mercat de San Josep is de kleurrijkste foodmarket van Barcelona en één van mijn favoriete plaatsen in de stad. Hier doen de plaatselijke restaurants hun inkopen. Slenter rond en proef de lekkernijen die ze hier verkopen.
Chrisvk Barcelona Grjpeg 5856
Chrisvk Barcelona Grjpeg 5921
Chrisvk Barcelona Grjpeg 5229
Chrisvk Barcelona Grjpeg 5895
Chrisvk Barcelona Grjpeg 5228

Als je in deze buurt iets wil eten, doe je dat best aan één van de stalletjes in la Boqueria. De restaurants in deze buurt zijn echte tourist traps. Wil je toch ergens rustig zitten, wandel dan een paar straten verder en zoek daar een gezellig restaurantje.

2. Plaça Reial

Dit statige plein uit 1850 ligt niet ver van de Rambla. De neoklassieke lantaarnpalen zijn een ontwerp van Gaudi.

Chrisvk Barcelona Grjpeg 5202

3. Picasso Museum

Onze zoon is een fan van Picasso dus een bezoek aan dit museum was een must.  Ook al ben je geen fan, het pand waarin het museum is gehuisvest is ook een bezoekje waard. Vooral het gezellige binnenplein moet je even bekijken.

 

 

 

Img 2684

4. Barri Gotic

De Barri Gotic is het ware hart van Barcelona en is dan ook een must tijdens je citytrip Barcelona. Het is het oudste deel van de stad (27 v.C – 14 n.C) en werd door de Romeinen gekozen om een nieuwe ‘colonia’ te stichten.

Chrisvk Barcelona Grjpeg 4930

5. Kathedraal van Barcelona

Deze 14de eeuwse Gotische kathedraal staat in het hart van de Barri Gotic.  In de crypte ligt de albasten sarcofoog van Santa Eulalia die in 1339 door de Romeinen gemarteld werd om haar geloof. Deze bezienswaardigheid in Barcelona mag je niet missen.

Chrisvk Barcelona Grjpeg 4938

6. Palau de la Musica Catalana

De prachtige zuilen aan de buitenkant zijn de moeite, maar je moet zeker een keer naar binnen.  De concertzaal is een feest voor het oog. Felgekleurd tegel- en beeldhouwwerk en gebrandschilderd glas zorgen voor een waar spektakel.  Het is bovendien de enige concertzaal in Europa die gebruik maakt van natuurlijk licht.

Palau De La Musica Barcelona

7. Casa Mila

Als je over Barcelona spreekt, spreek je over Gaudi.  Tijdens je citytrip Barcelona ontkom je niet aan de vele prachtige gebouwen en parken van zijn hand. Casa Mila of La Pedrera (de steengroeve) is één van de bijzondere gebouwen die door Gaudi werden ontworpen (1906-1910).  Het heeft geen enkele rechte muur en week volledig af van de normen waardoor het bespot werd door de intellectuelen.

Chrisvk Barcelona Grjpeg 5322

8. Casa Batllo

Ook dit gebouw van Gaudi heeft binnen geen enkele rechte lijn. De gevel is een uitbeelding van de Catalaanse legende van Sint Joris en de draak.  Het dak staat voor de groene schubben van de draak en de balkons zijn geïnspireerd op Venetiaanse carnavalsmaskers.  Casa Mila en Casa Batllo zijn bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je citytrip naar Barcelona.

Chrisvk Barcelona Grjpeg 5326

9. Sagrada Familia

Een van de meest bekende bezienswaardigheden in Barcelona is de Sagrada Familia. In 1882 startte Gaudi met dit megalomane meesterwerk. Hij leeft 16 jaar als een kluizenaar op de bouwplaats en bouwde alles al improviserend. Hij ligt begraven in de crypte.  Tot op de dag van vandaag is de kerk niet afgewerkt.  Men hoopt tegen 2026 klaar te zijn. Een bezoekje aan dit huzarenstukje mag niet ontbreken tijdens je citytrip Barcelona.

Vergeet ook zeker niet om de binnenkant te bekijken.  Vanop de top van de Sagrada Familia heb je een prachtig uitzicht over de stad. 

Tip: vermijd wachtrijen en boek je ticket op voorhand.

 

 

 

2013 07 12 17.13.13
Chrisvk Barcelona Grjpeg 5034
Chrisvk Barcelona Grjpeg 5011
Chrisvk Barcelona Grjpeg 5157

10. Parc Guell

Gaudi bouwde begin 20ste eeuw, in opdracht van Eusebi Guell, een in de natuur geïntegreerd wooncomplex.  Aangezien niemand er wilde wonen, werd het in 1922 een park. Ik vind het persoonlijk één van de gezelligste plekjes van Barcelona en dus een absolute must tijdens je citytrip Barcelona.

Wandel zeker eens door de zaal van 100 pilaren. Dit is een spelonkachtige, overdekte markthal met 84 scheve pilaren. Het mozaïekwerk is prachtig.  Boven deze ruimte ligt de Gran Plaça Circular met, naar men zegt, de langste bank ter wereld.

Aan de ingang van het park ligt de kleurige draak ‘Python’, die volgens de Griekse mythologie de wateren van de onderwereld bewaakt.

Chrisvk Barcelona Grjpeg 5488
Chrisvk Barcelona Grjpeg 5582
Chrisvk Barcelona Grjpeg 5607
Chrisvk Barcelona Grjpeg 5563 2

Haal het maximum uit je trip en boek tickets, rondleidingen, fietstochten en meer via onderstaande link.

 

 

 

Check voor je vertrek even het klimaat van Spanje en bekijk wat jouw ideale reisperiode is.

De prachtige foto's bij deze blog heb ik jammer genoeg niet zelf gemaakt. Ze zijn gemaakt door Chris Van Kerckhove tijdens haar citytrip naar Barcelona. Zoek je een goede architectuur fotografe of wil je leuke, spontane foto's van je communicant of familiefeest?  Dan moet je bij Chris zijn.  Meer info vind je hier.

Wist je dat de werken van Gaudi Unesco werelderfgoed zijn?

Heb je nog een aantal dagen vakantie over, huur dan een auto in Barcelona en maak een roadtrip door het wondermooie Catalonië en ontdek schilderachtige plaatsjes als Blanes, Besalu en Castelfullit de la Roca. Bezoek het wereldberoemde bedevaartsoord Montserrat en geniet van de meesterwerken van Dali in zijn museum in Figueres.

Wil je met de auto naar Spanje, dan is deze road trip misschien wel iets voor jou. 

Goede reisgids nodig om wat meer te lezen over de belangrijkste bezienswaardigheden in Barcelona?  Hieronder vind je er een paar.

Heb ik één van de highlights gemist? Of ken jij nog een verborgen parel?  Deel het hieronder in de reacties.

Like it? Pin it!

Top 10 Bezienswaardigheden In Barcelona
Top 10 Barcelona 2