Ik moet toegeven dat Curaçao niet erg hoog om mijn verlanglijstje stond.  Om niet te zeggen dat het er niet op stond.  Toen we een zonnige bestemming zochten om de krokusvakantie door te brengen, kwamen we uiteindelijk toch bij Curaçao terecht en moesten we bekennen dat een vakantie naar Curaçao echt de moeite is.

Hotels in Curaçao

Villa Tokara****


Aangezien we niet zo dol zijn op gigantische resorts, zochten en vonden we een uiterst charmant boutique hotel, Villa Tokara.    Het hotel heeft slechts 4 kamers en toen we arriveerden voelden we ons meteen thuis.    Alle kamers zijn prachtig ingericht, de ‘lounge’ is zo gezellig en het onthaal is warm.   In de lounge staat een grote koelkast met allerlei drankjes.  Bedien jezelf en noteer even wat je genomen hebt.   Aan het einde van de vakantie rekenen we af.    Waar maak je dat nog mee?

Villa Tokara ligt vlak bij de gekleurde huisjes in Penstreet en het is een fikse wandeling naar het centrum van Willemstad;  Tip; in het donker neem je best de wagen.

Curacao Villa Tokara

Baoase*****

Als het beste niet goed genoeg is, kies dan voor dit hotel in Curaçao.  Het is het meest luxueuze resort op het eiland Logeer in een prachtige suite of boek één van de villa's als je met je familie reist.   Er zijn maar liefst 12 villa's met privé zwembad, maar naast het grote zwembad liggen is ook geen straf.  Lunch kan met de voetjes in het zand en 's avonds koken ze hier de sterren van de hemel.  Let op: er hangt een flink prijskaartje aan een verblijf in Baoase.  Ze helpen je hier graag om een aantal activiteiten in Curaçao voor je te regelen.

Hotel Baoase ligt dicht bij Mambo Beach en slechts 3 km van het centrum van Willemstad.

Baoase Curacao

BijBlauw****

Dit bijzondere boetiekhotel heeft slechts 13 kamers die verspreid liggen over 3 bontgekleurde huisjes in Pietermaai.  De kamers zijn stuk voor stuk prachtig ingericht.  Er zijn talloze restaurants op wandelafstand, maar dineer zeker een keer in BijBlauw.  Het strand ligt voor de deur.

BijBlauw ligt op 10 minuten van het bekende Mambo Beach.

Bijblauw Curacao

Avila Beach Hotel*****

Het Avila Beach Hotel is het oudste hotel in Curaçao.  De appartementen, uitstekende geschikt voor families, werden in 2019/2020 gerenoveerd.  Het ligt aan een rustige baai, tegenover Villa Tokara en is uitermate geschikt voor een vakantie met kinderen.  

Avila Curacao

Vakantie naar Curaçao

Curaçao heeft naast prachtige stranden nog veel meer te bieden.  Je kan je hier echt wel een paar dagen vermaken.  Perfect dus voor een strandvakantie met af en toe een uitstap naar de bezienswaardigheden in Curaçao.

Activitieiten in Curaçao

1. Trek er op uit met je huurauto


TIjdens onze vakantie in Curaçao zochten we naar de leukste activiteiten. De volgende dag trokken we er dan ook met onze huurauto op uit.    

National Park Shete Boka

Aan de westkust maakten we een stop in het National Park Shete Boka.   Een van de hoogtepunten hier is Boka Pistol.   Dat is een nauwe inham waar de opgestuwde zee als een pistoolschot klinkt.    Het leverde ons heel wat prachtige plaatjes op.   Met stip één van de mooiste bezienswaardigheden in Curaçao.

Voor de liefhebbers is er ook een schildpaddenopvangcentrum.  

Struisvogelfarm

Onderweg passeerden we heel wat prachtige stranden en een struisvogelfarm.   Naast struisvogels zaten hier ook nog heel wat andere dieren.  Vooral voor de kinderen was dat een leuke uitstap

Curacao Boka Pistol

 

 

 

 

 

2. Snorkelen

Curaçao is een waar snorkelparadijs.  De mooiste plaats om te snorkelen is de Blue Room.  Dit is de grootste grot in Curaçao.  De grot ligt in de buurt van Santu Pretu en ligt meestal onder water.  De hele grot weerspiegelt het azuurblauwe water.   Er zijn heel wat excursies richting deze grot.   Geniet je echter liever in je eentje, boek dan een halve dag een privé speedboot.  Je kapitein vaart je naar de Blue Room maar kent ongetwijfeld nog andere leuke snorkelparadijsjes en kleine strandjes waar jij in alle rust kan genieten.

3. Lunchen bij Jaanchie


Voor de lunch stopten we in Jaanchie’s restaurant en dat is echt wel een bijzonder adresje.   Als je met je kinderen op vakantie bent in Curaçao, is dit adresje een absolute must. Alle ramen en deuren staan open en het gebouw is helemaal begroeid met allerlei klimplanten.   Overal hangen voederbakjes waardoor er honderden vogeltjes rondfladderen.   Als je een keer iets bijzonders wil eten, is dit the place to be.   Er staat leguaan op de kaart.  Wij kozen echter voor een stoofpotje van conch (zeeslak).   Heerlijk!

De leguaan hebben we dus niet geproefd, maar even later hebben we  de echte toerist uitgehangen en zijn we met een gigantische leguaan op de foto gegaan.

Curacao Jaanchies
Curacao Leguaan

5. Boottocht


Hou je van snorkelen, boek dan zeker een boottocht.  Eén van de vele aanbieders is  Bounty Adventures.  We voeren een tijdje met een catamaran langs de kust en maakten twee stops om te snorkelen.  Vooral de tweede stop, boven een wrak van een gezonken schip, zorgde voor een spectaculaire snorkelervaring.

Gaat dat niet snel genoeg?  Huur dan een jetski en trek er zelf op uit.      In tegenstelling tot vele andere locaties, mogen kinderen hier wel mee op de jetski.  Of dat verantwoord is, laten we even in het midden.

6. Buggy adventure

Heb je niet zo’n zeebenen dan boek je beter een uitstap met een buggy.  Ze hebben buggy’s voor 2 of 4 personen en onder begeleiding van een gids maak je een toer over het eiland.   Ook hier stopten we weer aan de ruige kust om te kijken hoe het water meters hoog de lucht in spuit als het op de rotsen slaat.   Spectaculair!

Iets verder in het binnenland hielden we halt op een berg om van prachtige vergezichten te genieten. De kinderen griezelden tijdens een wandeling door een grot waar het wemelde van de vleermuizen.

Het sjaaltje dat je voor je neus en mond moet binden is trouwens geen overbodige luxe.   Na de tocht ben je helemaal oranje door het fijne stof.   Gelukkig stond er in Villa Tokara een heerlijke badje te wachten.

Wij vonden dit de leukste activiteit op Curaçao.

Curacao Buggy
Curacao Grot Vleermuizen

 

 

 

 

 

7. Bezoek Willemstad


Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en wordt wel eens het Amsterdam van het westelijk halfrond genoemd.    In 1997 is de binnenstad van Willemstad op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst.     De vrolijk gekleurde huisjes zorgen dan ook voor een super gezellige atmosfeer.    De mooiste straat is toch wel de Penstraat (ook Villa Tokara ligt hier).  Ga op een terrasje zitten en geniet van het uitzicht.   

Curacao Straatbeeld
Curacao Penstraat

De stadsdelen Otrobanda en Punda worden sinds 1886 verbonden door de Koningin Emmabrug.  In de volksmond de pontjesbrug.   Toen wij hier stonden voer er net een Nederlandse onderzeeër de haven uit.   Alle mariniers stonden netjes in de houding bovenop het schip.   Ze snoven nog een laatste keer frisse lucht om weer voor een hele tijd onder water te verdwijnen.

Curacao Marine

 

 

 

8. Zien en gezien worden op Jan Thiel


Wil je zien en gezien worden?   Dan is een avondje uit op Jan Thiel een must.    Heerlijk met de voetjes in het zand en een lekker kreeftje eten (eigenlijk zijn het langousten),   Wat gaat daar nu boven?  

Zoals gezegd, vakantien in Curaçao was leuk voor een week.    Het weer is er top, je kan er heerlijk eten en een paar uurtjes naast het zwembad werden afgewisseld met een paar leuke activiteiten op Curaçao.    Het is er een beetje heel erg Nederlands, maar dat namen we er graag bij.

REISDUUR: 1 week
REISTIJD: februari

Like it? Pin it!

Vakantie Idn Curacao