Ik moet toegeven dat Curaçao niet erg hoog om mijn verlanglijstje stond.  Om niet te zeggen dat het er niet op stond.  Toen we een zonnige bestemming zochten om de krokusvakantie door te brengen, kwamen we uiteindelijk toch bij Curaçao terecht.  

Villa Tokara


Aangezien we niet zo dol zijn op gigantische resorts, zochten en vonden we een uiterst charmant boutique hotel, Villa Tokara.    Het hotel heeft slechts 4 kamers en toen we arriveerden voelden we ons meteen thuis.    Alle kamers zijn prachtig ingericht, de ‘lounge’ is zo gezellig en het onthaal is warm.   In de lounge staat een grote koelkast met allerlei drankjes.  Bedien jezelf en noteer even wat je genomen hebt.   Aan het einde van de vakantie rekenen we af.    Waar maak je dat nog mee?

Curacao Villa Tokara

Ontdekkingstocht


TIjdens onze vakantie in Curaçao zochten we naar de leukste activiteiten. De volgende dag trokken we er dan ook met onze huurauto op uit.    Aan de westkust maakten we een stop in het National Park Shete Boka.   Een van de hoogtepunten hier is Boka Pistol.   Dat is een nauwe inham waar de opgestuwde zee als een pistoolschot klinkt.    Het leverde ons heel wat prachtige plaatjes op.   Voor de liefhebbers is er ook een schildpaddenopvangcentrum.  


Onderweg passeerden we heel wat prachtige stranden en een struisvogelfarm.   Naast struisvogels zaten hier ook nog heel wat andere dieren.  Vooral voor de kinderen was dat een leuke uitstap

Curacao Boka Pistol

 

 

 

 

 

Leguaan en zeeslak op je bord


Voor de lunch stopten we in Jaanchie’s restaurant en dat is echt wel een bijzonder adresje.   Als je met je kinderen op vakantie bent in Curaçao, is dit adresje een absolute must. Alle ramen en deuren staan open en het gebouw is helemaal begroeid met allerlei klimplanten.   Overal hangen voederbakjes waardoor er honderden vogeltjes rondfladderen.   Als je een keer iets bijzonders wil eten, is dit the place to be.   Er staat leguaan op de kaart.  Wij kozen echter voor een stoofpotje van conch (zeeslak).   Heerlijk!

De leguaan hebben we dus niet geproefd, maar even later hebben we  de echte toerist uitgehangen en zijn we met een gigantische leguaan op de foto gegaan.

Curacao Jaanchies
Curacao Leguaan

Actie


Hou je van snorkelen, boek dan zeker een boottocht.  Eén van de vele aanbieders is  Bounty Adventures.  We voeren een tijdje met een catamaran langs de kust en maakten twee stops om te snorkelen.  Vooral de tweede stop, boven een wrak van een gezonken schip, zorgde voor een spectaculaire snorkelervaring.

Gaat dat niet snel genoeg?  Huur dan een jetski en trek er zelf op uit.      In tegenstelling tot vele andere locaties, mogen kinderen hier wel mee op de jetski.  Of dat verantwoord is, laten we even in het midden.

Heb je niet zo’n zeebenen dan boek je beter een uitstap met een buggy.     Wij boekten onze trip hier .   Ze hebben buggy’s voor 2 of 4 personen en onder begeleiding van een gids maak je een toer over het eiland.   Ook hier stopten we weer aan de ruige kust om te kijken hoe het water meters hoog de lucht in spuit als het op de rotsen slaat.   Spectaculair!

Iets verder in het binnenland hielden we halt op een berg om van prachtige vergezichten te genieten. De kinderen griezelden tijdens een wandeling door een grot waar het wemelde van de vleermuizen.

Het sjaaltje dat je voor je neus en mond moet binden is trouwens geen overbodige luxe.   Na de tocht ben je helemaal oranje door het fijne stof.   Gelukkig stond er in Villa Tokara een heerlijke badje te wachten.

Curacao Buggy
Curacao Grot Vleermuizen

 

 

 

 

 

Willemstad


Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en wordt wel eens het Amsterdam van het westelijk halfrond genoemd.    In 1997 is de binnenstad van Willemstad op de UNESCO-lijst van werelderfgoederen geplaatst.     De vrolijk gekleurde huisjes zorgen dan ook voor een super gezellige atmosfeer.    De mooiste straat is toch wel de Penstraat (ook Villa Tokara ligt hier).  Ga op een terrasje zitten en geniet van het uitzicht.   

Curacao Straatbeeld
Curacao Penstraat

De stadsdelen Otrobanda en Punda worden sinds 1886 verbonden door de Koningin Emmabrug.  In de volksmond de pontjesbrug.   Toen wij hier stonden voer er net een Nederlandse onderzeeër de haven uit.   Alle mariniers stonden netjes in de houding bovenop het schip.   Ze snoven nog een laatste keer frisse lucht om weer voor een hele tijd onder water te verdwijnen.

Curacao Marine

Zien en gezien worden


Wil je zien en gezien worden?   Dan is een avondje uit op Jan Thiel een must.    Heerlijk met de voetjes in het zand en een lekker kreeftje eten (eigenlijk zijn het langousten),   Wat gaat daar nu boven?  

Zoals gezegd, Curaçao was leuk voor een week.    Het weer is er top, je kan er heerlijk eten en een paar uurtjes naast het zwembad werden afgewisseld met een paar leuke uitstappen.    Het is er een beetje heel erg Nederlands, maar dat namen we er graag bij.

REISDUUR: 1 week
REISTIJD: februari

Like it? Pin it!

Vakantie Idn Curacao