“De Verenigde Arabische Emiraten zijn kunstmatig, fake, een grote kermis en er is niks te zien.” Dat is zo’n beetje het clichébeeld dat bij de meeste mensen heerst.  Vakantie in Dubai is geen optie.  Toen mijn man en ik een weekje vrij hadden in november en keken welke bestemming er voldeed aan de criteria ‘niet te ver weg’, ‘weinig tijdverschil’ en ‘gegarandeerd goed weer’, kwamen we toch bij Dubai uit. We beslisten dus om zelf te ontdekken wat Dubai te bieden heeft.

Een week vakantie in Dubai

Dubai bezienswaardigheden

De Woestijn

Top hotel in de Dubai desert

Tijdens onze eerste reis naar Dubai werden we na een aangename vlucht opgewacht door een chauffeur die ons meteen naar het ‘Al Maha Desert Resort’ bracht, één van de top hotels in Dubai.  We arriveren midden in de nacht (jammer genoeg zonder bagage, want die stond nog in Brussel), maar we zien meteen dat het een fabelachtige omgeving is. 42 bedoeïenententen staan zo opgesteld dat je vanaf je terras ongestoord zicht hebt op de woestijn. Een klein privé-zwembadje maakt het plaatje compleet.  Een perfect begin vanv onze week in Dubai.

Toen men ons kwam vragen of we de volgende ochtend op tijd gewekt wilden worden om de zonsopgang te zien, zeiden we volmondig ja. We hadden er niet op gerekend dat er even voor zonsopgang 2 mannen onze tent binnenstapten om het voorste deel van onze tent open te schuiven. Op die manier konden wij in ons bed blijven liggen om te genieten van de spectaculairste zonsopgang ooit. Vlakbij het terrasje van onze tent staan 2 prachtige oryxen rustig te knabbelen aan de planten die hier groeien. We zijn muisstil en genieten van dit unieke moment.

Activiteiten in de woestijn
Dune drives

De volgende ochtend staan we op tijd op om ten volle te genieten van ons kort verblijf in de woestijn. Na een fantastisch ontbijt vertrekken we met een chauffeur om per terreinwagen de woestijn te verkennen tijdens een dune drive. Tijdens één van de stops staan we boven op een prachtige oranjerode duin. Rondom ons zien we alleen maar zacht rimpelend zand. Woorden schieten te kort om te beschrijven hoe adembenemend mooi het hier is.  Eenbezoek aan de woestijn, al is het maar één dag, is een must tijdens je reis naar Dubai.

Op de rug van een kameel

’s Avonds trekken we opnieuw de woestijn in, maar nu per kameel. Bij zonsondergang genieten we opnieuw van het uitzicht, onder het genot van een glaasje champagne.

Na een heerlijke douche in onze tent (dat is echt een understatement) genieten we na op ons terrasje en kijken al uit naar de volgende dag van onze vakantie in Dubai.

Dag 2 Qasr Al Sarab Abu Shabi (30)
Abu Dhabi Qasr Al Sarab (30) 4
Sandboarden in de woestijn

Ben jij een skiër of surfer?  Overweeg dan eens een poging tot sandboarden tijdens je vakantie in Dubai.  Na een pittige klim naar de top van een adembenemende duin, ga je in sneltreinvaart als volleerd sandboarder naar beneden.

Tip: reserveer deze activiteit voor de vroege ochtend of net voor zonsondergang om de ergste hitte te vermijden.

Dag 3 Abu Dhabi (24)

 

 

 

Valkenjacht in de woestijn

Ik was altijd nieuwsgierig hoe het mogelijk was om een valk af te richten.  Eens je die prachtige roofvogel los laat, vliegt hij toch meteen weg om nooit meer terug te keren?   In de Emiraten is de valkenjacht een populaire sport.  Wij gingen tijdens onze vakantie in Dubai een middagje op stap en leerden alles over de training van valken en uiteraard trokken we samen met een valkenjager en zijn valk de woestijn in voor een demonstratie.

Uiteraard kan je nog veel meer doen in de woestijn.   Het landschap is zo adembenemend en staat in schril contract met de glitter en glamour in de stad.  Een bezoek aan de woestijn is dus absoluut een must tijdens je vakantie in Dubai.

Al Maha Desert Resort (2)

Na ons woestijnverblijf, worden we terug naar de stad gebracht waar we onze intrek nemen in het Royal Mirage hotel, een van de mooiste hotels in Dubai. Uiteraard is het hier allemaal een beetje ‘fake’ en de luxe is over the top, maar het heeft toch een zekere charme.

Het valt ons meteen op dat mensen hun auto’s parkeren en de sleutel gewoon laten zitten. We hebben ons zelden zo veilig gevoeld.

We huren een auto want je kan Dubai makkelijk op eigen houtje verkennen. Het ene gebouw is nog megalomaner dan het andere, de woestijn is een grote bouwwerf. Het centrum, rond de kreek, is dan weer veel traditioneler met zijn soeks en prachtige dhows.

Downtown Dubai bezienswaardigheden

Hotel Atlantis in Dubai

Als je je vakantie in Dubai met kinderen doorbrengt, dan is een bezoekje aan hotel Atlantis een must.  Het hotel is geïnspireerd op de verdronken stad Atlantis en het lijkt wel alsof je in Disney World bent. We zijn dan ook blij als we na een uurtje de drukte kunnen ontvluchten want dit is niet echt ons ding.  De kinderen daarentegen vergaapten zich aan de gigantische aquaria en de sprookjesachtige omgeving.

Hotel Atlantis ligt op een van de Palmeilanden.  Nu je er toch bent, kan je ook een korte stop maken aan de jachthaven.

Hotel Burj Al Arab in Dubai

Dit prachtige 6-sterren hotel dat lijkt op het zeil van een schip, staat op een klein schiereiland aan Jumeirah Beach..  Logeren in dit super-de-luxe hotel in Dubai is voor de happy few, maar je kan er uiteraard wel een bezoekje brengen voor een high tea of een etentje in één van de restaurants.  Niet goedkoop, maar nog net haalbaar.   Goed voor een overdosis glitter en glamour en toch wel een must tijdens je vakantie naar Dubai.

Daytrip Dubai (1)
Daytrip Dubai (5) 2

 

 

 

Wil je op korte tijd de meeste highlights bezoeken tijdens je vakantie in Dubai, dan is onderstaande tour perfect:

 

 

 

Shopping malls

Als je op vakantie in Dubai bent mag een bezoek aan een shoppingcenter uiteraard niet ontbreken. The Mall of the Emirates is bekend om zijn indoor skipiste. The Dubai Mall is dan weer het nieuwste en grootste shopping walhalla.  Hier vind je een enorm aquarium waar je zelfs in kan duiken., een indoor schaatsbaan, en zoveel meer.

Vlieg over The Palm

Het hoogtepunt tijdens je vakantie in Dubai is letterlijk en figuurlijk een vlucht met een helikopter of watervliegtuigje. Wij boeken een watervliegtuig bij Seawings  en vliegen over de palmeilanden en The World.  Pas vanuit de lucht krijg je een goed beeld van deze kunstmatige eilanden. Je ziet ook heel duidelijk dat The World langzaam wegzakt.

Dubai Palmeilanden Vanuit De Lucht

 

 

 

Burj Khalifa

In 2009 stonden wij 1 dag voor de officiële opening voor het hoogste gebouw ter wereld (dat toen nog Burj Dubai heette).  Rondom de toren was het toen nog één grote bouwwerf.  Tijdens onze vakantie in 2016 was de omgeving onherkenbaar.  De omgeving rond Burj Khalifa is veranderd in één grote amusementsbuurt.  De grootste mall van Dubai ligt hier en er zijn massa's terrasjes met gezellige bars en restaurants;  Al deze terrassen hebben zicht op het water rond de Burj Khalifa. 

Probeer hier zeker 's avonds langs een keer te komen om te genieten van de dansende fonteinen.  Om 13.u en 13.30u weerklinkt er prachtige muziek en spuiten de fonteinen op het ritme van de muziek.  's Avonds, tussen 18u en 23u spuiten de fonteinen om het half uur en krijg je er bovendien nog een adembenemende lichtshow bij.

Installeer je op één van de omliggende terrassen en geniet van je vakantie in Dubai. 

De Burj Khalifa heeft heel wat wereldrecords op zijn palmares:

  • Hoogste gebouw ter wereld (828 meter)
  • Hoogste vrijstaande structuur ter wereld
  • Hoogst aantal verdiepingen ter wereld
  • Hoogste bewoonbare verdieping ter wereld
  • Hoogste oberservatiedek ter wereld
  • Hoogste observatiedek aan de buitenkant ter wereld
  • Hoogste lift ter wereld

Uiteraard is het de moeite om tijdens je vakantie in Dubai de lift te nemen naar de observatiedeks om te genieten van een spectaculair uitzicht over de stad.  De ingang is in de Dubai Mall. Daar moet je echter wel flink voor in de buidel tasten

Hieronder de Burj Khalifa in 2009 en in 2018.

Burj Khalifa Dubai
Daytrip Dubai (13) 2
Img 0352

Tip: boek je ticket op voorhand en spaar heel wat centen uit!

 

 

 

Bootochtje over de Creek

In het oude centrum, in de buurt van de soeks, stroomt de creek door de stad.  Voor een paar euro vaar je met een bootje naar de overkant.  Onderweg geniet je van de bedrijvigheid op het water.  Wij maakten de oversteek in de avond en genoten van een adembenemende zonsondergang boven het water. Hier zie je weer een volledig ander gezicht van Dubai.

Je kan ook een Dhow-cruise met diner boeken.  Op die manier combineer je je tochtje met een fijn diner.  Let wel op want er is veel kwaliteitsverschil.

Daytrip Dubai (66) 2

 

 

 

Bezoek de soeks en het oude stadsgedeelte

Een wandeling door de soeks is een absolute must tijdens je vakantie in Dubai.  In de Kruidensoek komen de heerlijkste geuren je tegemoet en in de Goudsoek zie je, met bijna 64 kg, de zwaarste gouden ring ter wereld.  In de etalage hangt het certificaat van het Guinness World Records boek, dus je kan hem niet missen.

Daytrip Dubai (58) 2
Daytrip Dubai (56) 2

Wil je toch wat meer cultuur snuiven, overweeg dan eens een vakantie in Oman.  In 9 uur tijd reis je met de bus van Dubai naar Muscat.

Hotels in Dubai

Al Maha Desert Resort

Dit luxe desert resort ligt op 2 uur van de luchthaven, midden in de woestijn.  Ik vergeet nooit het moment dat we daar arriveerden.  Vanuit 1 van de 48 tenten heb je een ongestoord uitzicht over het omliggende landschap.  Oranje-rode zandduinen zover het oog reikt en vlak voor je tent een klein zwembad.  De badkamer in de tent is waanzinnig en de activiteiten die ze hier aanbieden zijn allemaal even leuk.  Als je budget het toelaat, is dit een echte aanrader voor een waanzinnige vakantie in Dubai.

Al Maha Bathroom 2
Al Maha Desert Resort 2
Armani Hotel

Als je slechts kort in Dubai verblijft, is het Armani Hotel Dubai een absolute aanrader.  Het hotel beslaat enkele etages in de Burj Khalifa en ligt dus super centraal.  Dit designhotel is vrij donker ingericht maar het is allemaal even stijlvol.   Als je de Fountain Suite boekt, heb je vanuit je kamer een fenomenaal uitzicht op de dancing fountains;  Je TV heeft zelfs een apart kanaal waardoor je de bijbehorende muziek in je kamer hoort.

Vanuit de lobby van het hotel bereik je de Dubai Mall via een tunnel.   Als je terugkeert draagt de Bell Boy je zakjes mee naar je kamer.  Je kan je dus helemaal laten gaan.

Maak je een korte stopover of verblijf je maar een weekend in Dubai, dan is dit het ideale hotel.

Armani Hotel
One & Only Royal Mirage

Als je op zoek bent naar een strandverblijf is dit hotel in Dubai een pareltje.  Het hotel ligt in een gigantische tuin en beschikt over een privéstrand van maar liefst 1 kilometer lang.  Het is gebouwd in Moorse stijl en bestaat uit 4 afzonderlijke delen: The Palace, Arabian Court, Residence & Spa en Beach Garden Villa.

  • The Palace: hier proef je de grandeur van het oude Arabië.
  • Arabian Court: Oriëntaals ingericht met veel fonteinen en vijvers
  • Residence & Spa: voor de liefhebbers van Spa's.  Onderdeel van The Leading Hotels of the World.
  • Beach Garden Villa: voor de meest veeleisende gasten is er een 2-slaapkamer villa met eigen zwembad, privé strand en overdadige luxe.

Voor een strandvakantie in Dubai is dit de beste keuze.

One And Only Royal Mirage 2
Jumeirah Beach Hotel

Dit iconische hotel aan Jumeirah Beach is geïnspireerd op een golf.  De luxe 5-sterren hotel in Dubai heeft een privé strand, 10 restaurants en bars en maar liefst 5 zwembaden.  Als dat nog niet genoeg is, krijg je gratis toegang tot het Wild Wadi Waterpark.  Als je met kinderen naar Dubai reist, is dit een aanrader.

Jumeirah Beach Hotel
Burj al Arab

Burj al Arab noemt zichzelf het meest iconische hotel van Dubai.  Dit hotel in de vorm van een zeil, staat op een klein schiereiland aan Jumeirah Beach.  Het zou het meest luxueuze hotel ter wereld zijn.   Je transfer naar het hotel is per Rolls Royce en je helikopter kan landen op hun eigen heli-platform bovenop het hotel.  Ideaal voor een super-de-luxe, over the top reis naar Dubai.

Singapore, Thailand, Maleisie En Indonesie 090
Hotel Miramar al Aqah Beach

Dit luxe 5-sterren resort ligt in het nabijgelegen emiraat Fujairah.  Hier zijn de prijzen iets lager dan in Dubai zelf.  Het Emiraat ligt op 1.5 uur rijden van de luchthaven van Dubai.  Als je Dubai al ooit bezocht en je komt hier alleen voor de rust en voor een enkele uitstap naar Dubai, dan is dit hotel een aanrader.

Dubai Kerstvakantie 2009 2010 015
Dubai Kerstvakantie 2009 2010 450
Dubai Kerstvakantie 2009 2010 359
Dubai Kerstvakantie 2009 2010 361
Miramar Al Aqah

Ondertussen reisden wij al meermaals naar Dubai.  Het is de perfecte locatie als je in de winter een paar dagen de zon wil zien.  Zonzeker, niet te ver vliegen, geen jetlag, luxe hotels, lekker eten en veilig.  Kortom alles wat je nodig hebt om de batterijen even op te laden.  In de afgelopen jaren zagen wij het van een woestijnwerf veranderen in een volgebouwd Emiraat.   

Als Dubai je te druk lijkt, kan je kiezen voor een verblijf in het Emiraat Abu Dhabi.  Zij timmeren flink aan de toeristische weg maar de stad is nog veel minder bebouwd.  Bovendien hebben ze er een paar geweldige bezienswaardigheden zoals het Louvre, de Witte Moskee en het Ferrari pretpark.   Hier lees je hoe je je 6 dagen in Abu Dhabi kan vermaken.  Uiteraard zijn er, net als in Dubai, ook veel luxe hotels in Abu Dhabi.   

Vier je wel vakantie in Dubai maar wil je alvast een goede eerste indruk krijgen van Abu Dhabi, dan is deze tour de juiste keuze:

 

 

 

Als je wel naar het Midden-Oosten wil, maar toch iets meer cultuur wil snuiven, dan is Oman een goede keuze. Meer info over onze Week in Oman vind je hier.  Bekijk ook zeker deze 8-daagse privé rondreis door Oman.

Wil jij ook naar de Verenige Arabische Emiraten?  Bekijk dan alvast deze voorbeeldreis: Highights of the Emirates.

Likt it? Pin it!

Dubai Pinterest
Een Week In Dubai