Wat is er nou leuker dan op een zwoele zomeravond, onder het genot van een glas wijn, samen met vrienden of familie te dineren? Als je je gasten eens goed wilt verrassen met iets dat zowel exotisch als smakelijk is, dan is dit de ultieme tip. Zet je gasten ceviche voor en ze zullen nooit meer weg willen.

Origineel souvenir: een recept

Wie de wereld over reist komt de vreemdste gerechten tegen. Elk land, elke streek en zelfs elk stadje heeft zijn eigen plaatselijke specialiteit. En elke keuken is weer een feest om te ontdekken, waarbij nieuwe smaken en nieuwe geuren je verder brengen dan een vliegtuig kan doen. En wat het nog mooier maakt: niets is makkelijker om mee naar huis  te nemen dan een recept!

Om aan vrienden en familie uit te leggen hoe het was in een ver land kan je urenlang fotoalbums voorschotelen, gelikte Instagramcollages maken of prachtige souvenirs showen, maar de keuken van een land leent zich er doorgaans uitstekend voor om aan iedereen over de hele wereld voor te schotelen.

 

Fly

Zuid-Amerika in je keuken

Eén gerecht dat alle Zuid-Amerikaliefhebbers zeker kennen, en waarmee je een onuitwisbare indruk op je gasten achterlaat, is ceviche. Ga in Peru, Chili, Colombia of Ecuador naar een willekeurig visrestaurant en je zal op de menukaart een variatie aan ceviche zien. Ceviche is een gerecht dat bestaat uit rauwe vis of zeevruchten, gemarineerd in citroensap en op smaak gebracht met uien, avocado, mais en pepers. Zoals je ziet, geen ingewikkelde ingrediënten en ook niks wat je niet al in huis hebt of in de supermarkt kan vinden. Het feit dat het gemakkelijk te bereiden is, is daarnaast ook al een groot voordeel. Je kan het volgens sommigen zelfs in tien minuten klaarmaken.

Hapjes

Perfect gerecht voor een zomerse dag

Net zoals andere lekkernijen uit de zee, zoals krab of kreeft, is ceviche lekker fris door de citroenmarinade. Na een lange warme dag, waarbij je wel wat afkoeling kunt gebruiken, is het perfect als verfrissende versnapering. Door de andere ingrediënten is ceviche ook niet bijzonder zwaar. Dat maakt dat het zich nóg beter leent voor een zomerse maaltijd, als voorgerecht of hoofdgerecht. Een barbecue is natuurlijk altijd lekker, maar wie komt er nog uit zijn stoel na het verorberen van een groot stuk vlees? Juist het feit dat ceviche wat minder zwaar is maakt het perfect voor een diner in de tuin.

Wijn

Ben je dus net terug van een reis uit Zuid-Amerika en wil je je gasten laten beleven wat je daar hebt gegeten? Of wil je je visite gewoon wat exotisch voorschotelen? Verras jezelf en je eters dan met een lekker bord ceviche en een glas wijn erbij!

Ceviche