Je moet niet altijd naar de andere kant van de wereld om een pareltje te ontdekken.  Ik ontdekte, op enkele kilometers van mijn huis, Villa Tillia, een boutique hotel in de Kempen.

Vorige week zocht ik slaapgelegenheid voor een buitenlandse klant. Hij is geen fan van de traditionele, zielloze zakenhotels. Na wat informeren kwam ik bij Villa Tillia in Retie terecht, een prachtig boutique hotel in de Kempen.

Villa Tillia, boutique hotel in de Kempen  

Gastheer/eigenaar/chef-kok Jurgen is een flamboyante dertiger die zorgt dat je je meteen thuis voelt in zijn Villa Tillia.   De lobby is heel erg smaakvol ingericht en de kerstboom die er momenteel staat, mogen ze zo naar mijn woonkamer verhuizen.  Ook de kamers zijn stuk voor stuk juweeltjes.  De donkere kleuren zorgen voor een hele warme sfeer. Voeg daar nog een prachtige badkamer, egyptisch katoen en een kamerjas bij en je hebt helemaal geen zin meer om nog buiten te komen.

's Avonds staat Jurgen in de keuken en tovert hij de ene lekkernij na de andere op tafel. Dankzij zijn verleden als sommelier helpt hij je bij het kiezen van de perfecte wijn. Hier vind je niet alleen de traditionele Franse wijnen, maar ook schatten uit minder gekende regio's. Wij dronken een heerlijke Libanese wijn.

Het is voor mij echt te dichtbij om er een nachtje te logeren maar voor een heerlijk etentje mag Jurgen mij zeker opnieuw verwachten. Wil je een weekendje weg in eigen land, dan is Villa Tillia een absolute aanrader.  In de regio kan je heerlijke wandelingen maken in het Prinsenpark. Ook de abdij van Postel is maar een boogscheut ver. Je staat in minder dan een half uur in Eindhoven en Antwerpen bereik je in 40 minuten.

Een kamer of tafeltje reserveren bij Villa Tillia doe je hier.

Villa Tillia 2